10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Μέχρι την Τελευταία Μέρα» (2007) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκάναρ Κολ

Δράμα – Τρεις φίλοι λαμβάνουν το έντυπο της επιστράτευσής τους και καλούνται να παρουσιαστούν εντός 30 ημερών, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο Τζορτζ επιτυχημένος δικηγόρος, ο Τζέιμς σκληροτράχηλος οδηγός ταξί και ο Άαρον, ένας ανασφαλής συγγραφέας.

Στο διάστημα αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα της φιλίας, του καθήκοντος, της τιμής, αλλά και της πραγματικής επιθυμίας τους για αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, καθώς κανείς τους δεν ξέρει αν θα γυρίσει πίσω ζωντανός από τον πόλεμο.

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Κρις Κλάιν, Τζον Μπένθαλ.

*Open, Τετάρτη 19/01, στις 21:00

Criminal (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Star, Τετάρτη 19/01, στις 21:00

«Με το Κεφάλι Ψηλά» (2004) σκηνοθεσία Κέβιν Μπράι

Δράσης – Μετά από οχτώ χρόνια στην υπηρεσία των Ειδικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο λοχίας Κρις Βον επιστρέφει στη πόλη από την οποία κατάγεται για να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Τον περιμένει όμως μια έκπληξη: η πόλη στην οποία μεγάλωσε έχει μετατραπεί σε άνδρο του εγκλήματος, με τη βία να παραμονεύει σε κάθε στενό. Με τη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου, ο Κρις θα γίνει ο σερίφης της πόλης και θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει την πόλη σε τάξη, ακόμα και αν οι πράξεις του θέτουν σε κίνδυνο την οικογένειά του και απειλούν την ίδια του τη ζωή…

Παίζουν: Ντουειν Τζόνσον, Ασλει Σκοτ, Τζόνι Νοξβιλ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 19/01, στις 22:00

«Glass» (2019) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – O “Άφθαρτος” Μπρους Γούλις, επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν και ο Σάμιουελ Τζάκσον ως Ιλάια Πράις γνωστός και ως Μίστερ Γκλας. Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Τζέιμς Μακ Άβοι αναβιώνει τον ρόλο του Κέβιν Γουέντελ Κραμπ με τις πολλαπλές προσωπικότητες. και η Άννα Τέιλορ Τζόι ως Κέισι Κουκ, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Νταν καταδιώκει τον Κραμπ, στον οποίο έχει επικρατήσει η 24η προσωπικότητα του κτήνους μέσα του, σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις.

Όταν καταλήγουν και οι δύο στο ψυχιατρείο, η στιβαρή παρουσία του Πράις, που βρίσκεται σε κατατονία λόγω της θεραπείας που του εφαρμόζει η κοινή τους ψυχίατρος, μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο.

Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον, Άνια Τείλορ Τζόι, Σάρα Πόλσον.

*Alpha, Τετάρτη 19/01, στις 22:30

«Το 5ο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον

Δράσης – Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή.

Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο.

*Mega, Τετάρτη 19/01, στις 22:40

«Snowpiercer» (2013) σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί.

Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Open, Τετάρτη 19/01, στις 23:00

«Deepwater Horizon» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ 

Δράμα – Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές συνέβη στο Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό, όταν εξαιτίας μιας βλάβης σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, προκλήθηκε μια τρομακτική έκρηξη και εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη καταστροφή έμελλε να είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Η.Π.Α. και από τα 126 μέλη του πληρώματος, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, 11 έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Χάντσον, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star, Τετάρτη 19/01, στις 23:15

«Loro» (2018) σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο

Βιογραφική – Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, επιστρατεύει τη μυθοπλασία για να κάνει το πορτρέτο της Ιταλίας υπό την επήρεια του Σίβλιο Μπερλουσκόνι. Μια περίοδο που κάνει τους περισσότερους Ιταλούς να ντρέπονται και να θέλουν να τη ξεχάσουν!

Κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης περιόδου 2006-2009 στην πολιτική καριέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς ο γάμος του με τη δεύτερη σύζυγό του, Βερόνικα Λάρι διαλύεται, η ματιά του σκηνοθέτη εικάζει τι πραγματικά είχε συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Απεικονίζονται μια ποικιλία χαρακτήρων από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις προσπάθειές τους να γίνουν αρεστοί ή να απομακρυνθο’υν από εκείνον.

Μετά το αριστουργηματικό Il Divo, ο βραβευμένος με Όσκαρ σπουδαίος Ιταλός δημιουργός Paolo Sorrentino (Η Τέλεια Ομορφιά) συνεργάζεται ξανά με τον καταπληκτικό πρωταγωνιστή Τονι Σερβίλο, σε μία ακόμα εκστατική και πληθωρική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Κάσια Σμούτνιακ, Κιάρα Ιέτσι.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 19/01, στις 00:15

«Ο Δρόμος της Ύαινας» (2015) σκηνοθεσία Πολ Γκρος

Δραματική Δράσης Πολεμική – Σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και επικίνδυνες περιοχές του Αφγανιστάν, οι άνδρες μιας διμοιρίας του αμερικανικού στρατού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους προκειμένου να κατασκευαστεί ένας δρόμος, που θα τους οδηγήσει βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος.

Τρεις διαφορετικοί άνδρες, τρεις διαφορετικοί κόσμοι, τρεις διαφορετικοί πόλεμοι: εκδοχές των σύγχρονων αναμετρήσεων, σ? έναν ομιχλώδη κόσμο εύπλαστης ηθικής, όπου τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται.

Παίζουν: Ρόσιφ Σάδερλαντ, Άλαν Χάκο, Ντέιβιντ Ρίτσμοντ – Πεκ, Καρλ Κάμπελ.

*Star, Τετάρτη 19/01, στις 01:30

«Η Προφητεία» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Τρόμου – Remake της ταινίας που είχε κυκλοφορήσει το 1976, με πωταγωνιστές τον Γκρέγκορι Πεκ, τη Λη Ρεμικ και τον Χάρβεϊ Στήβενς στο ρόλο του Ντάμιεν Θορν.

Η Κάθριν και ο Ρόμπερτ είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που περιμένει το πρώτο του παιδί. Όταν, όμως, κατά τη διάρκεια της γέννας το μωρό πεθαίνει ο Ρόμπερτ αποφασίζει, εν αγνοία της Κάθριν, να υιοθετήσει ένα άλλο νεογέννητο. Στην πορεία και ενώ όλα κυλούν ήσυχα, θα αποκαλυφθεί κάτι που θα κλονίσει τον ίδιο, καθώς ανακαλύπτει πως ο θετός γιος του έχει δαιμονικές δυνάμεις και ξεκινάει έναν αγώνα να σώσει τον εαυτό του, αλλά και τη γυναίκα του. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Τζούλια Στάιλς, Σέιμους Ντάβεϊ Φιτζπάτρικ, Πρέντρακ Μπζέλακ.

*Alpha, Τετάρτη 19/01, στις 02:30