12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Παρασκευής και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Ψάχνοντας την Ντόρι» (2016) σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν

Animation – Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο και την επανασύνδεση με τον πατέρα του, είναι η σειρά της Ντόρι, της μπλε ψαρίνας με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αμνησίες, να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «οδύσσεια». Κι αυτό θα συμβεί, όταν κάποια στιγμή θυμηθεί ότι κάπου μέσα στον απέραντο ωκεανό έχει κι αυτή μια οικογένεια, που ίσως την ψάχνουν ή την περιμένουν με αγωνία και αγάπη.

Η αναζήτηση της οικογενειακής εστίας ξεκινά, όμως η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στο δρόμο της θα βρεθεί ένα τεράστιο ενυδρείο, ένα μυστηριώδες χταπόδι, μία φάλαινα μπελούγκα, ένας παράξενος καρχαρίας και κάποια άλλα πλάσματα, από τα οποία ο Νέμο και ο Μάρτιν θα προσπαθήσουν να τη σώσουν. Αρκεί φυσικά και η Ντόρι να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει κάθε φορά.

Με τις φωνές των: Έλεν ΝτεΤζένερις, Άλμπερτ Μπρουκς, Χέιντλ Ρόλενς, Εντ Ο’Νηλ, Κέιτλιν Όλσον, Τάι Μπάρελ, Νταϊάν Κίτον, Γιουτζίν Λέβ.

*Alpha, Παρασκευή 21/01, στις 21:00

«Κακός Σαμαρείτης» (2018) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Αστυνομική Τρόμου – Δύο νεαροί παρκαδόροι έχουν βρει έναν έξυπνο τρόπο να εξαπατούν τους εύπορους πελάτες τους και να ληστεύουν τα σπίτια τους.

Kατά τη διάρκεια μιας ακόμη διάρρηξης, ανακαλύπτουν ότι ο ιδιοκτήτης κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό…θα πέσουν τυχαία σε μια γυναίκα που βρίσκεται βασανισμένη και αιχμάλωτη στο σπίτι, στο οποίο αποφάσισαν να κλέψουν.
Θα ειδοποιήσουν την αστυνομία η οποία, όμως, δεν θα ανακαλύψει τίποτα όταν ερευνήσει το σπίτι.
Τώρα οι δύο νεαροί έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του απαγωγέα που ζητά εκδίκηση και ταυτόχρονα, να βρουν και να σώσουν την αιχμάλωτη γυναίκα.

Παίζουν: Nτέιβιντ Τέναντ Ρόμπερτ Σίχαν, Καρλίτο Ολιβέρο, Κέρι Κόντον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/01, στις 22:00

«Το Νησί των Καταραμένων» (2010) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Μυστηρίου Τρόμου  – Βρισκόμαστε στο 1954 σε ένα νησί έξω από το λιμάνι της Βοστώνης.
Εκεί φτάνει ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς (Λεονάρντο ντι Κάπριο), ο οποίος αναλαμβάνει με τον νέο του βοηθό Τσακ Άουλ (Μαρκ Μπάφαλο) την υπόθεση μίας εξαφανισμένης ασθενούς, την Ρέιτσελ Σολάντο (Έμιλι Μόρτιμερ-Πατρίσια Κλάρκσον). Στο νησί στεγάζεται η Ψυχιατρική κλινική Άσκλιφ, όπου φυλακίζονται οι πιο επικίνδυνοι ασθενείς. Η Σολάντο βρίσκεται εκεί γιατί σκότωσε τα τρία της παιδιά.

Οι δύο αστυνομικοί πρέπει να ερευνήσουν κάθε σπιθαμή του νησιού και να δουν τους φακέλους των ασθενών, αλλά η παρουσία του υπεύθυνου γιατρού Τζον Κόλι (Μπεν Κινγκσλέι) δεν κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα για αυτούς. Ο Ντάνιελς ανακρίνει τους τρόφιμους και γίνεται ολοένα και περισσότερο καχύποπτος με τον υπεύθυνο των θεραπειών και έναν διακεκριμένο γιατρό με γερμανική προφορά (Φον Σίντοφ).

Παράλληλα ο Ντάνιελς, ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου με παράσημα ανδρείας για την θητεία του στην Ευρώπη και τα κρεματόρια στο Νταχάου, προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό της γυναίκας του όταν κάηκε το σπίτι τους από εμπρησμό. Ο πυρομανής που έβαλε φωτιά δεν έχει συλληφθεί ακόμη και αυτό τον βασανίζει και του προκαλεί συχνούς πονοκεφάλους.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Ουίλιαμς.

*SKAI, Παρασκευή 21/01, στις 22:10

«Τζαμάικα» (2017) σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφονιός

Δραματική κομεντί – Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία.

Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τούς έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά. Μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ώς την Τζαμάικα -το άκουσμα που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη, υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

*Alpha, Παρασκευή 21/01, στις 23:00

«Πίσω από τον Τοίχο» (2019) σκηνοθεσία Νεφέλη Σαρρή

Βιογραφική Ντοκιμαντέρ – Μία ταινία, ντοκιμαντέρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, περφόρμερ και εικαστικό, Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Η δημιουργός του Νεφέλη Σαρρη δεν περιορίζεται σε μια τυπική βιογραφική οπτική, αλλά παρακολουθεί τον πρωταγωνιστή της μέσα από την προετοιμασία του «Still Life».

Παρακολουθώντας την προετοιμασία του πιο μυστηριώδουςς έργου του, η ταινία επικεντρώνεται στο όραμα και στη φιλοσοφία του δημιουργού του, στον καθημερινό τρόπο εργασίας του και στους αφοσιωμένους συνεργάτες του.

Το αποτέλεσμα είναι το αντισυμβατικό πορτρέτο που αξίζει στον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, περφόρμερ και εικαστικό.

Το «Πίσω από τον Τοίχο» επιχειρεί έναν παραλληλισμό μεταξύ της δημιουργικής διαδικασίας και του μύθου του Σισύφου, τονίζοντας ότι η ζωή και η εργασία των μεγάλων καλλιτεχνών δεν διαχωρίζονται.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαϊωάννου  Αγαθοκλέους Προκόπης Αθανασίου Μιλτος  Ανδριοπούλου Παυλίνα  Βασιλοπανάγος Παναγιώτης  Βαφέας Στέλιος  Βιτσαξάκης Μανώλης  Γαλανοπούλου Χριστιάνα

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/01, στις 00:00

«American Made» (2017) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Το 1986 ο Μπάρι Σιλ αφηγείται την απίστευτα περιπετειώδη και διαπλεκόμενη τελευταία επταετία της ζωής του, όταν από πιλότος της TWA βρέθηκε να δουλεύει ως ιπτάμενος πληροφοριοδότης της CIA και ταυτόχρονα λαθρέμπορος ναρκωτικών για το καρτέλ του Μεντεγίν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντόναλ Γκλίζον, Σάρα Ράιτ.

*Ant1, Παρασκευή 21/01, στις 00:00

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης. Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Παρασκευή 21/01, στις 00:45

«Είσαι ο Επόμενος» (2011) σκηνοθεσία Ανταμ Γουίνγκαρντ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Όμπρεϊ και ο Πολ Ντέιβινσον, σε μια φιλότιμη προσπάθεια να έρθουν κοντά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αποφασίζουν να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους διοργανώνοντας μια οικογενειακή επανένωση στο παλιό εγκαταλελειμμένο εξοχικό τους.

Η χαρούμενη συγκέντρωση διαλύεται από μια ομάδα αγνώστων δολοφόνων, που φοράνε μάσκες ζώων κι αρχίζουν να σκοτώνουν ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειας.

H φράση «You’re Next», γραμμένη με αίμα πάνω στους τοίχους της απομονωμένης οικείας των Ντέιβισον, σκορπάει τον πανικό.
Ούτε οι δολοφόνοι, όμως, ούτε οι Ντέιβισον υπολόγισαν την Έριν, την αθώα, νεοφερμένη φιλενάδα του γιου της οικογένειας, που διαθέτει κι εκείνη το δολοφονικό ένστικτο της επιβίωσης.

Παίζουν: Σάρνι Βίνσον, Νίκολας Τούτσι, Γουέντι Γκλεν, Έι Τζι Μπόουεν, Τζο Σουάμπεργκ, Έιμι Σάιμετζ, Ρομπ Μόραν, Τι Γουέστ.

*Open, Παρασκευή 21/01, στις 00:45

«Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι 

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τεντ (Μπεν Στίλερ), είναι ο χαρακτηριστικός και τόσο γνώριμος «γκαντέμης» τύπος που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη μίζερη και άχαρη ζωή του, αν καταφέρει να ξαναβρεί τη Μαίρη (Κάμερον Ντίαζ), τον εφηβικό του έρωτα στα γυμνασιακά του χρόνια. Αλλά φαίνεται πως ο Τεντ έχει την κακοτυχία στο αίμα του.

Προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Πατ (Ματ Ντίλον), ο οποίος, όταν επιτέλους καταφέρνει να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, νιώθει να την ερωτεύεται ακαριαία, πράγμα που τον αναγκάζει να λέει συνεχώς ψέματα στον Τεντ.

Όταν κάποια στιγμή ο τελευταίος, θ’ ανακαλύψει το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του, θα πρέπει να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του για να κερδίσει αυτός την καρδιά της ακαταμάχητης Μαίρης. Μόνο που θα έχει για αντίπαλο τον εμφανισιακά ομορφότερο Πατ και για σύμμαχο την έμφυτη “γκαντεμιά” του, που τόσες αναποδιές τού έχει δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή του.
Μα τι τρέχει επιτέλους με τη Μαίρη;

Οι αδερφοί Μπόμπι και Πίτερ Φάρελι (“Ηλίθιος και Πανηλίθιος”), επιστρατεύουν εκτός από το εκκεντρικό τους χιούμορ, μία πανέμορφη και γλυκιά Κάμερον Ντίαζ, έναν σπαρταριστό Μπεν Στίλερ και τον πάντα γοητευτικό Ματ Ντίλον, σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές ρομαντικές κωμωδίες που έγιναν ποτέ και που τώρα επανακυκλοφορεί σε αυτήν την Ειδική Έκδοση με δύο απολαυστικούς δίσκους!

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ματ Ντίλον, Μπεν Στίλερ, Λι Έβανς.

*Alpha, Παρασκευή 21/01, στις 01:00

«Παρασκευή και 13» (2009) σκηνοθεσία Μαρκους Νίσπελ

Μυστηρίου, τρόμου – Καλώς ήρθατε στην κατασκήνωση της Κρίσταλ Λέικ, το δολοφονικό κρησφύγετο του Τζέισον Βόρχις (Ντέρεκ Μίαρς).
Η Γουίτνεϊ Μίλερ (Αμάντα Ριγκέτι) είναι η μόνη που γλύτωσε από την παρέα της με την οποία είχε επισκεφτεί την κατασκήνωση Κρίσταλ Λέικ, όταν ο Τζέισον τους αποδεκάτισε όλους χωρίς δισταγμό. Η Γουίτνεϊ όμως, του θύμισε τη δολοφονημένη μητέρα του στα νιάτα της και αποφάσισε να την κρατά κλειδωμένη στο σπίτι του.

Ο Κλέι Μίλερ (Τζάρεντ Πανταλέσκι) ψάχνοντας για τη αγνοούμενη αδερφή του, Γουίτνεϊ εγκαθίσταται με την παρέα του στο ξυλόσπιτό του στην παραλία της λίμνης. Κι ενώ εκείνος ξεκινά την αναζήτηση της αδερφής του, ο Τζέισον ξεκινά ένα ακόμη λουτρό αίματος δολοφονώντας έναν έναν τους φίλους του Κλεϊ

Παίζουν: Τζάρεντ Παντελσκι, Αμάντα Ριγκέτι, Ντερεκ Μίαρς, Ντανιελ Παναμπέικερ, Άαρον Γιου.

*SKAI, Παρασκευή 21/01, στις 01:10

«Σάκος με Κόκκαλα» (2012) σκηνοθεσία Μικ Γκάρρις

Μυστηρίου Τρόμου – Tο μυθιστόρημα τρόμου του Στίβεν Κινγκ, «Bag of Bones» παίρνει σάρκα και οστά σε μια στοιχειωμένη ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστής είναι o Μάικ Νούναν (Πιρς Μπρόσναν), ένας πετυχημένος συγγραφέας ο οποίος μετά το θάνατο της γυναίκας του Τζο (Άναμπεθ Γκις) έρχεται αντιμέτωπος με ένα συγγραφικό «σοκ» και δεν μπορεί να γράψει ούτε μια λέξη.

Μάλιστα, ενώ δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, όταν πέθανε η γυναίκα του ανακαλύπτει πως ήταν έγκυος αλλά δεν του το είχε πει.

Τέσσερα χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό της και εξακολουθεί να μην έχει καταφέρει να γράψει κάτι.

Τελευταία, ταλαιπωρείται από φρικτούς εφιάλτες που σχετίζονται με το παλιό του εξοχικό σπίτι στη λίμνη, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο Μέιν, στο Σάρα Λαφς. Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τους φόβους και τους εφιάλτες του, μετακομίζει πίσω στο ίδιο σπίτι, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Το Γέλιο της Σάρα».

Εκεί αντί για ηρεμία θα έρθει αντιμέτωπος με ακόμα μεγαλύτερες και ζωντανές προκλήσεις που θα στοιχειώσουν την καθημερινότητά του.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άναμπεθ Γκις, Ανίκα Νόνι Ρόουζ , Τζέισον Πρίστλεϊ, Πίτερ ΜακΝίλ, Μελίσα Τζορτζ.

*Mega, Παρασκευή 21/01, στις 02:10

«The Alphabet Killer» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Σμιντ

Αστυνομική, τρόμου – Η Μέγκαν Πέιτζ (Ελίζα Ντάσκο) είναι ντετέκτιβ στο τμήμα ανθρωποκτονιών και είναι παθιασμένη με το επάγγελμά της. Έχει αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις όλων των εποχών, τη δολοφονία και τον βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού, της Κάρλα Καστίγιο.

Όταν η Μέγκαν αντιλαμβάνεται ότι η πόλη στην οποία βρέθηκε έχει το ίδιο αρχικό γράμμα με το όνομα και το επώνυμο του κοριτσιού, συνειδητοποιεί πως έχουν ν’ αντιμετωπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αφοσιώνεται τόσο πολύ στην υπόθεση, που αρχίζει να έχει παραισθήσεις, και στα όρια της παράνοιας πια, η Μέγκαν οδηγείται σε κλινική, ενώ ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Δύο χρόνια αργότερα, η Μέγκαν, σκιά του εαυτού της, επιστρέφει στην υπηρεσία. Τότε ένα ακόμα κορίτσι απάγεται, βιάζεται και δολοφονείται. Ο δολοφόνος ξαναρχίζει το έργο του.

Παίζουν: Ελίζα Ντάσκου, Καρι Ελβς, Τίμοθυ Χάτον, Μπιλ Μόσλεϊ, Μάικλ Άιρονσάιντ.

*Open, Παρασκευή 21/01, στις 02:30