Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου

Πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα – Προ των πυλών παρατεταμένη παγωνιά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα πεδινά. Τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην Ανατολική Στερεά πρόσκαιρα οι ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 300-400 μέτρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται σε αυτές τις περιοχές μετά το μεσημέρι. Τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε τμήματα της Πελοποννήσου. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 8, στην Ήπειρο από -10 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -8 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 6 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Τετάρτη
19/01
11:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 2 °C 2 Β Β 46 %
14:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 4 °C 2 ΒΑ ΒΑ 36 %
17:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 1 °C 3 ΝΑ ΝΑ 58 %
20:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 0 °C 2 Β Β 56 %
23:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 0 °C 1 ΝΑ ΝΑ 57 %
Πέμπτη
20/01
02:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 1 °C 1 Δ Δ 48 %
05:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 0 °C 2 ΒΔ ΒΔ 40 %
08:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 0 °C 3 ΒΔ ΒΔ 47 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική αναμένουμε αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες είναι πιθανό οι ασθενείς χιονοπτώσεις να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 300-400 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί-βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.