Παράταση των μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη

Τα μέτρα που ισχύουν σε εστίαση και γήπεδα θα παραταθούν για μία ακόμα εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα όπως προανήγγειλε στην ΕΡΤ σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η αύξηση σε διασωληνωμένους και νεκρούς έχει προβληματίσει κυβέρνηση και ειδικούς με αποτέλεσμα να έχει κλειδώσει ήδη η παράταση των υφιστάμενων μέτρων για μία εβδομάδα, δηλαδή, μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ισχύουν σε εστίαση και γήπεδα θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση σχετικά με τον οδικό χάρτη των επόμενων εβδομάδων.

Συνεπώς, η όποια χαλάρωση αναμένεται να ανακοινωθεί από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και εφόσον υπάρξει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που είναι σε ισχύ πριν από την Πρωτοχρονιά προβλέπουν λειτουργία της εστίασης και της διασκέδασης έως τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους και μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια. Επίσης, οι περιορισμοί που είναι σε ισχύ προβλέπουν καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση μασκών αυξημένης προστασίας σε σουπερμάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και από το προσωπικό της εστίασης, τηλεργασία στο 50% όπως και ενισχυμένο τέστινγκ σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Αυτά τα μέτρα είναι βέβαιον ότι θα παραμείνουν σε ισχύ και τον Φεβρουάριο.