13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική ταινία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.

Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).

Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.

Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Σάββατο 22/01, στις 21:00

«Ο Άλβιν και η Παρέα του 3» (2011) σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Animation – Ο Άλβιν, ο Σάιμον, ο Θίοντορ και οι Τσίπετς κάνουν διακοπές σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έχουν μετατρέψει σε προσωπικό τους παιδότοπο, όταν ναυαγούν σε ένα ερημονήσι. Ενώ ο Ντέιβ γίνεται πυρ και μανία, τα χαριτωμένα ζωάκια κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: τραγουδούν, χορεύουν και γενικώς φέρνουν τα πάνω κάτω. Σύντομα όμως έρχονται αντιμέτωπα με μεγάλες εκπλήξεις, και παίρνουν ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο.

Παίζουν: Τζέισον Λι Ντέιβιντ Κρος

*Open, Σάββατο 22/01, στις 21:00

«Kung Fu Panda 3» (2016) σκηνοθεσία Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson

Animation – Μετά από χρόνια, ο χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο, όπου κατοικούν αρκουδάκια πάντα και συναντούν δεκάδες ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες. Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα νικώντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο πρέπει να κάνει το αδύνατο… να εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία Kung Fu Panda!

Με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Εμμανουήλ Γιούργος, Υρώ Λούπη, Νέστωρας Κοψιδάς, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ζερβού, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Δαρλάσης, Τηλέμαχος Παττάς, Άννα Κουτσαφτίκη.

*Star, Σάββατο 22/01, στις 21:00

«Ιδιωτικός Ντετέκτιβ Χάμετ» (1983) σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς

Αστυνομική – Ο Ντάσιελ Χάμετ, ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, δούλεψε αρχικά ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Όταν ένας συνάδελφός του ζητά να τον βοηθήσει να βρει μια 16χρονη Κινέζα, ο Χάμετ μπλέκει σε μια σκοτεινή ιστορία στην Τσάιναταουν.

Παίζουν: Φρέντερικ Φόρεστ Πίτερ Μπόιλ Μαριλού Χένερ

*ΕΡΤ3, Σάββατο 22/01, στις 22:00

«Με την Πρώτη» (2007) σκηνοθεσία Τζαντ Άπατοου

Κωμωδία – Η Άλισον (Κάθριν Χάιγκλ) είναι μια μια ανερχόμενη δημοσιογράφος που δουλεύει σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο Μπεν (Σεθ Ρόγκεν) είναι ένας συνομήλικός της άεργος που του αρέσει να αράζει με τους φίλοςυ του και να μαστουρώνει.

Το βράδυ που η Άλισον θα πάρει προαγωγή, θα το γιορτάσει σε ένα μπαρ όπου γνωρίζεται με τον Μπεν. Αφού γνωριστούν και μετά από κατανάλωση άφθονης ποσότητας αλκοόλ, οι δυο τους θα περάσουν μαζί μια ερωτική νύχτα. Είναι εντελώς αταίριαστοι μεταξύ τους και λογικά δεν θα ξαναδούν ποτέ ο ένας τον άλλο Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια. Τι μπορεί να προκαλέσει ένα μεθύσι και μια ερωτική συνεύρεση δίχως τις απαραίτητες προφυλάξεις; Η Άλισον μένει έγκυος!

Ενημερώνει τον Μπεν ο οποίος, μετά την πρώτη έκπληξη, συμφωνεί να σταθεί στο πλευρό της. Οι δυο τους αποφασίζουν να γνωριστούν καλύτερα. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Στον ελάχιστο καιρό που έχουν μπροστά τους θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, αφού είναι εμφανές πως δεν είναι αυτό που λέμε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο…

Εντωμεταξύ, την στηρίζει η μεγαλύτερη αδελφή της Άλισον, Ντέμπι, και ο σύζυγός της, ένα κάθε άλλο παρά παραδειγματικό ζευγάρι…

Η Άλισσον πιστεύει πως ο σύζυγός της, Πιτ, την απατάει.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Κάθριν Χέιλ, Πολ Ραντ, Λέσλι Μαν.

*Ant1, Σάββατο 22/01, στις 22:30

«San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα» (2015) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια – Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό 9 ρίχτερ, που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγος του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Αλλά το επικίνδυνο ταξίδι τους προς τα βόρεια είναι μόνο η αρχή. Τη στιγμή που  πιστεύουν πως τα χειρότερα πέρασαν, θα συνειδητοποιήσουν πως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Αλεξάντρα Νταντάριο, Άρτσι Παντζάμπι, Πολ Τζιαμάτι, Χιούγκο Τζονστόουν-Μπερτ, Κάιλι Μινόγκ.

*Star, Σάββατο 22/01, στις 22:50

«Ο Εκτελεστής» (2007) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Περιπέτεια – Ένας σκοπευτής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την αποτυχία μιας αποστολής, πείθεται και επαναδραστηριοποιείται προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου των Η.Π.Α.. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και, ξαφνικά, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία που προσπαθούσε να αποτρέψει. Κυνηγημένος, δίχως να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον, προσπαθεί αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να βρει τον πραγματικό δολοφόνο αλλά και εκείνον που τον πρόδωσε

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μάικλ Πένια, Ντάνι Γκλόβερ.

*Open, Σάββατο 22/01, στις 23:00

«Ένα τρελό, τρελό κόλπο» (1999) σκηνοθεσία  Φρανκ Οζ

Κωμωδία -Ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο Μπομπι Μποουφιγκερ (Στηβ Μάρτιν) ανακαλύπτει το ιδανικό σενάριο για την επόμενη ταινία του. Ο παραγωγός που θα χρηματοδοτήσει την ταινία του, θέτει ως απαράβατο όρο να πρωταγωνιστήσει ο διάσημος ηθοποιός Κιτ Ράμσεϋ (Έντι Μέρφι). Ο Ράμσεϋ όμως δεν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στην ταινία, έτσι ο Μπόμπι προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία του θα σκαρφιστεί ένα τρελό, τρελό κόλπο για να υλοποιήσει την ταινία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Στιβ Μάρτιν, Χίδερ Γκράχαμ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Τέρενς Σταμπ.

*Μακεδονία, Σάββατο 22/01, στις 23:00

«Βερολίνο Σ’ Αγαπώ» (2019) σκηνοθεσία Ντιάνα Αγκρόν, Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική – Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου.

Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη.

Παίζουν: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ, Ντιεκ Γολούνα, Ντιάνα Αγκρόν.

*Alpha, Σάββατο 22/01, στις 23:30

«American Beauty» (1999) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Ο σαραντάρης διαφημιστής Λέστερ Μπέρναμ ζει σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια, μαζί με τη νευρωτική και εντελώς ψυχρή σύζυγό του που είναι μεσίτρια, και την έφηβη κόρη τους που τους μισεί και τους δύο. Μια κρίση μέσης ηλικίας και η συνειδητοποίηση πως έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να απολαμβάνει τη ζωή του, κάνουν τον Λέστερ να λαχταρά μια μεγάλη αλλαγή. Και τότε μπαίνει στη ζωή του η Άντζελα, μια πανέμορφη συμμαθήτρια της κόρης του, αλλά κι ένας αλλόκοτος νεαρός που μόλις μετακόμισε στο διπλανό σπίτι με τη δυσλειτουργική του οικογένεια. Ο Λέστερ αρχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από υποχρεώσεις και κοινωνικές συμβάσεις. Σύντομα όμως θα μάθει ότι η απόλυτη ελευθερία μπορεί να έχει και το απόλυτο τίμημα.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι Ανέτ Μπένινγκ Γουές Μπέντλι Μένα Σουβάρι Θόρα Μπερτς Πίτερ Γκάλαχερ Κρις Κούπερ

*SKAI, Σάββατο 22/01, στις 00:30

«Brick Mansions» (2014) σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Στο επικίνδυνο, δυστοπικό Ντιτρόιτ, οι πιο ακραίοι κακοποιοί της πόλης έχουν μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα κατοικιών σε άντρο ανομίας.

Το όνομα αυτού του ζοφερού και σκληρού τμήματος είναι «Brick Mansions».

Ανίκανες να ελέγξουν την παραβατικότητα και την εξάπλωση της ανομίας στην περιοχή, οι Αρχές αποφασίζουν να υψώσουν έναν τοίχο, προκειμένου να προστατεύσουν τον υπόλοιπο οικισμό από τους βάρβαρους και ανηλεείς κατοίκους των Brick Mansions.

Σ’ αυτό το απομονωμένο τμήμα της πόλης, μόνο οι ισχυροί μπορούν να επιβιώσουν.

Στην κορυφή της πυραμίδας του εγκλήματος, αρχηγός και απόλυτος συντονιστής της επίγειας κόλασης βρίσκεται ο αδίστακτος, ευγενής αλλά και αιμοδιψής βαρόνος ναρκωτικών Τρεμέιν, ο οποίος, μετά από την τελευταία του εντυπωσιακή ληστεία, βρίσκεται πλέον, επισήμως στο στόχαστρο του μυστικού αστυνομικού Ντέιμιαν Κόλιερ.

Στην πραγματικότητα η σχέση του Ντέιμιαν με τον Τρεμέιν έχει μακρά ιστορία, στην οποία η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην απόδοση δικαιοσύνης και την εκδίκηση, πολλές φορές, συγχέεται.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ντέιβιντ Μπελ, RZA, Καταλίνα Ντένις, Κάρλο Ρότα

*Star, Σάββατο 22/01, στις 01:15

«Οι Φόνοι της Οικογένειας Μπόρντεν» (2018) σκηνοθεσία Κρεγκ Μακνίλ Γουίλιαμ

Δραματική Μυστηρίου – Η Λίζι Μπόρντεν (Κλοέ Σεβινί) υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα από τα πιο μακροχρόνια μυστήρια της αμερικανικής ιστορίας.

Η Λίζι, ανύπαντρη στα 32 της και απομονωμένη, ύστερα από μια ολόκληρη ζωή γεμάτη μοναξιά και μέσα σε μια οικογένεια που την πιέζει ψυχολογικά και ενώ ζει υπό τον απόλυτο έλεγχο του πατέρα της, βρίσκει την αδελφή ψυχή της στο πρόσωπο της υπηρέτριας Μπρίτζετ Σάλιβαν (Κρίστεν Στιούαρτ).

Όταν η Μπρίτζετ έρχεται να εργαστεί στο σπίτι τους ως οικονόμος, μια στενή σχέση θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες, οι οποίες θα καταλήξουν σε ένα σατανικό σχέδιο με τραγική κατάληξη.

Παίζουν: Τζεφ Πέρι, Τζέιμι Σέρινταν, Κλοέ Σεβινί, Κρίστεν Στιούαρτ, Φιόνα Σόου.

*Alpha, Σάββατο 22/01, στις 02:00

«Μέχρι την Τελευταία Μέρα» (2007) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκάναρ Κολ

Δράμα – Τρεις φίλοι λαμβάνουν το έντυπο της επιστράτευσής τους και καλούνται να παρουσιαστούν εντός 30 ημερών, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο Τζορτζ επιτυχημένος δικηγόρος, ο Τζέιμς σκληροτράχηλος οδηγός ταξί και ο Άαρον, ένας ανασφαλής συγγραφέας.

Στο διάστημα αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα της φιλίας, του καθήκοντος, της τιμής, αλλά και της πραγματικής επιθυμίας τους για αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, καθώς κανείς τους δεν ξέρει αν θα γυρίσει πίσω ζωντανός από τον πόλεμο.

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Κρις Κλάιν, Τζον Μπένθαλ.

*Open, Σάββατο 22/01, στις 02:30