7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει 7 ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Σιδηρά Κοιλάδα» (2018) σκηνοθεσία Τάι Ρόμπερτς

Δραματική Ρομαντική – Η επική ιστορία του Τζιμ Μακ Νίλι, ενός τυχοδιώκτη που το 1939 κατάφερε να εξελιχθεί στην άγρια ερημιά του Τέξας από απλός εργάτης, σε μεγάλος πετρελαιοπαραγωγός.

Παίζουν: Όστιν Νίκολς, Λέιν Γκάρισον, Άλι Κόμπριν.

*Open, Τρίτη 25/01 στις 21:00

«Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του» (2013) σκηνοθεσία Τζέναρο Νουνζιάντε 

Κωμωδία – Ο Κέκο μένει ξαφνικά άνεργος και η γυναίκα του τον διώχνει από το σπίτι. Παρόλα αυτά έχει τάξει στον γιο του να τον πάει ονειρικές διακοπές και σκοπεύει να κρατήσει την υπόσχεση του.

Παίζουν: Κέκο Τζαλόνε, Μίριαμ Νταλμάζι, Ορσέτα Ντε Ρόσι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 25/01 στις 22:00

«Η Ευνοούμενη» (2018) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος 

Βιογραφική Δραματική Κωμωδία – Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους.

Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα.

Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας.

Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της

Παίζουν: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Εμα Στόουν.

*Alpha, Τρίτη 25/01 στις 22:30

«Mile 22» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Σίλβα είναι μέλος της πιο πολύτιμης και παράτολμης μονάδας της CIA και αναλαμβάνει μια σημαντική αποστολή. Πρέπει να φυγαδεύσει έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό, που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες, που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Μάλκοβιτς, Λόρεν Κόχαν, Ρόντα Ράουζι, Αΐκο Αγουάις.

*Star, Τρίτη 25/01 στις 23:50

«Ψίθυροι στο Σκοτάδι» (2006) σκηνοθεσία Πάτρικ Στέτνερ

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ο Γκάμπριελ Νουν (Ρόμπιν Γουίλιαμς) που περνά έναν δύσκολο χωρισμό, δέχεται μια κλήση από έναν κακοποιημένο έφηβο και σιγά σιγά μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Ο 13χρονος είναι φανατικός θαυμαστής του Νουν και σύντομα ξεκινάει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη βοήθεια της μητέρας του, Ντόνα (Τόνι Κολέτ).

Όταν όμως ο Γκάμπριελ επιδιώξει να συναντηθεί με τον 13χρονο, η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή.
Ο Γκάμπριελ αρχίζει να αμφισβητεί την ταυτότητα του θαυμαστή του και αυτό είναι μόνο ένα, από τα προβλήματά του.

Παίζουν: Ρόμπιν Ουίλιαμς, Τόνι Κολέτ, Ρόρι Κάλκιν, Μπόμπι Καναβάλε, Σάντρα Ο, Τζο Μόρτον.

*Open, Τρίτη 25/01 στις 23:45

«Απαγωγές στο Κλίβελαντ» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Καλύμνιος

Δραματική – Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια.

Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ.  Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή. Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ.

*Mega, Τρίτη 25/01 στις 00:50

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Star, Τρίτη 25/01 στις 01:45