Αναγνώστης: Οι αντιεπιστημονικές δηλώσεις της κ. Τελιγιορίδου και η παραπομπή της διαφήμισης των βίγκαν

Απίστευτες αντιεπιστημονικές δηλώσεις και παραπομπή της διαφήμισης των βίγκαν (!!) στις αρχές για εξέταση παρατυπιών από την Υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και βουλευτή Καστοριάς – Συριζα κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου,

“«τόσο η ενωσιακή όσο και η εθνική νομοθεσία προβλέπουν την προστασία των ζώων σε όλο το φάσμα της διατροφικής αλυσίδας (εκτροφή, μεταφορά, σφαγή)».

Ενώ επιπλέον αναφέρεται, με σαφήνεια ότι η κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης είναι βασική για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς:

«τα εν λόγω τρόφιμα αποτελούν την αποκλειστική πηγή απαραίτητων αμινοξέων (αργινίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, λυσίνη, ιστιδίνη, θρεονίνη, βαλίνη, τρυπτοφάνη, μεθειονίνη και φαινυλαλανίνη), τα οποία αδυνατεί ο ανθρώπινος οργανισμός να συνθέσει. Ομοίως, το κρέας αποτελεί τη μοναδική πηγή σιδήρου που απορροφάται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό».

Πρακτικά και επι της ουσίας άσχετη με το θέμα της διατροφής η αξιότιμη κυρία Τελιγοριδου.  Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε για θέματα που δεν γνωρίζουν ( οχι μόνο σε αυτό )

1ον Οτι ένας βιγκαν ( 30 % του παγκοσμίου πληθυσμού ) θα πρέπει να βλέπει την διαφήμιση με τα φρέσκα αρνάκια γάλακτος της κάθε σειράς σούπερ μάρκετ αυτο δεν ειναι καταπάτηση ανθρωπίνων αξίων και δεν προσβάλουν την εικόνα τους?

2ον ΕΠΙ της ουσίας. Η αργινινη περιέχεται σε αποκλειστικότητα σχεδον στους ξηρούς καρπούς ~ η λεύκινη και η ισολευκινη την μεγαλύτερη συγκέντρωση την εχει στη κινοα και στον απλο καφέ ~ η λυσινη περιέχεται στο ψωμί ~ η φαινυλανινη ( αν ειναι δυνατόν τι ακούμε ) προκαλεί σε μεγάλες ποσότητες οταν προσλαμβάνεται από κρέας και γαλακτοκομικά στην πάθηση φαινυλκετονουρία και πρέπει να προσλαμβάνεται μόνο από φρούτα και λαχανικά ~ τρυπτοφάνη περιέχεται στα καρύδια και στην κολοκύθα . Ο σίδηρος ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ) δεν είναι φυσικά μόνο στο κρέας και είναι και πολύ μικρότερη ποσότητα εκεί απο ότι στα :Σκούρα σοκολάτα και σκόνη κακάου , Σκούρα πράσινα λαχανικά ( σέσκουλα, τα πατζαρόφυλλα, οι λαχανίδες, το kale, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, η ρόκα και ο μαϊντανός. ) , Αποξηραμένα φρούτα , Τροφές ολικής άλεσης.

3) Εν κατακλείδι έχουμε ( δυστυχώς ) μια κυρία σε μια θέση που ειναι ελλιπώς ενημερωμένη ενω αυτή την στιγμή που μιλάμε , υπάρχουν ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ VEGAN. Δεν είμαι βιγκαν αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι ενημερωμένος. Και δεν με πειράζει αν κάνουν διαφημίσεις για κατι που εκπροσωπούν / πιστεύουν / και αγωνίζονται. Αυτό που με πειράζει είναι άνθρωποι σε θέση που πρέπει να προασπίζονται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να λένε πράγματα μόνο και μόνο επειδή “πέφτουν” τηλέφωνα από κάποιους συνδέσμους.  ΝΤΡΟΠΗ !

Κωνσταντίνος Χατζηαγγέλου

 

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις της κ. Τελιγιορίδου ΕΔΩ:
Στην κρίση του ΣΕΕ η καμπάνια ενάντια στην κατανάλωση κρέατος