9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Διάστημα Ανάμεσά μας» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική Ρομαντική – Έχοντας γεννηθεί στον Άρη, αποτέλεσμα μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε την μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, ο 16χρονος Γκάρντνερ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη.

Λαχταρά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί του τον αποτρέπουν από τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στην γήινη ατμόσφαιρα.

Επιθυμώντας διακαώς να βρει τον πατέρα του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και για να βρει το πού ανήκει στο σύμπαν.

Παίζουν: Eϊσα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Ολντμαν, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Κουτζίνο.

*Open, Πέμπτη 27/01, στις 21:00

«Ο Επιβάτης» (2018) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Θρίλερ – Ο Μάικλ Μακ Κόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Σε μια άσχημη μέρα για εκείνον, καθώς απολύθηκε και στη συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Εύκολη δουλειά, θα σκεφτόταν κάποιος αλλά ο Μάικλ σύντομα καταλαβαίνει ότι βρίσκεται άσχημα μπλεγμένος σε μια συνωμοσία…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φάρμιγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ.

*Star, Πέμπτη 27/01, στις 21:00

«Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λεβό

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Ο Γερμανός αξιωματικός Στέφαν Μπραντ (Τζέι Κόρτνεϊ), έπειτα από μια αποστολή που δεν πήγε καλά, βρίσκεται υποβιβασμένος, μέχρι που του ανατίθεται να πάει στην Ολλανδία προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του Κάιζερ Γουλιέλμου ΙΙ (Κρίστοφερ Πάλμερ), ο οποίος ζει αποσυρμένος σε μια έπαυλη από τη στιγμή που έχασε τον θρόνο.

Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η απόφαση. Ο Μπραντ το θεωρεί μη πολεμική αποστολή. Ο Κάιζερ δεν συμπαθεί το καθεστώς του Χίτλερ και προτιμά να περνά την ώρα του κόβοντας ξύλα και ταΐζοντας πάπιες.

Ο ευσεβής πόθος του Κάιζερ είναι πλέον να αποκαταστήσει το αμαυρωμέου του (Τζάνετ μακ Τιρ) είναι να επανέλθει στο «εορταστικό» πρωτόκολλο και να δώσει παράταση ζωής στον ηλικιωμένο σύντροφό της, αφήνοντας πίσω τις πένθιμες ημέρες του ντροπιαστικού κατ’ οίκον περιορισμού.

Την προσοχή τού Μπραντ θα τραβήξει από την πρώτη κιόλας στιγμή μια νεαρή υπηρέτρια, η Μίκε (Λίλυ Τζέιμς), καινούργια στην υπηρεσία τού Κάιζερ.

Η έλξη θα είναι άμεση και μεταξύ τους θα προκύψει μια ερωτική ιστορία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι κοντά στον Κάιζερ ίσως βρίσκεται ένας Βρετανός πράκτορας και το τοπικό τμήμα της Γκεστάπο αναζητά ποιος μπορεί να προσπαθεί να πλησιάσει τον τέως Αυτοκράτορα.

Η Μίκε ομολογεί στον εραστή της ότι είναι Εβραία, περιμένοντας να δει αν ο Μπραντ είναι όπως οι περισσότεροι Γερμανοί αξιωματικοί.

Όταν ο Χίμλερ, ως επικεφαλής των Ναζί αποφασίζει να κάνει μία απροειδοποίητη επίσκεψη, μια αντίστροφή μέτρηση ξεκινά καθώς μυστικά αποκαλύπτονται, η πίστη δοκιμάζεται και ο Στεφάν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και την καρδιά του.

Παίζουν: Τζάι Κόρτνει, Λιλί Τζέιμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζάνετ ΜακΤιρ, Έλα Χόλαντ, Άντον Λέσερ, Κάριν Λεκλερκ, Έντι Μάρσαν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 27/01, στις 22:00

«Θα Χυθεί Αίμα» (2007) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον

Δραματική – Ο Ντάνιελ Πλέινβιου (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) ακολουθεί τις φήμες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου σε μία περιοχή του Τέξας. Με συντροφιά τον μοναχογιό του, αξιοποιεί μία μυστηριώδη πληροφορία και από μεροκαματιάρης μεταλλωρύχος γίνεται μεγιστάνας πετρελαίου, κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα κοντά, στο τότε, Λος Άντζελες.

Προκειμένου να πετύχει και να εδραιώσει την επιχείρησή του, ο Ντάνιελ θα πατήσει επί πτωμάτων και κάθε ανθρώπινη αξία υποτάσσεται στη διαφθορά, την απάτη και τη συνεχόμενη ροή του πετρελαίου…

-Για την ερμηνεία του ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε βραβείο Oscar, BAFTA, Golden Globe, Screen Actors Guild, NYFCC και IFTA Best Leading Actor

-Η ταινία προτάθηκε για 8 Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Προσαρμοσμένου Σεναρίου. Απέσπασε αυτό του Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερης Κινηματογραφίας.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ράσελ Χάρβαρντ, Πολ Ντάνο.

*SKAI, Πέμπτη 27/01, στις 22:20

«Βίαιη δικαιοσύνη» (2016) σκηνοθεσία Ζαν – Φρανσουά Ρισέτ

Δράσης – H 17χρονη Lydia (Erin Moriarty) είναι ο στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού.

Ο φίλος της είναι έμπορος ναρκωτικών και την έχει παιδέψει σε μια πλεκτάνη εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα.

Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της (Mel Gibson).

Ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ΄όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του.

Έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, σκοπεύει να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εριν Μοριάρτι, Ντιέγκο Λούνα, Μάικλ Παρκς, Γουίλιαμ Μέισι.

*Alpha, Πέμπτη 27/01, στις 22:30

«Αϊ Φορ: Λούφα και Απαλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Κατσίκης 

Κωμωδία – Μια παρέα νεοσύλλεκτων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πάρει απαλλαγή από τον στρατό, αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι (γιώτα) 4 (βοηθητικός). Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους “λαγούς” και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες, που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση. Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των “λαγών” θα υπερνικήσουν… τους στρατοκράτες! Η κόντρα αυτή σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων… ντόπιων και ξένων “εχθρών”.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Χάρης Μαυρούδης, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς.

*Mega, Πέμπτη 27/01, στις 22:40

«Η Ιστορία του Γκέμεκερ» (2020) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σινκελ

Δραματική Ντοκιμαντέρ Πολεμική – Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την ανάκριση του Άλμπερτ Γκέμεκερ.

Το 1948, ο Άλμπερτ Γκέμεκερ, διοικητής του ολλανδικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Βέστερμπορκ, βρίσκεται σε μία αίθουσα ανακρίσεων απέναντι σε έναν άνδρα που δεν γνωρίζει. Σύντομα αποκαλύπτεται πως αυτός που ανακρίνει τον Γκέμεκερ έχει προσωπικούς λόγους να τον αναγκάσει να ομολογήσει για το εγκληματικό παρελθόν του και τη μεταφορά 80.000 Εβραίων σε στρατόπεδα εξόντωσης.

Αυτή η δραματική ταινία μικρού μήκους απεικονίζει μία δραματική αναβίωση της καταγραφής της ανάκρισης του Γερμανού αξιωματικού των Ες-Ες Άλμπερτ Γκέμεκερ, πρώην διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης Βέστερμπορκ από τον επιζών του στρατοπέδου Βέστερμπορκ, Μορίς Φράνκενχαους. Η αυθεντική ανάκριση πραγματοποιήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Γκέμεκερ περίμενε τη δίκη και την ποινή του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης ο Γκέμεκερ επέμενε πως δεν γνώριζε τι περίμενε τους Εβραίους και πως εκείνος απλώς εκτελούσε εντολές

Παίζουν: Τζέικομπ Ντέρουιγκ, Μάικλ Επ, Ελκο Σμιτς.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 27/01, στις 00:00

«S.W.A.T. 3: Κατάσταση Πολιορκίας» (2017) σκηνοθεσία Τόνι Τζίλιο

Δράσης Περιπέτεια – Η 3η από τη σειρά ταινιών δράσης S.W.A.T.

Η εισβολή της ειδικής ομάδας S.W.A.T. σε μία παραθαλάσσια αποθήκη προκειμένου να κατασχεθεί ένα φορτίο ναρκωτικών, καταλήγει σε αναμέτρηση ανάμεσα στην ειδική ομάδα S.W.A.T. και ένα καρτέλ ναρκωτικών καταλήγει σε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Αρκετοί από τους πράκτορες της DEA καθώς και ένα μέλος της S. W. A. T πέφτουν νεκροί.

Όταν ανοίγουν το ύποπτο κοντέινερ, ο πράκτορας Τράβις Χολ ανακαλύπτει έναν μυστηριώδη αλυσοδεμένο κρατούμενο.

Λίγο μετά, το αρχηγείο της ομάδας γίνεται στόχος επιθέσεων από ομάδες που επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τον κρατούμενο, και ο Τράβις καταλαβαίνει από το τατουάζ στην πλάτη του πως είναι ο θρυλικός μυστικός πράκτορας “Σκόρπιον”.

Κατά τη διαδικασία μετακίνησής του, καταλαβαίνουν ότι ένας εσωτερικός πράκτορας συνεργάζεται με τους τρομοκράτες.
O πόλεμος για το ποια πλευρά θα κρατήσει τον Σκόρπιον και τα μυστικά που γνωρίζει στα χέρια της, μόλις ξεκίνησε.

Παίζουν: Σαμ Τζέγκερ, Άντριαν Παλίκι, Μάικλ Τζέι Γουάιτ.

*Mega, Πέμπτη 27/01, στις 00:40

«Παράσιτα» (2006) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν

Επιστημονικής φαντασίας, κωμωδία, τρόμου – O Γκαρντ (Μάικλ Ρούκερ) είναι ένας ευκατάσταστος κάτοικος σε μία αμερικανική κωμόπολη, ο οποίος έχει κάποια προβλήματα στο Γάμο του, με την νεαρότερη γυναίκα του Στάρλα (Ελίζαμπεθ Μπανκς). Τη Στάρλα αγαπάει και ο σερίφης της περιοχής Μπίλ (Νέιθαν Φίλιον) Bill. Μετά από ένα βραδινό καυγαδάκι και μία όχι και τόσο τυχαία συνάντηση με τη γειτόνισσά του, ο Γκραντ βρίσκει μια εξωγήινη οντότητα στο δάσος η οποία, έπεσε εκεί μαζί με έναν μετεωρίτη που έπεσε σε κοντινή περιοχή.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μάικλ Ρούκερ, Νέιθαν Φίλιον, Τάνια Σόλνιερ.

*Open, Πέμπτη 27/01, στις 00:45