Ο Π. Κώττας για την επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη στην Καστοριά και την “απογουνοποίηση”

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κώττας για τη διήμερη επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στην Καστοριά

Με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού τουρισμού κας Ζαχαράκη στην Καστοριά έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Κατά τη διάρκεια του διήμερου της παραμονής της έγιναν επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος, συσκέψεις με όλους τους φορείς όπου συζητήθηκαν αδιαμφισβήτητα, πολύ χρήσιμα και κρίσιμα θέματα.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε από την υφυπουργό, δεν μπορεί να περάσει απαραίτητο το γεγονός ότι συντονίστηκε από τη νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας όλα τα θεσμικά όργανα του Νομού.

Αναφορικά με τη σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας στην οποία συμμετείχα κι εγώ, όλοι συμφωνήσαμε ότι η Καστοριά χρειάζεται την ιδιαίτερη βοήθεια του υπουργείου τουρισμού, κυρίως στα θέματα της προβολής. Η Περιφερειακή μας ενότητα, μαστίζεται απ’ τη μακρόχρονη κρίση που περνά ο κλάδος της γουνοποιΐας και μία από τις λύσεις για τη διάσωση της, είναι η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Ένα προϊόν του οποίου τα έσοδα έχουν ξεπεράσει ήδη κατά πολύ αυτά από την παραγωγή γούνας, η οποία δυστυχώς πλέον δε συμβάλει περισσότερο από 5% στο ΑΕΠ της περιοχής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι πίσω από τις κλειστές πόρτες και μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και μικρόφωνα , ανέφεραν την ανάγκη ενός ειδικού προγράμματος που αφορά την “απογουνοποίηση”. Δυστυχώς η γούνα είναι βαριά άρρωστη και η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη εδώ κι αρκετό καιρό.

Θα υπάρξει σίγουρα καλύτερο μέλλον για την περιοχή αν αυτό αρχίσει να συζητιέται δημοσίως χωρίς φόβο, κατανοώντας όλοι ότι αυτή η λέξη δεν είναι πλέον ταμπού.
Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου πρέπει άμεσα να απαιτήσει από την κεντρική διοίκηση ένα πρόγραμμα διάσωσης του Νομού μας, ο τίτλος ήδη υπάρχει και τα επιχειρήματα είναι αδιάσειστα.