5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται» (2019) σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά

Δραματική – Βρετάνη, 1770. Η Μαριάν, μια ζωγράφος αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοΐζ, μίας νέας γυναίκας που μόλις άφησε το Μοναστήρι.

Η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί και η Μαριάν θα πρέπει να την ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά την παρατηρεί διακριτικά ώστε να την ζωγραφίσει μυστικά.

Παίζουν: Νεομί Μερλάν, Αντέλ Ενέλ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/03, στις 22:15

«Μάννα εξ ουρανού» (2018) σκηνοθεσία Τζιοβάνι Μπεντέσι

Δράμα – Η Λίλι κι ο Ανίμπαλε ζουν στο Μιλάνοκαι κοιμούνται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο. Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Λίλι κι ο Ανίμπαλε βρίσκουν ένα μωρό στα σκουπίδια και οι δύο άστεγοι προσπαθούν να πάνε το μωρό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κανείς από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες δεν βλέπει το παιδί. Φαίνεται πως το παιδί είναι αόρατο για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δυο άστεγοι γίνονται ξαφνικά οι γονείς ενός πολύ ξεχωριστού παιδιού. Στην αποθήκη του σταθμού όπου αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί, δημιουργείται μια μικρή κοινότητα: μια οικογένεια που αποτελείται από άστεγους κάθε είδους.

Παίζουν: Ντονατέλα Μπαρτόλι, Σέρτζιο λεόνε, Πάολα Πιταγκόρα, Τζιτζι πιόλα, Μάουρο Σαντοπιέτρο.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 10/03, στις 00:00

«Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» (2017) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δραματική Πολεμική – Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Παίζουν:  Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ.

*Star, Πέμπτη 10/03, στις 00:40

«Aνακόντα» (1997) σκηνοθεσία Λούις Γιόσα

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Βαθιά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, ένα κινηματογραφικό συνεργείο με επικεφαλής τον Δρα Στίβεν Κέιλ και την Τέρι Φλόρες προσπαθεί να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα συναντήσουν έναν  μοναχικό άνδρα, ο οποίος προσπαθεί να πιάσει τη φονική ανακόντα, παρασύροντας στο τολμηρό αυτό εγχείρημα ολόκληρο το συνεργείο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Άις Κιουμπ, Γιον Βόιτ, Έρικ Στολτς, Τζόναθαν Χάιντ, Όουεν Γουίλσον, Ντάνι Τρέχο.

*Mega, Πέμπτη 10/03, στις 01:40

«Δεν Είσαι Εσύ» (2014) σκηνοθεσία Τζορτζ Γουλφ

Δράμα – Η Κέιτ είναι μια ευγενική, επιτυχημένη κλασική πιανίστα που μόλις διαγνώστηκε με μία νευροεκφυλιστική πάθηση. Μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζει να προσλάβει μια φοιτήτρια, την Μπεκ, για να την φροντίζει. Η Μπεκ είναι μια γενναία φοιτήτρια και επίδοξη ροκ τραγουδίστρια που μετά βίας μπορεί να κρατήσει τον ατίθασο χαρακτήρα της σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η Κέιτ θα εμπνεύσει την Μπεκ να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά, ενώ και η ίδια η Μπεκ θα βοηθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την Κέιτ να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνγκ, Έμμυ Ρόσουμ, Τζος Ντουχάμελ, Στεφανί Μπεατρίζ, Τζέισον Ρίτερ, Τζούλιαν ΜακΜάχον.

*Alpha, Πέμπτη 10/03, στις 01:45