Η τέχνη της ακρόασης

Όταν ακούς έναν άλλο άνθρωπο, μην τον ακούς μόνο με το νου σου, άκου τον με όλο σου το σώμα. Καθώς ακούς, νιώθε το ενεργειακό πεδίο του εσώτερου σώματος σου. Αυτό απομακρύνει την προσοχή από τη σκέψη και δημιουργεί ένα ήσυχο χώρο, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να ακούς πραγματικά χωρίς να παρεμβαίνει ο νους. Δίνεις στον άλλο άνθρωπο χώρο -χώρο να υπάρξει. Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να του προσφέρεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να ακούνε, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους είναι απασχολημένο με την σκέψη. Δίνουν περισσότερη προσοχή σε αυτήν παρά στο τι λέει ο άλλος και καθόλου σε αυτό που έχει πραγματική σημασία: στην Υπαρξη του άλλου κάτω από τις λέξεις και το νου. Φυσικά δεν μπορείς να νοιώσεις την ύπαρξη κάποιου άλλου, παρά μόνο μέσα από τη δική σου.

Αυτή ειναι η αρχή της πραγμάτωσης της ενότητας, που είναι η αγάπη. Στο πιό βαθύ επίπεδο της Υπαρξης, είσαι ένα με το παν.

Οι περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις ειναι συναλλαγή ενός νου με τον άλλον και όχι ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα σε ανθρώπινες υπάρξεις που βρίσκονται σε κοινωνία μεταξύ τους. Καμιά σχέση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει με αυτόν τον τρόπο, και γι αυτό υπάρχουν τόσες συγκρούσεις στις σχέσεις. Όταν ο νους κυβερνάει τη ζωή σου, η σύγκρουση, οι τριβές και τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα. Η επαφή με το εσώτερο σώμα σου δημιουργεί ένα καθαρό χώρο μέσα στον οποίο η σχέση μπορεί να ανθίσει.