Oι χώρες με τους καλύτερους εραστές σύμφωνα με δημοσκόπηση για… ειδύλλια διακοπών

Η γνωριμία μιας νέας κουλτούρας και η επαφή με ανθρώπους που ζουν διαφορετικά μπορεί να «ξυπνήσει» τη λίμπιντο, ποιες χώρες όμως αφήνουν τις καλύτερες… ερωτικές αναμνήσεις;

Οι διακοπές βγάζουν σε πολλούς μια πιο χαλαρή και ερωτική διάθεση, ιδίως όταν περιλαμβάνουν την πλήρη αλλαγή παραστάσεων, όπως π.χ. με ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η γνωριμία μιας καινούργιας κουλτούρας, η επαφή με ανθρώπους που ζουν διαφορετικά από εμάς μπορεί να «ξυπνήσει» τη λίμπιντο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν «ειδύλλια των διακοπών»: φλερτ και ερωτικές σχέσεις σύντομες σε διάρκεια, αλλά άκρως αναζωογονητικές.

Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας Loveit Coverit, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν αυτά τα φλερτ και τις ερωτικές «επαφές» που είχαν σε ξένες χώρες. Η χώρα που βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ως αυτή που άφησε τις καλύτερες… ερωτικές αναμνήσεις στους επισκέπτες της, ήταν η Σκωτία.

Ο 41χρονος Ντέρεκ Σίμπσον από το Εδιμβούργο είπε στη Sun ότι δεν εκπλήσσεται καθόλου με την πρωτιά της χώρας του. «Οι Σκωτσέζοι ξέρουν να γοητεύουν και να αφήνουν την καλύτερη εντύπωση» ανέφερε χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα. Στη δεύτερη θέση της λίστας των χωρών με τους καλύτερους εραστές (άνδρες και γυναίκες) σύμφωνα με τη γνώμη των τουριστών βρίσκεται – φυσικά – η Ιταλία, και στην τρίτη θέση η άκρως ερωτική Γαλλία.

Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν η Αγγλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Ουαλία.

Για τον Τόμπι Στάμπινγκτον, εκπρόσωπο της Loveit Coverit, ένα ειδύλλιο μπορεί να είναι τόσο σημαντικό για τη συνολική εμπειρία των διακοπών σε μια ξένη χώρα, όπως το φαγητό και η κουλτούρα της. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να απολαύσει κανείς στις διακοπές του, από τον πολιτισμό μέχρι το φαγητό και τις καινούργιες εμπειρίες… ή, σ’ αυτήν την περίπτωση, τους καινούργιους ανθρώπους».