Μαρία Κάλλας: Η γούνα τσιντσιλά που θυμόμαστε 41 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η πανάκριβη τσιντσιλά που είχε επιλέξει η ντίβα της όπερας, δημιούργησε πραγματικό χαμό, όταν εκείνη έκανε την είσοδό της στο ξενοδοχείο “The Dorchester”. Η υψηλή κοινωνία του Λονδίνου υποδέχθηκε την Μαρία Κάλλας, με θερμά χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού, μετά το τέλος μιας μεγάλης παράστασης σε εμβληματικό χώρο της πόλης.

 

Η Μαρία έριξε μια ματιά στην άκρη της αίθουσας. Γνώριζε ότι κάποιοι την σχολίαζαν, όχι με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο. Υπήρχαν εκείνοι οι οποίοι αναρωτιόντουσαν για το ποιος αλήθεια από τους δύο άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό της, είχε τελικά προσφέρει ένα τεράστιο ποσό για να αγοράσει το γούνινο παλτό. Ήταν άραγε ο σύζυγος, Ιταλός μεγαλοβιομήχανος και μέντοράς της Μπατίστα Μενεγκίνι, ή ο εραστής Αριστοτέλης Ωνάσης;

Η φωτογραφία πάντως με τον έλληνα κροίσο και τον Ιταλό, με τα μεγάλα εργοστάσια να έχουν αγκαλιάσει και οι δύο μαζί την σταρ της όπερας, έκανε το γύρο του κόσμου. Ο Ari the Greek μάλιστα και ο Μενεγκίνι (ήταν ο άνδρας ο οποίος φρόντισε να «μεταμορφώσει» την άχαρη, ευτραφή υψίφωνο σε λεπτή, κομψότατη γυναίκα), έκαναν μάλιστα…χαριτωμενιές μπροστά στο φακό). Σύζυγος και εραστής, είχαν σχεδόν… ξαπλώσει πάνω στην τσιντσιλά γνωρίζοντας καλά ότι την επόμενη ημέρα θα ήταν πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο.

Η Κάλλας, μερικά λεπτά αργότερα, έβγαλε το γούνινο παλτό, αποκαλύπτοντας ένα πολύ κομψό μαύρο φόρεμα και το ογκώδες κολιέ της, γεμάτο αυθεντικές σπάνιες πέρλες.

Ώντρεϋ Χέμπορν. Ήταν το είδωλο της Κάλλας

Little black dress, πέρλες και γόβες σατέν. Η Μαρία Κάλλας επιθυμούσε τόσο πολύ να μοιάσει στην Ώντρεϋ Χέμπορν. Η ωραία, style icon σταρ του Χόλυγουντ, η οποία συγκέντρωνε τα κολακευτικότερα σχόλια για τις στυλιστικές της επιλογές, αποτελούσε το είδωλο της Μαρίας. Η ντίβα φρόντιζε να μιμείται την tres chic Ώντρεϋ.

Αγόραζε φορέματα από τους Givenchy, Dior, Balmain και κοσμήματα με υπογραφές Harry Winston, Cartier, Boucheron. Τα μαύρα, μικρά φορέματα είχαν κυρίαρχη θέση στην γκαρνταρόμπα της. Τα συνόδευε με ταφταδένια μαντό και πανάκριβες γούνες. Οι καλύτερες fashion «στιγμές» της Κάλλας, ήταν όταν εμφανίστηκε σε γκαλά με μαύρο φόρεμα Ζακ Ντεσέ, κλέβοντας σχεδόν την παράσταση από την Γκρέης Κέλλυ. Φωτογραφίες της στο yacht “Christina O” (όταν αυτό «άραξε» στις Μπαχάμες), με λευκό, ολόσωμο μαγιό, αλλά και κόκκινο μπικίνι, έκαναν το γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι με πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή, το ασχημόπαπο μπορεί να μεταμορφωθεί σε… κύκνο.

in.gr