11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*SKAI, Παρασκευή 29/04, στις 21:00

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα

*Ant1, Παρασκευή 29/04, στις 21:00

«Arctic» (2018) σκηνοθεσία Τζο Πένα

Δραματική Περιπέτεια – Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση.

Ο ήρωάς μας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Μαρία Θέλμα Σμαραντότιρ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 29/04, στις 22:00

«Κάτι να Καίει» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη “Διεθνή ‘Eκθεση της Θεσσαλονίκης”.

Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλενα Ναθαναήλ, Χρήστος Νέγκας, Χρήστος Τσαγανέας.

*Alpha, Παρασκευή 29/04, στις 22:30

«Trauma Center» (2019) σκηνοθεσία Ματ Εσκανταρί

Δράσης Μυστηρίου – Η Μάντισον Τέιλορ (Νίκι Βέλαν) τραυματίζεται από διασταυρούμενα πυρά δύο διεφθαρμένων αστυνομικών, στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Όταν συνέρχεται διαπιστώνει ότι βρίσκεται απομονωμένη και παγιδευμένη στον θάλαμο μίας άδειας πτέρυγας νοσοκομείου για μία ολόκληρη νύχτα.
Οι δολοφόνοι την κυνηγούν επειδή έχει πάνω της το μόνο στοιχείο που αποδεικνύει την σύνδεσή τους με έναν φόνο: μία σφαίρα σφηνωμένη στο πόδι της.

Ο ικανός και αξιοσέβαστος αξιωματικός της αστυνομίας Στηβ Γουέικς (Μπρους Γουίλις), αναλαμβάνει να την προστατεύσει, όμως όσο περνούν οι ώρες, το να παραμείνει ζωντανή αποδεικνύεται πραγματικός άθλος.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Λιν Γκιλμάρτιν, Στίβ Γκούτενμπεργκ, Τίτο Ορτίζ, Χέδερ Γιόχανσεν.

*SKAI, Παρασκευή 29/04, στις 23:15

«Γλυκός πειρασμός» (2002) σκηνοθεσία Ρότζερ Καμπλ

Ρομαντική κομεντί- Η Κριστίνα Γουόλτερς είναι μία σέξι κοπέλα που «ξεσαλώνει» κάθε βράδυ στο κλαμπ, και έχει τους δικούς της, πολύ συγκεκριμένους κανόνες για το παιχνίδι του φλερτ. Ένα βράδυ, όμως, γνωρίζει τον κύριο Τέλειο… ο οποίος, την επόμενη ακριβώς μέρα, εξαφανίζεται! Η Κριστίνα και η φίλη της Κάμερον αποφασίζουν να τον ψάξουν μαζί, και στην περιπετειώδη περιπλάνησή τους τελικά μαθαίνουν πολλά για το τι είναι τελικά σωστό και τι λάθος, όταν μιλάμε για τον…. μεγάλο έρωτα!

Παίζουν:  Κάμερον Ντίαζ, Κριστίνα Απλγκέιτ, Σέλμα Μπλερ, Τόμας Τζέιν

*Ant1, Παρασκευή 29/04, στις 00:15

«Άγρυπνος» (2017) σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

Αστυνομική, δράσης  – Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας. Όταν μια ληστεία πηγαίνει στραβά, μια ομάδα γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του. Μια περιπετειώδης νύχτα ξεκινά, με τον Ντόους να προσπαθεί να σώσει το παιδί του και να παραδώσει τους απαγωγείς στη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Σκουτ ΜακΝέρι.

*Mega, Παρασκευή 29/04, στις 00:40

«Looper» (2012) σκηνοθεσία Ρίαν Τζόνσον

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας –  Σε μια εγκληματική κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που δουλεύει για τη Μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής – και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά, ζει μια ωραία ζωή. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη…

Παίζουν: Τζόσεφ Γκόρντον Λεβίτ, Μπρους Γουίλις, Έμιλι Μπλαντ, Πάιπερ Περάμπο, Τζεφ Ντάνιελς.

*Star, Παρασκευή 29/04, στις 00:45

«Χωρίς Ίχνη» (2007) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Πάτρικ Κένζι (Κέισι Άφλεκ) και η Άντζι Τζενάρο (Μισέλ Μόναγκαν), ζευγάρι στη ζωή και ιδιωτικοί ντετέκτιβ, ερευνούν την μυστηριώδη εξαφάνιση της τετράχρονης Αμάντα μακΚρέντι στη φτωχογειτονιά του Ντόρτσεστερ στη Βοστόνη.

Ρωτώντας στα γύρω σπίτια και συχνάζοντας στα μπαρ της περιοχής για να αλιεύσουν πληροφορίες από όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι για τη μυστηριώδη υπόθεση, έμποροι ναρκωτικών που προμηθεύουν τη μητέρα της Αμάντα, πρώην κρατούμενοι, αλλά και εκμεταλλευτές παιδιών εμπλέκονται στην υπόθεσή τους.

Ο Πάτρικ και η Άντζι ασχολούνται μεθοδικά και δεν αργούν να φτάσουν στο συμπέρασμα πως το μυστικό βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. Συνεργάζονται με τον αστυνομικό Ρέμι Μπρέσαντ (Έντ Χάρις) και τον αρχηγό της αστυνομίας Τζακ Ντόιλ (Μόργκαν Φρήμαν), αν και κανείς από τους δύο δεν τους παίρνει στα σοβαρά

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Έντ Χάρις, Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Μόναγκαν, Έιμι Ράιαν, Τίτους Γουέλινερ.

*Open, Παρασκευή 29/04, στις 01:00

«Προμηθέας» (2012) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Μυστηρίου Περιπέτεια – Η ιστορία επικεντρώνεται στο πλήρωμα του διαστημόπλοιου “Προμηθέας”, όταν αυτό οδηγείται σε έναν μακρινό κόσμο με προηγμένο πολιτισμό, ψάχνοντας την προέλευση της ανθρωπότητας.

Βρισκόμαστε στο τέλος του 21ου αιώνα. Δύο επιστήμονες, βασισμένοι σε στοιχεία από αρχαίες σπηλαιογραφίες, πιστεύουν πως ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε μέσω της φυσικής εξέλιξης των ειδών και βάσει της δαρβίνειας θεωρίας, αλλά φτιάχτηκε από κάποια νοήμονα όντα.

Σε έναν μακρινό πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος, ενώ προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που σχετίζονται με την προέλευση του ανθρώπινου είδους και την εμφάνισή του στη Γη, ανακαλύπτουν έναν εξωγήινο κόσμο. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται εκεί και θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η φρίκη που βιώνουν απειλεί όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Μάικλ Φασμπέντερ, Γκάι Πιρς, Ίντρις Έλμπα, Σαρλίζ Θερόν, Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Πάτρικ Γουίλσον, Πήτερ Ο’ Τουλ, Σον Χάρις.

*Alpha, Παρασκευή 29/04, στις 01:30

«Ένα τρελό, τρελό κόλπο» (1999) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Κωμωδία -Ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο Μπομπι Μποουφιγκερ (Στηβ Μάρτιν) ανακαλύπτει το ιδανικό σενάριο για την επόμενη ταινία του. Ο παραγωγός που θα χρηματοδοτήσει την ταινία του, θέτει ως απαράβατο όρο να πρωταγωνιστήσει ο διάσημος ηθοποιός Κιτ Ράμσεϋ (Έντι Μέρφι). Ο Ράμσεϋ όμως δεν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στην ταινία, έτσι ο Μπόμπι προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία του θα σκαρφιστεί ένα τρελό, τρελό κόλπο για να υλοποιήσει την ταινία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Στιβ Μάρτιν, Χίδερ Γκράχαμ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Τέρενς Σταμπ.

*Ant1, Παρασκευή 29/04, στις 02:15