7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» (1966) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Στη Θεσσαλία του 1907, ο αγωνιστής Μαρίνος Αντύπας (Νότης Περγιάλης) ξεσηκώνει τους φτωχούς κολίγουςς προκειμένου να κάνουν δική τους τη γη στην οποία δουλεύουν για χάρη των τσιφλικάδων.

Ο Οδυσσέας (Νίκος Κούρκουλος), γιος ενός τέτοιου τσιφλικά (Μάνος Κατράκης), αρνείται να συγκρουστεί με τους αγρότες. Ο ίδιος, φοιτητής της Νομικής είχε σταθεί στο πλευρό των αγροτών στην πρώτη αποτυχημένη τους εξέγερση και είχε μείνει 4 χρόνια στις φυλακές του Ναυπλίου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αδερφός του Ρήγας (Γιάννης Βόγλης) τον έχει ξεγραμμένο ενώ διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία της οικογένειας.

Η σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αδέρφια είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν ερωτεύονται την ίδια γυναίκα, την Ειρήνη (Μαίρη Χρονοπούλου), μία δυναμική αγωνίστρια που μάχεται στο πλευρό των αγροτών.

Ο Οδυσσέας θα συγκρουστεί με τον αδερφό του και θα τον σκοτώσει. Μετά το θάνατο του πατέρα του, αποφασίζει να μοιραστεί την περιουσία του με τους φτωχούς αγρότες…

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Βόγλης, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Νότης Περγιάλης, Δημήτρης Μπισλάνης, Βάσος Ανδρονίδης.

*Open, Δευτέρα 02/05 στις 21:00

«Ο Αμερικανός» (2010) σκηνοθεσία Αντόν Κορμπέιν

Δράσης – Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία.

Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου κάθε γωνιά κρύβει για αυτόν μια παγίδα και κάθε άγνωστος στο δρόμο έναν πιθανό εχθρό.

Ο Τζακ έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία, που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρους Άλτμαν, Θέκλα Ρόιτεν, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι.

*Μακεδονία, Δευτέρα 02/05 στις 21:00

«Ένα Κορίτσι Για Δύο» (1963) σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ελληνική κωμωδία – Ο Κίμων (Αλέκος Αλεξανδράκης) είναι ένας παλαιών αρχών καθηγητής Φιλοσοφίας, με αντιλήψεις κατά του γάμου, που ετοιμάζει και βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι έρωτας δεν υπάρχει.

Ζει με τη χήρα αδελφή του Πολυξένη (Ρένα Βλαχοπούλου) και τον μικρότερο αδελφό του Αριστείδη (Κώστα Βουτσά), έναν τεμπέλη γλεντζέ.

Ο Αριστείδης θέλει να παντρευτεί και θέλει την έγκριση του Κίμωνα. Για να την αποσπάσει, τον καταφέρνει να προσλάβει ως γραμματέα του, την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, τη Μυρτώ (Ζωή Λάσκαρη), που τραγουδάει σε νυχτερινά κέντρα.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννης Βογιατζής, Περικλής Χριστοφορίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Λάμπρος Κοτσίρης, Πέτρος Πανταζής, Κώστας Σκαρλής, Tότης Παπαδόπουλος, Άννα Σταυρίδου

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 02/05 στις 22:00

«Μπέννυ & Τζουν» (1993) σκηνοθεσία Τζερεμία Τσέσικ

Ένα ρομάντζο στο χείλος της πραγματικότητας. Ένας μηχανικός αυτοκινήτων προσπαθεί να βοηθήσει την κυκλοθυμική αδερφή του να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα και, για καλή του τύχη, θα βρει τον τρόπο, μέσα από έναν κλόουν που νομίζει ότι αποτελεί μετενσάρκωση του Μπάστερ Κίτον.

Παίζουν: Τζόνι Ντέπ, Μέρι Στιούαρτ Μάστερσον, Έινταν Κουίν, Τζούλιαν Μουρ, Όλιβερ Πλατ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 02/05 στις 22:00

«Οι Σύμμαχοι» (2019) σκηνοθεσία  Άλεξ Ρούμπιν

Αστυνομική Δράσης –  Ο Καλ είναι ένας αφοσιωμένος αστυνομικός, που υπηρετεί παράλληλα στο σώμα πεζοναυτών.

Όταν ο άστατος θετός του αδελφός καταλήγει στη φυλακή για την ακούσια δολοφονία ενός άντρα, ο Καλ και οι φίλοι του οργανώνουν άμεσα σχέδιο απόδρασης, χωρίς να νοιάζονται για το τίμημα που αυτό μπορεί να επιφέρει σε όλους.

Παίζουν: Τζέι Κόρτνεϊ, Λέιτον Μίστερ, Φιν Γουίτροκ, Νατ Γουλφ,

*Open, Δευτέρα 02/05 στις 23:45

«Killers Anonymous» (2019) σκηνοθεσία Μαρτίν Όουεν 

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία αφορά μια ομάδα υποστήριξης δολοφόνων, η οποία πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις, με τους δολοφόνους να παίρνουν έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστούν την εμπιστοσύνη τους και τους λογαριασμούς των παραβάσεών τους.

Όταν ένας εξ αυτών αποτυγχάνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία.
Το ερώτημα πλέον είναι ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ποιον και ποιος τους έχει προδώσει.

Παίζουν: Γκάρυ Όλντμαν, Τζέσικα Άλμπα, Ελίζαμπεθ Μόρις, Ράιαν Νικόλ Μπράουν, Κιθ Μέισον, Τόμι Φλάναγκαν.

*Alpha, Δευτέρα 02/05 στις 00:15

«Αμνησία» (2014) σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε 

Ψυχολογικό θρίλερ – Η Κριστίν Λούκας ξυπνάει κάθε πρωί, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα, εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Δίπλα της είναι ο άνδρας της Μπεν, ο οποίος της εξηγεί  ότι περνάει ένα μετατραυματικό σοκ και πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να αναπαύεται. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ένας γιατρός τη βοηθάει να ανακτήσει σταδιακά τη μνήμη της και να βάλει σε σειρά τα σκόρπια κεφάλαια του παρελθόντος, εκεί όπου η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι κάποιος επιχείρησε να τη σκοτώσει. Αυτό θα την κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα και τους πάντες και να αναζητήσει την αλήθεια…

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ.

*Alpha, Δευτέρα 02/05 στις 02:15