Παιδιά την δεκαετία του ’60 κάνουν ακριβείς προβλέψεις για το 2000 – [video]

Τρομακτικά ακριβείς προβλέψεις είχαν κάνει για το μέλλον παιδιά της δεκαετίας του 1960.

Στην επιφάνεια έχει έρθει ένα βίντεο από το 1966, στο οποίο κάποια παιδιά στην Αγγλία προέβλεψαν με ακρίβεια τι θα γίνει το έτος 2000. Το βίντεο προβλήθηκε αρχικά στις 28 Δεκεμβρίου 1966 ως μέρος του επιστημονικού προγράμματος του BBC «Tomorrow’s World».

Μαθητές από το κολέγιο Marlborough, τα σχολεία Roedean και Chippenham ρωτήθηκαν πώς πίστευαν ότι θα ήταν να ζεις το έτος 2000. Ενώ η ανθρώπινη φυλή έχει καταφέρει να αποτρέψει τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις – που περιλάμβαναν τον πυρηνικό αφανισμό όλης της ζωής στη γη – οι ανησυχίες της για την παραγωγή μπαταριών και την άνοδο της τεχνολογίας έχουν αποδειχθεί εκπληκτικά προφητικές.

Το βίντεο επανεμφανίστηκε πρόσφατα στο Reddit, με τους χρήστες να μένουν έκπληκτοι για το πόσο μέσα έπεσαν στις προβλέψεις τους κάποια παιδιά. Μια από τις πιο ακριβείς προβλέψεις προήλθε από ένα αγόρι που είπε: «Πρόβατα, αγελάδες και ζώα, θα διατηρούνται με μπαταρίες, δεν θα τους επιτρέπεται να βόσκουν σε βοσκοτόπια, θα μεγαλώνουν σε κτίρια όλοι μαζί».

Ένας χρήστης του Reddit έγραψε για την πρόβλεψη του παιδιού: «Αυτή για τα ζώα που τα βάζουν σε ένα κτίριο και τα μεγαλώνουν με τεχνιτούς τρόπους είναι πολύ αληθινή και λυπηρή». Ένας άλλος είπε: «Οι καπιταλιστές της δεκαετίας του ’60 γράφουν ανυπόμονα σημειώσεις, καθώς τα παιδιά τους λένε πώς να καταστρέψουν τον κόσμο».

Ένα από τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή είπε για το έτος 2000: «Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο, θα υπάρχουν παντού μηχανές που θα κάνουν τα πάντα για σένα, θα βαρεθείς, δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο».

Ένα άλλο παιδί είπε: «Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ζουν σε συνηθισμένα σπίτια, διότι κάτι τέτοιο θα έπιανε πολύ χώρο, θα πρέπει να είναι σε διαμερίσματα, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Τα σπίτια θα είναι μικρά και στενά».

Ένας άλλος μαθητής σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ατομικός πόλεμος, αλλά νομίζω ότι θα υπάρξει όλος αυτός ο αυτοματισμός, οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά και θα είναι μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αν και δεν είμαι βιολόγος, αυτό θα ήθελα να κάνω, να κάνω κάτι για το πρόβλημα του πληθυσμού, να προσπαθήσω να μετριαστεί με κάποιο τρόπο, δεν ξέρω πώς».

Δείτε το video: