12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«Γνωρίζοντας τον Ντέιβ» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Ρόμπινς

Κωμωδία – Ένα πλήρωμα λιλιπούτειων εξωγήινων πλοηγεί ένα διαστημόπλοιο που έχει ανθρώπινη μορφή. Ενώ προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη τους, οι εξωγήινοι αντιμετωπίζουν ένα καινούργιο πρόβλημα, όταν το διαστημόπλοιό τους ερωτεύεται μια γήινη.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γκάμπριελ Γιούνιον.

*Open, Σάββατο 14/05 στις 21:00

«Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης» (2016) σκηνοθεσία Μάικ Θέρμαϊερ, Γκέιλεν Τσου

Animation – Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του, τον εκτοξεύει… στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων, που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι, θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες…

Με τις φωνές των: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Πολιτάκης, Μαίρη Μάρκου, Νίκος Μυτιληναίος, Στεφανία Φιλιάδη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Αντέλα Μέρμηγκα, Βασίλης Μήλιος, Δημήτρης Μάριζας.

Στην υποτιτλισμένη version της ταινίας, τις φωνές τους δανείζουν οι: Κουίν Λατίφα, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 14/05 στις 21:00

«Ζόχαν: Πράκτορας Υψηλής Κομμωτικής» (2008) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία – Ο σούπερ πράκτορας της Μοσάντ, Ζόχαν, σκηνοθετεί το θάνατό του στο Ισραήλ γιατί βαρέθηκε το μυστικό πόλεμο με τους Παλαιστίνιους και θέλει να πάει στη Νέα Υόρκη και να γίνει επιτέλους κομμωτής – το μεγάλο του όνειρο.

Στην Αμερική γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με το ψευδώνυμο Σκράπι Κόκο στο κομμωτήριο μιας Παλαιστίνιας, ώσπου τον αναγνωρίζει ένας ταξιτζής και ξαναφουντώνει το κυνηγητό με τη νέμεσή του, τον αδίστακτο Φάντομ.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Ρομπ Σνάιντερ, Τζον Τορτούρο, Εμμανουέλ Κρικουι, Λένι Καζάν, Νικ Σουάρντσον.

*Mega, Σάββατο 14/05 στις 22:00

«Erin Brockovich» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

*Ant1, Σάββατο 14/05 στις 22:00

«Μαχητές των Δρόμων 2» (2003) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης – Ο εύστροφος πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο Κόννερ επιστρέφει. Αυτή τη φορά θα συνεργαστεί με έναν παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο τον Ρόμαν Πιρς και ως μυστικοί πράκτορες θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στη συμμορία και έτσι να ξεσκεπάσουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον Κάρτερ Βερόνε.

Όταν θα καταφέρουν να γίνουν δεκτοί ως μέλη της συμμορίας, θα τους προσφέρει βοήθεια η εκρηκτική Μόνικα Φουέντες, η οποία, επίσης μυστική πράκτορας, παριστάνει ήδη την κοπέλα του μεγαλέμπορου.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ταϊρίς Γκίμπσον, Κόουλ Χάουζερ.

*Star, Σάββατο 14/05 στις 22:50

«Kickboxer: Η Τιμωρία» (2018) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης

Δραματική Δράσης – Ο Κερτ (Αλεν Μουσι) δίνει τον αγώνα της ζωής του και καταφέρνει να νικήσει τον Τονγκ Πο. Τώρα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να δοκιμάσει να ζήσει μια απλή ζωή, αλλά το παρελθόν του τον καταδιώκει πάντα και μοιάζει αδύνατο να του ξεφύγει.

Ο ισχυρός βαρώνος της νύχτας Τόμας Μουρ (Κριστόφ Λαμπέρ) δίνει εντολή να τον απαγάγουν και τον εξαναγκάζουν να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, για να μαχηθεί σε ακόμα έναν θανάσιμο αγώνα. Αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με έναν ακόμα πιο δεινό αντίπαλο, έναν γιγάντιο μπράβο με το όνομα Μονγκάτ (Χάφπορ Γιούλιους Μπιόρνσον).

Για να βγει ζωντανός από αυτή την αναμέτρηση, στην προπόνησή του θα ζητήσει τη βοήθεια του θρυλικού Μάστερ Ντουράντ (Βαν Νταμ) και ενός άλλου φυλακισμένου του Μπριγκς (Τάισον).

Παίζουν: Άλεν Μουσι, Σάρα Μαλακουλ Λέιν, Χάφπορ Γιούλιους Μπιόρνσον, Μαξίμ Σαβάρια, Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, Κρίστοφερ Λαμπέρ, Ροναλντίνιο, Μάικ Τάισον.

*Open, Σάββατο 14/05 στις 23:00

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον 

Δράσης – Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κιέραν Κάλκιν, Τεντ Λέβιν, Τίφανι Τόμπμαν.

*Mega, Σάββατο 14/05 στις 00:20

«Η Μούμια» (1999) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις Θήβαις της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α.

Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, οι δύο εραστές τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί περιμένοντας τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει.

Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Μενττζάι.

Οι ιερείς του Ιμχοτέπ θάβονται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους.

Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Μενττζάι, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του και χωρίς να το ξέρουν τον ελευθερώνουν.
Εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση και θα συνεχίσει να ψάχνει για τη χαμένη του αγάπη με κάθε κόστος.

Παίζουν: Μπρεντάν Φρεΐζερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Χάννα, Άρνολντ Βοσλόου, Κέβιν Ο’Κόνορ, Πατρίσια Βελασίγκεζ.

*Ant1, Σάββατο 14/05 στις 00:45

«28 Μέρες Μετά» (2002) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ 

Δραματική Τρόμου – Σκεφτήκατε ποτέ να ξυπνήσετε μια ήμερα και να βρείτε την πόλη που ζείτε εντελώς ερημωμένη; Κάτι τέτοιο συνέβη στον Τζιμ (Κίλιαν Μέρφι), όταν συνέρχεται από το 28αημερο κώμα του στο κρεβάτι ενός ερημωμένου νοσοκομείου και αρχίζει να περιφέρεται σε ένα άδειο Λονδίνο, προφανώς εγκαταλελειμμένο.

Περίπου ένα μήνα πριν, μια ομάδα ακτιβιστών οικολόγων ενώ δουλεύουν σε ένα ερευνητικό εργαστήριο με μια ομάδα πειραματόζωων, τα οποία όμως είναι φορείς ενός επικίνδυνου ιού, από λάθος τον απελευθερώνουν. Ο ιός δεν είναι απλά θανατηφόρος και σύντομα εξαπλώνεται σε όλη την Αγγλία μετατρέποντας τους ανθρώπους σε κανίβαλους. .

Καθώς δεν υπάρχει ένδειξη θεραπείας, μέσα σε 28 ημέρες ο επικίνδυνος ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία. Ο πληθυσμός αποδεκατίζεται ενώ ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Μια ομάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει, ωστόσο αγνοούν ότι οι επιθέσεις που δέχονται από τα µμολυσμένα άτομα δεν είναι το µόνο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν…

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Ναόμι Χάρις, Κρίστοφερ Έκλεστον, Μέγκαν Μπερνς, Μπρένταν Γκλέσον.

*Alpha, Σάββατο 14/05 στις 00:45

«Να Ζήσουμε να τον Θυμόμαστε» (2014) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία – Όταν ο πατέρας τους πεθαίνει, τέσσερα αδέλφια, ταλαιπωρημένα από τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη με την υπερβολικά διαχυτική τους μητέρα, συζύγους και φίλους, πρώην, νυν και επίδοξους.

Αντιμέτωποι με τη ζωή τους και τις αλλοτριωμένες σχέσεις τους με ανθρώπους, που τους γνωρίζουν και τους αγαπούν πιο πολύ από κάθε άλλον, τελικά τα αδέλφια επανασυνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και βρίσκουν τελικά τη λύτρωση και τη συγχώρεση, που μόνο οι οικογενειακοί δεσμοί μπορούν να προσφέρουν…

Παίζουν: Τζέιν Φόντα, Τζέισον Μπέιτμαν, Τίνα Φέι, Άνταμ Ντράιβερ, Ρόουζ Μπάιρν, Κόρεϊ Στολ, Κάθριν Χαν, Κόνι Μπράιτον, Τίμοθι Όλιφαντ, Νταξ Σέπαρντ.

*Star, Σάββατο 14/05 στις 01:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*SKAI, Σάββατο 14/05 στις 01:45

«Μενού που Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Κέβιν Φαίρ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου και η παρουσιάστρια ενός σόου μαγειρικής, Μπίλι Μπλέσινγκς, είναι κατενθουσιασμένη που θα έχει καλεσμένο τον σεφ Πρίμο Μαξ για να φτιάξει στην εκπομπή “Wake up West Coast” το γλυκό – σπεσιαλιτέ του.

Όταν όμως το πορτ μπαγκάζ από το αμάξι που νοίκιασε ο σεφ μένει… κατά λάθος ανοιχτό τότε όλοι μένουν έκπληκτοι με αυτό που αντικρίζουν. Το πτώμα μιας γυναίκας βρίσκεται εκεί μέσα και ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα λαβύρινθο μυστηρίου που θα πρέπει να βρουν γρήγορα την άκρη του. Ποια θα είναι η κατάληξη;

Παίζουν: Χόλι Ρόμπινσον Πιτ, Ρικ Φοξ.

*Mega, Σάββατο 14/05 στις 02:20