Εκλογές Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς: Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

”Όποιος την κατάσταση του ξέρει και κατανοεί,
πως θα εμποδιστεί να την αλλάξει;”

Μπ. Μπρέχτ.

Μπροστά μας έχουμε δύσκολο δρόμο να βαδίσουμε. Η νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ( Νέο Λύκειο,καταργήσεις και νέες συγχωνεύσεις σχολείων βρίσκονται ante portas,αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα ,συγχωνεύσεις ειδικοτήτων,καταργήσεις ή μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων, γ΄αναθέσεις, επαναφορά με πλάγιο τρόπο της αξιολόγησης και ακολουθούν και άλλα) υποβιβάζουν την ποιότητα και το δικαίωμα μόρφωσης στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας και κάνει πιο δύσκολο καθημερινά το έργο του εκπαιδευτικού. Μέσα σε τέτοιες ”παιδαγωγικές” συνθήκες μας δώσατε για πρώτη φορά με την δική σας ψήφο τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσουμε ως αιρετοί στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς.

Και ξεκινήσαμε αντάμα μια προσπάθεια να φέρουμε μια νέα πνοή, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, πέρα από προσωπικά συμφέροντα, αφήνοντας πίσω εμπάθειες και κομματικούς εναγκαλισμούς. Αλλάξαμε αρκετά ( για πρώτη φορά αναρτήθηκαν τα κενά για να μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του νομού να γνωρίζουν και να υπάρχει διαφάνεια) και δώσαμε τη δυνατότητα έκφρασης σε όλους. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε το εκπαιδευτικό προσωπικό με βάση τη λογική των αριθμών και των ωρών του My School και όχι με βάση τον άνθρωπο και τον παιδαγωγό. Σε αυτές τις συνθήκες προτάξαμε, όσο ήταν στο μέτρο του δυνατού και του νόμιμου,τον άνθρωπο- εκπαιδευτικό και όχι τον εκπαιδευτικό- αριθμό και τις ανάγκες του. Σταθήκαμε δίπλα στον εκπαιδευτικό και στο δικαίωμα μόρφωσης όλων των μαθητών μας και όχι απέναντι.

Η 7η του Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας για ένα σχολείο που θα προτάσει την μόρφωση των μαθητών και τις δυνατότητες ο κάθε εκπαιδευτικός να συντελέσει σε αυτό το όραμα και όχι τη συνέχιση μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που μαθητές, εκπαιδευτικοί , προγράμματα , σχολεία θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών επιταγών και στενεύουν ορίζοντες διαμορφώνοντας μελλοντικούς πολίτες χωρίς κρίση και επιλογές.

Λειτουργούμε στο πνεύμα της ομάδας με αλληλεγγύη και διαφάνεια απέναντι στους συναδέρφους εξοστρακίζοντας πελατειακές σχέσεις και υπόγειες διαδρομές. Μαζί θα δώσουμε τις μάχες που έρχονται χωρίς να έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες, ξεπληρώνοντας επιταγές για μελλοντικές θέσεις, αλλά με συνέπεια στο δικαίωμα του συναδέρφου να έχει μια καθάρια φωνή στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Μια φωνή που δεν θα σιγήσει μπροστά σε όλα όσα έπονται…

Σωκράτης Βασιόπουλος,

Αλέξανδρος Μακρίδης,

Φωτεινή Τσολάκη,

Αργυρή Χαραλάμπους.