Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας! (video)

Το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος που να εμπνέει τους μαθητές και όχι να τους αποτρέπει από το να συνδεθούν μαζί του. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως γνωρίζουν καλά αυτή τη συνθήκη και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα φωτεινό, πολύχρωμο περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

«Ο κόσμος των μελισσιών είναι ο κόσμος της συνεργασίας, της εργατικότητας και της ομαδικότητας. Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, από αυτήν την κοινωνία και το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε…», σημειώνουν στο blog τους, ευχαριστώντας όλους εκείνους που δούλεψαν για το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι μόνο η εξαιρετική μεταμόρφωση του κτιρίου με την τόσο ρεαλιστική ζωγραφική αποτύπωση ενός μελισσιού στους εξωτερικούς τοίχους, είναι και η πρωτότυπη αυλόπορτα, που προδιαθέτει τα μικρά παιδιά για μια γνώση ευχάριστη και διόλου κουραστική.

«Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα και τόσοι άλλοι τίτλοι παιδικών βιβλίων «αντικατέστησαν» τα ψυχρά σίδερα της πόρτας και πλέον θα ανοίγουν αυτά στο πέρασμα των μαθητών.

Δείτε το βίντεο σε μια μίνι περιήγηση στο σχολείο: