5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Πέμπτης και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Ένα Ενωμένο Βασίλειο» (2016) σε σκηνοθεσία Άμα Ασάντε

Βιογραφικό δράμα – 1947: Ο Σερέτσε Χάμα, βασιλιάς της Μποτσουάνα, συναντά την Αγγλίδα Ρουθ Ουίλιαμς και η έλξη μεταξύ τους είναι μοιραία. Εκείνη μαγεύεται από το όραμα του για έναν καλύτερο κόσμο, εκείνος από τη θέληση της να εμπλακεί μ’ αυτό.

Είναι ιδανικοί ο ένας για τον άλλον, όμως η σχέση τους προκαλεί έντονες οικογενειακές, αλλά και πολιτικές αντιδράσεις. Παρά τις τεράστιες πιέσεις, οι δυο τους αγωνίζονται για την αγάπη τους. Έτσι, αλλάζουν το έθνος τους και εμπνέουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Παίζουν: Ντέιβιντ Ογιέλοου, Ρόζαμουντ Πάικ, Τομ Φέλτον, Τέρι Φέτο, Τζακ Ντάβενπορτ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 19/05, στις 22:00

«Βίαιη δικαιοσύνη» (2016) σκηνοθεσία Ζαν – Φρανσουά Ρισέτ

Δράσης – Ο Μελ Γκίμπσον είναι ο Τζον Λιγκ, αποφυλακισμένος με αναστολή και πρώην αλκοολικός, που ζει σε ένα τροχόσπιτο κάπου στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει την κόρη του μάταια εδώ και χρόνια.

H κόρη του είναι η 17χρονη Λίντια (Έριν Μοριάρτι) και έχει εμπλακεί με τον φίλο της στο εμπόριο ναρκωτικών.
Σύντομα βρίσκεται κυνηγημένη και θύμα μιας πλεκτάνης, εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα.

Ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο μπορεί να στραφεί είναι ο πατέρας της. Όταν τον προσεγγίζει εκείνος την φέρνει μαζί του στο τροχόσπιτό του, όπου συνειδητοποιεί ότι η Λίντια είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.
Παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν όμως, δεν θα διστάσει στιγμή να προστατεύσει την κόρη του. Πληγωμένος από τη ζωή και από τον εαυτό του, ο Λινκ αρχίζει τις επισκέψεις σε παλιούς φίλους και γνωστούς από τα χρόνια της παρανομίας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια της κόρης του, έχοντας μάλιστα το μεξικάνικο cartel στο σβέρκο τους να τους κυνηγούν με λύσσα.
Είναι όμως αποφασισμένος έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εριν Μοριάρτι, Ντιέγκο Λούνα, Μάικλ Παρκς, Γουίλιαμ Μέισι, Ντέιλ Ντίκι, Τόμας Μαν, Τομ Τζόλες.

*Alpha, Πέμπτη 19/05, στις 22:40

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά.

Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία.

Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Mega, Πέμπτη 19/05, στις 23:20

«The Hangover» (2009) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Κωμωδία – Δυο μέρες πριν παντρευτεί, ο Νταγκ πηγαίνει στο Λας Βέγκας, μαζί με τρεις θεότρελους φίλους του, για ένα ξέφρενο εργένικο πάρτι, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο!

Την επόμενη μέρα, οι τρεις φίλοι ξυπνούν και κανείς τους… δεν θυμάται τίποτα! Τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους σχετικά με το τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, είναι μάλλον ασύνδετα: μια τίγρης στο μπάνιο τους, ένα μωρό 6 μηνών στη ντουλάπα τους, ένα δόντι σπασμένο. Και το σημαντικότερο;

Ο γαμπρός είναι άφαντος!

Πρώτο μέλημα τους, να βρουν τον γαμπρό, ο οποίος σε 48 ώρες πρέπει να είναι πλυμένος, ξυρισμένος, ντυμένος και να περιμένει τη νύφη στην εκκλησία! Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, αρχίζουν μια τρελή κούρσα, για να βρουν έγκαιρα τον Νταγκ. Αυτό που έζησαν οι τέσσερις φίλοι στο πάρτι τους, δεν συγκρίνεται με αυτό που πρόκειται να ζήσουν, καθώς θα προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια της προηγούμενης βραδιάς και να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις λάθος αποφάσεις που πήραν.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Χέδερ Γκράχαμ.

*Star, Πέμπτη 19/05, στις 00:45

«Βίκτορ Φρανκενστάιν» (2015) σκηνοθεσία Πολ ΜακΓκίγκαν

Τρόμου – Η ιστορία, όπως τη διηγείται ο Ίγκορ μας βάζει στα ενδότερα της σκοτεινής του καταγωγής και πως λυτρώθηκε μέσα από την πολύτιμη φιλία του με τον νεαρό τότε φοιτητή ιατρικής, Βίκτορ Φρανκεστάιν.

Ο μετέπειτα πρωτοπόρος και ριζοσπάστης επιστήμονας Βίκτορ Φράνκενσταϊν (Τζέιμς ΜακΑβόι) και ο ιδιοφυής προστατευόμενός του Ίγκορ Στράουσμαν (Ντάνιελ Ράντκλιφ) μοιράζονται ένα μεγαλεπίβολο όραμα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα μέσω της πρωτοποριακής έρευνάς τους για την αθανασία.

Όμως τα πειράματα του Βίκτορ πάνε πολύ μακριά και η εμμονή του έχει τρομακτικές συνέπειες. Ο Ίγκορ μας διηγείται πως ο επιστήμονας αναδείχθηκε στο θρύλο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, μετά από την ολοκλήρωση του στόχου τους. Πως χρησιμοποίησε την επιστήμη του ως τρόπο δημιουργίας ζωής μέσα από τον θάνατο.

Θα μπορέσει ο Ιγκόρ να επαναφέρει τον φίλο του από το χείλος της τρέλας και να τον σώσει από το τερατώδες δημιούργημά του;

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζέιμς Μακαβόι, Τζέσικα Μπράουν Φίνλεϊ, Άντριου Σκοτ, Ντάνιελ Μέις.

*Alpha, Πέμπτη 19/05, στις 02:15