9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Δευτέρα 23/05 στις 21:00

«Διαζύγιο Θανάτου» (2002) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ρέτζι βρίσκεται στο Παρίσι και σκοπεύει να ζητήσει διαζύγιο από τον άντρα της, Τσαρλς. Όταν πληροφορείται τον θάνατό του, σύντομα η Ρέτζι καταλαβαίνει ότι εκείνος ζούσε διπλή ζωή καθώς γίνεται η ίδια στόχος μίας αδίστακτης συμμορίας.

Με τη βοήθεια του μυστηριώδη Τζόσουα Πίτερς και του κυβερνητικό πράκτορα Μπαρτόλομιου, η Ρέτζι έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια για τη μυστική ζωή του άντρα της…

Η ταινία είναι ριμέικ του κλασικού θρίλερ του 1963 «Charade» με πρωταγωνιστές τους Κάρι Γκραντ και Όντρεϊ Χέμπορν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τεντ Λεβίν, Θάντι Νιούτον, Τιμ Ρόμπινς, Σαρλ Αζναβούρ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 23/05 στις 21:00

«Αναζητώντας τον Έρικ» (2009) σκηνοθεσία  Κεν Λόουτς 

Δράμα, κωμωδία, φαντασίας – Ο Έρικ είναι ταχυδρόμος και δεν είναι καλά! Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δε βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό.

Πως θα αντικρίσει την Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της ποδοσφαιρόφιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ’ αυτή την απελπιστική κατάσταση, μόνο ένα τσιγαριλίκι κι ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσουν να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ’ όλες: το παρελθόν.

Παίζουν: Στιβ Έβερτς, Ερίκ Καντονά, Στέφανι Μπίσοπ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 23/05 στις 22:00

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια.

Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 23/05 στις 22:00

«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (2013) σκηνοθεσία Ούβι Μπολ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Όλων, εκτός κάποιων που προσπαθούν να πλουτίσουν τώρα από αυτή, εις βάρος των πιο αδύναμων.

Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε, όπως πολλοί άλλοι γύρω του, αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με ένα τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει.

Παίζουν: Ντόμινικ Περσέλ, Έριν Κάρπλεκ, Έντουαρντ Φέρλοκ, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικλ Παρέ, Τζον Χερντ, Λόχλιν Μονρό, Έρικ Ρόμπερτς.

*Alpha, Δευτέρα 23/05 στις 22:40

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 1ο» (2008) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Αστυνομική Βιογραφική Δράσης – Η ιστορία του διαβόητου Γάλλου γκάγκστερ Ζακ Μεσρίν.
Είναι ο τελευταίος θρυλικός Γάλλος γκάνγκστερ, που οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει «Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1» και ο κόσμος ως «ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο έγκλημα μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία, η ιλιγγιώδης πορεία του Μεσρίν τον καθιστά έναν από τους πιο αδυσώπητους γκάγκστερ διεθνώς.
Στο 1ο μέρος παρακολουθούμε πως πλάστηκε ο θρύλος του Μεσρίν, του εγκληματία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄60 στο Παρίσι και τη δεκαετία του ΄70 στον Καναδά.

Οι σχέσεις του με τη Ζαν Σνάιντερ, τον Γκουίντο, τον Ζαν Πολ Μερσιέ και τον Πολ θα καθορίσουν αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία του στο έγκλημα.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελούς.

*Open, Δευτέρα 23/05 στις 23:00

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Για τη μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του στέμματος, παροτρύνεται από τον σύμβουλό της Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί τον Φίλιππο Β’ της Ισπανίας ή τον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας. Η Ελίζαμπεθ αντίθετα, ερωτεύεται τον εντελώς ακατάλληλο Ρόμπερτ Ντάντλι.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος, η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δίνουν μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της.

Παίζουν:  Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τζόζεφ Φάινς, Κρίστοφερ Ίκλεστον, ‘Ερικ Καντονά, Φανί Αρντάν, Βενσάν Κασέλ, Τζον Γκίλγκουντ.

*Μακεδονία, Δευτέρα 23/05 στις 23:15

«Βασικός Ύποπτος» (2018) σκηνοθεσία Σάιμον Κάιζερ

Αστυνομική Μυστηρίου – O Έβαν Μπερτς (Γκάι Πιρς) είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν (Μίνι Ντράιβερ) και τα δύο παιδιά τους.

Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας (Οντέγια Ρας).

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ (Πιρς Μπρόσναν) αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν.

Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εντωμεταξύ, ο Έβαν προσεγγίζει μια όμορφη φοιτήτρια, την Άννα (Αλεξάντρα Σιπ) με σκοπό να γίνει η επόμενη ερωμένη ή το επόμενο θύμα του.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πιρς Μπρόσναν, Μίνι Ντράιβερ, Αλεξάντρα Σιπ, Κλαρκ Γκρεγκ, Οντίγια Ρας.

*Alpha, Δευτέρα 23/05 στις 00:45

«Εκτελεστές… Παλαιάς Κοπής» (2014) σκηνοθεσία Σάσα Μπένετ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Όταν ο Ρίτσι, ένας «συνταξιοδοτημένος» γκάνγκστερ, πληροφορείται για τη βίαια, σαδιστική δολοφονία του αδελφού του από μια άγνωστη τοπική συμμορία, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Θα επιστρέψει από την Ισπανία στο Λονδίνο, θα μαζέψει την παλιά του ομάδα και θα αρχίσει μία ξέφρενη καταδίωξη μ’ έναν και μοναδικό στόχο: την εκδίκηση.

Παίζουν: Ίαν Όγκιλβι, Άλισον Ντούντι, Ντάνι Χάτσαρντ, Κρίστοφερ Έλισον, Λιζέτ Άντονι, Τζέιμς Κόσμο, Στίβεν Μπέρκοφ.

*Star, Δευτέρα 23/05 στις 02:30