7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Transit» (2012) σε σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρετ

Αστυνομική, Δράσης – Μία συμμορία ληστών που μόλις έχει αδειάσει τα ταμεία μιας τράπεζας, αναγκάζεται να κρύψει τα λάφυρα της στο αυτοκίνητο ανυποψίαστης οικογένειας που βρίσκεται στο δρόμο για διακοπές σε κάμπινγκ.

Θα τους κυνηγήσουν για να τους σκοτώσουν και να καρπωθούν τα κλοπιμαία.

Εκεί μέσα στην υγρασία και την πυκνή βλάστηση του Μπατόν Ρουζ, η υπό καταδίωξη οικογένεια βλέπει τους δεσμούς της να κλειδωνίζονται, ενώ οι διώκτες τους εφαρμόζουν τα δικά τους παιχνίδια εξουσίας.

Παίζουν: Τζιμ Καβίεζελ, Ντιόρα Μπάιρντ, Τζέιμς Φρέιν, Ελίζαμπεθ Ρομ, Χάρολντ Περινό.

*Open, Τετάρτη 25/05, στις 21:00

«100 Μέτρα» (2016) σκηνοθεσία Μαρσέλ Μπαρένα

Δράμα – Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του όμως σύντομα θα αλλάξει.
Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.

Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του.

Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεζ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 25/05, στις 22:00

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 1» (2014) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Επιστημονικής Φαντασίας – H Κάτνις, μετά την καταστροφή των Αγώνων, βρίσκεται στη σκοτεινή Περιοχή 13. Μαθαίνει πως η περιοχή 12 δεν υπάρχει πια και πως ο Πίτα είναι αιχμάλωτος. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν αλλά και τις συμβουλές των πιστών της φίλων, η Κάτνις αποφασίζει να δείξει για άλλη μια φορά το θάρρος της, να σώσει τον Πίτα, αλλά και ολόκληρο το έθνος και να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης. Οι Αγώνες μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση μόλις ξεκινά… Το σενάριο της ταινίας ανήκει στους Πίτερ Κραιγκ και Ντάνι Στρονγκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλλινς.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζουλιάν Μουρ, Γούντι Χάρελσον.

*Alpha, Τετάρτη 25/05, στις 22:40

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Τετάρτη 25/05, στις 23:00

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Δραματική Δράσης  – Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο:

Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Τετάρτη 25/05, στις 23:20

«Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Κάγιε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Νόρτον είναι ο Ντέρεκ, ένας οργισμένος νεαρός που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από τη καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων.

Σε μία συμπλοκή ο Ντέρεκ πυροβολεί και σκοτώνει έναν από τους ληστές και στη συνέχεια σκοτώνει τον δεύτερο ποδοπατώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, πριν συλληφθεί από την αστυνομία και καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και αποστασιοποιείται από οποιαδήποτε ρατσιστική ιδέα.

Όταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Έντουαρντ Φορλογκ, Μπέβρελι ντ΄Άντζελο, Τζένιφερ Λιεν, Ήθαν Σουπλι, Έλιοτ Γκουλντ, Ειβερι Μπρουκς, Στέισι Κιτς.

*Star, Τετάρτη 25/05, στις 00:00

«Ο Βαρώνος του Αρκάνσας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Ντιούκ

Θρίλερ – O Κάιλ και ο Σουίν ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει ο βαρώνος των ναρκωτικών της πολιτείας του Αρκάνσας, με το όνομα Φρογκ, τον οποίο όμως δεν έχουν ποτέ συναντήσει. Όταν όμως μια συμφωνία θα πάει στραβά, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Βινς Βον, Τζον Μάλκοβιτς, Κλαρκ Ντιούκ.

*Alpha, Τετάρτη 25/05, στις 01:15