10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε ποπ κορν και διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Ο  Χιου Γκραντ και η Σάντρα Μπούλοκ, είναι οι δύο κυριότεροι λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή τη συμπαθητική κομεντί.  Η Λούσι, μια ακτιβίστρια δικηγόρος, παρότι ενάντια στις πεποιθήσεις της, δέχεται να δουλέψει για λογαριασμό του Τζορτζ, ενός εγωκεντρικού και ανεύθυνου πλεϊμπόι. Ο Τζορτζ όμως την ενοχλεί για να του ρυθμίσει και τα πιο ασήμαντα ζητήματα της προσωπικής του ζωής.  η Λούσι θα φτάσει στα όρια της αντοχής της με τις υπερβολικές απαιτήσεις του εργοδότη της και θα αναγκαστεί να του δώσει δύο εβδομάδες προθεσμία για να βρει την αντικαταστάτριά της.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ.

*Open, Σάββατο 28/05 στις 21:00

«O Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» (2009) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Η ταινία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στην αρχή της έκτης χρονιάς στο Χόγκουαρτς, καθώς ο Βόλντεμορτ έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και κινείται πλέον φανερά.
Μαζί με τον Ντάμπλντορ θα προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν το χαρακτήρα του Βόλντεμορτ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον Ντάμπλντορ, θα βοηθήσει το Χάρι να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως εκλεκτός.

Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη, που ξέρει καλά ότι είναι πολύ κοντά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν, που πιστεύει ότι γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες.

Στο μεταξύ, οι μαθητές «δέχονται επίθεση» από έναν μάλλον καλοδεχούμενο «εχθρό»: τις εφηβικές ορμόνες. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι με τον καιρό γοητεύεται όλο και περισσότερο από την Τζίνι. Το ίδιο όμως και ο Ντιν Τόμας. Η Λάβεντερ Μπράουν έχει αποφασίσει ότι ο άντρας της ζωής της είναι ο Ρον, μόνο που δεν έχει λάβει υπόψη της τη Ρομίλντα Βέιν και τις …σοκολάτες της! Ακόμη και η συγκρατημένη Ερμιόνη, καίγεται από ζήλια, αλλά είναι αποφασισμένη να μην αποκαλύψει σε κανέναν τα πραγματικά της αισθήματα.

Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Έχει αποφασίσει να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία…

Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Μάγκι Σμιθ, Άλαν Ρίκμαν, Μάικλ Γκαμπόν, Ραλφ Φάινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντέιβιντ Θιούλις.

*Star, Σάββατο 28/05 στις 22:50

«Κουνελάκι από Σπίτι» (1985) σκηνοθεσία Φρεντ Γουλφ

Κωμωδία, ρομαντική – Όταν η Σέλυ, κουνελάκι του Playboy διώχνεται από την έπαυλη, βρίσκει μοναδικό καταφύγιο σε μια αδελφότητα κοριτσιών, Ζήτα Άλφα Ζήτα. Όμως και τα κορίτσια της αδελφότητας κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους σπίτι. Χρειάζονται γερές δόσεις αισιοδοξίας και ολικής μεταμόρφωσης που μόνο η χαρούμενη Σέλυ μπορεί να προσφέρει!

Παίζουν: Άννα Φάρις, Κόλιν Χανκς, Έμα Στόουν.

*Ant1 Σάββατο 28/05 στις 23:00

«Αντίστροφη Μέτρηση» (2019) σκηνοθεσία Τζάστιν Ντεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες;

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τσάρλι ΜακΝτέρμοντ, Αν Γουίντερς, Ελίζαμπεθ Λάιλ Μέτρηση (Countdown).

*Open, Σάββατο 28/05 στις 23:30

«Ναυάγιο στην Παράνοια» (2013) σκηνοθεσία  Κρίστοφερ Σμίθ

Περιπέτεια, δράσης – Από την πρώτη στιγμή που η Τζες αποφάσισε να πάει μια κρουαζιέρα με τους φίλους της, είχε την αίσθηση ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

Οι υποψίες της επιβεβαιώνονται όταν μια ισχυρή καταιγίδα τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το γιοτ και να επιβιβαστούν σε ένα ακυβέρνητο υπερωκεάνιο, στο οποίο η Τζες είναι σίγουρη πως έχει ξαναμπεί.

Παίζουν: Μελίσα Τζόρτζ, Τζόσουα ΜακΆιβορ, Τζακ Τέιλορ, Μάικλ Ντόρμαν, Λίαμ Χέμσγουορθ.

*SKAI, Σάββατο 28/05 στις 23:45

«Το κρησφύγετο» (2012) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Αστυνομική, δράσης – Ο άκρως επικίνδυνος καταζητούμενος για διπλή κατασκοπεία, ο διαβόητος Τόμπιν Φροστ, κορυφαίος πρώην πράκτορας της CIA, αναγκάζεται να παραδοθεί στις Αρχές, μετά από 10 χρόνια αναζήτησης. Μεταφέρεται σε ένα ειδικό κρατητήριο στη Νότια Αφρική, όπου εκτελεί χρέη φύλακα ένας νέος, ιδεαλιστής πράκτορας, ο Ματ Γουέστον. Σύντομα το «ασφαλές» κρησφύγετο δέχεται σφοδρή επίθεση από άγνωστους μισθοφόρους και οι δύο άνδρες αναγκάζονται να συνεργαστούν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μάθουν ποιος τους θέλει νεκρούς.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βέρα Φάρμιγκα, Σαμ Σέπαρντ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Ant1, Σάββατο 28/05 στις 01:00

«Ασύλληπτη Συμμορία» (2010) σκηνοθεσία Τζον Λάσενχοπ

Δράσης – Μια ομάδα κακοποιών με ειδίκευση στις κλοπές και τις διαρρήξεις καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει από την αστυνομία. Χτυπούν πάντα μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και σε αραιά διαστήματα, αρπάζοντας μεγάλα ποσά, που τους επιτρέπουν να ζουν στη χλιδή. Ένας παλιός τους συνεργάτης όμως, που μόλις βγήκε από τη φυλακή τους πλησιάζει με ένα δελεαστικότατο σχέδιο για μια ληστεία 25 εκατομμυρίων δολαρίων, με χρονικό περιθώριο μόλις λίγων ημερών. Παράλληλα, δύο αστυνομικοί έχουν αρχίσει να εντοπίζουν τα ίχνη τους…

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Ίντρις Έλμπα, Ζόι Σαλντάνα, Πολ Γουόκερ, Κρις Μπράουν

*Mega, Σάββατο 28/05 στις 01:00

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*SKAI, Σάββατο 28/05 στις 01:45

«Η Προφητεία» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Τρόμου – Remake της ταινίας που είχε κυκλοφορήσει το 1976, με πωταγωνιστές τον Γκρέγκορι Πεκ, τη Λη Ρεμικ και τον Χάρβεϊ Στήβενς στο ρόλο του Ντάμιεν Θορν.

Η Κάθριν και ο Ρόμπερτ είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που περιμένει το πρώτο του παιδί. Όταν, όμως, κατά τη διάρκεια της γέννας το μωρό πεθαίνει ο Ρόμπερτ αποφασίζει, εν αγνοία της Κάθριν, να υιοθετήσει ένα άλλο νεογέννητο. Στην πορεία και ενώ όλα κυλούν ήσυχα, θα αποκαλυφθεί κάτι που θα κλονίσει τον ίδιο, καθώς ανακαλύπτει πως ο θετός γιος του έχει δαιμονικές δυνάμεις και ξεκινάει έναν αγώνα να σώσει τον εαυτό του, αλλά και τη γυναίκα του. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Τζούλια Στάιλς, Σέιμους Ντάβεϊ Φιτζπάτρικ, Πρέντρακ Μπζέλακ.

*Alpha, Σάββατο 28/05 στις 02:00

«Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» (2016) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν 

Δράσης Περιπέτεια – Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λόρελιν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές.

Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς.

Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λόρελιν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν, Ριάνα, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν, Κρις Γου.

*Star, Σάββατο 28/05 στις 02:00