13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Ο Γάμος Είναι της Μόδας» (2002) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία Ρομαντική – Η Ρις Γουίδερσπουν είναι η Μέλανι Καρμάικλ, μια νεαρή, φιλόδοξη και ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας, η οποία αρχίζει να γίνεται γνωστή στον κύκλο μόδας της Νέας Υόρκης.

Η προσωπική της ζωή είναι στην καλύτερη φάση της αφού μόλις δέχτηκε πρόταση γάμου από την πλέον περιζήτητο εργένη της Νέα Υόρκης, τον γιό (Πάτρικ Ντέμπσι) της Δημάρχου (Κάντις Μπεργκεν).

Για να τον παντρευτεί όμως πρέπει πρώτα να πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα (Τζος Λούκας), που ήταν και η νεανική της αγάπη, όταν ζούσε στην Αλαμπάμα.

Όμως κανένας στη Νέα Υόρκη δεν ξέρει το παρελθόν της αυτό και εκείνη αναχωρεί για την Αλαμπάμα για να λύσει τις εκκρεμότητες. Ο σύζυγός της αρνείται να της δώσει διαζύγιο και ξαφνικά έχει δύο γοητευτικούς άνδρες να διεκδικούν την καρδιά της.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Κάντις Μπέργκεν, Τζος Λούκας, Πάτρικ Ντέμπσι, Φρεντ Γουάρντ.

*Open, Σάββατο 04/06 στις 21:00

«Ροβινσώνας Κρούσος» (2016) σε σκηνοθεσία Βενσάν Κέστελου, Μπεν Στάνσεν

Animation – Σε ένα εξωτικό νησί ένας παπαγάλος ζει με άλλα ζώα σε ένα απομακρυσμένο, ειδυλλιακό νησί, πραγματικό επίγειο παράδεισο. Αλλά δε μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται πως θα καταφέρει να φύγει για να ανακαλύψει τον κόσμο. Μετά από μια τρομερή καταιγίδα, τα ζώα του νησιού βρίσκουν ένα περίεργο ον στη παραλία, έναν άνθρωπο, τον Ροβινσώνα Κρούσο. Ο Ροβινσώνας ζητάει τη βοήθεια της χαριτωμένης παρέας για να επιστρέψει σπίτι του αλλά και τα ζώα έχουν τελικά ανάγκη τη βοήθεια του, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν δύο άγριες γάτες, που θέλουν να κάνουν το νησί δικό τους…

*Star, Σάββατο 04/06 στις 21:00

«Χαίρε, Καίσαρ!» (2016) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν 

Δραματική Κομεντί – Ένα στέλεχος χολιγουντιανού στούντιο της δεκαετίας του 50, με αποστολή να «διορθώνει» ό,τι πηγαίνει στραβά με τους σταρ και την ιδιωτική τους ζωή, πρέπει να βρει τι απέγινε ο πρωταγωνιστής ενός ιστορικού έπους, ο οποίος απήχθη μυστηριωδώς.

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Άλντεν Έρενραϊχ, Ρέιφ Φάινς, Τζόνα Χιλ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τίλντα Σουίντον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άλισον Πιλ, Φίσερ Στίβενς.

*Ant1, Σάββατο 04/06 στις 22:00

«Anthony Zimmer: Το Μεγάλο Κόλπο» (2005) σκηνοθεσία Jérôme Salle 

Θρίλερ – Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για τον έρωτα; Ο Φρανσουά, ένας συνηθισμένος τύπος, ερωτεύεται παράφορα μια πανέμορφη γυναίκα που επιλέγει να καθίσει μαζί του στο τρένο και τον καλεί να περάσει το σαββατοκύριακο μαζί της στη Ριβιέρα.

Όταν η γυναίκα εξαφανίζεται το επόμενο πρωί και η αστυνομία τον ανακρίνει, ο Φρανσουά ανακαλύπτει ότι τον παγίδευσε για να τον εμφανίσει ως τον διαβόητο, καταζητούμενο σύζυγό της, τον Αντονί Ζιμέρ.
Παρόλο που του είπε ψέματα και τον χειραγώγησε, η ζωή του Φρανσουά αλλάζει οριστικά και είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα, ακόμα και τη ζωή του, για να κρατήσει και πάλι στην αγκαλιά του αυτή τη μυστηριώδη γυναίκα.

Παίζουν: Sophie Marceau, Yvan Attal, Sami Frey, Gilles Lellouche.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 04/06 στις 22:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Star, Σάββατο 04/06 στις 22:50

«Speed Kills» (2018) σκηνοθεσία 

Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ – Ο Μπεν Άρονοφ είναι ένας οικογενειάρχης από το Νιου Τζέρσεϊ με φήμη επαγγελματία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και για τη σχέση του με τη μαφία. Όταν εγκαθίσταται στο Μαϊάμι για να αλλάξει ζωή, ο Μπεν παθιάζεται με τα ταχύπλοα, και έχοντας τη στήριξη ενός δικηγόρου, αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες, τελειοποιώντας τον σχεδιασμό ενός σκάφους.

Όταν η νέα του ενασχόληση τού γίνεται εμμονή και το σκάφος του κερδίζει το πρωτάθλημα, ο Μπεν γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, που όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά του. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεν ανεψιός του αρχηγού της μαφίας θέλει να του φάει την επιχείρηση, ο δε αδίστακτος Μάγιερ Λάνσκι θέλει να τον κάνει υποχείριό του.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κάθριν Γουινκ, Μάθιου Μοντίν, Τζένιφερ Εσπόζιτο, Τζόρντι Μολά, Κέλαν Λουτζ.

*Open, Σάββατο 04/06 στις 23:30

«Ο Κυνηγός» (1987) σκηνοθεσία Τζον Μ.Τίρναν

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Καρλ Ουίδερς, Μπιλ Ντιουκ, Τζέσι Βεντούρα.

*SKAI, Σάββατο 04/06 στις 23:45

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Alpha, Σάββατο 04/06 στις 23:50

«Η Μούμια Επιστρέφει» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την αναμέτρησή τους με τον Ιμχοτέπ και τώρα ο Ρικ Ο’ Κόνελ είναι παντρεμένος με την Έβελιν. Οι δυο τους μεγαλώνουν τον 8χρονο γιο τους Άλεξ, απολαμβάνοντας μια ήρεμη ζωή στο Λονδίνο.

Ένα παιχνίδι της μοίρας και τα πάντα ανατρέπονται: η μούμια του Ιμχοτέπ, που είχε καταλήξει να γίνει έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο, καταφέρνει να «αναγεννηθεί» για μια ακόμη φορά, αποφασισμένη να καταστρέψει τη Γη.

Όμως δεν είναι η μόνη.

Μια ακόμη σκοτεινή δύναμη, ακόμη πιο ισχυρή από τον Ιμχοτέπ, ο Σκόρπιον Κινγκ, είναι έτοιμος να εξαπολύσει τις ορδές του για να κατακτήσει τον κόσμο. Όταν αυτές οι δύο δυνάμεις καταλήγουν να συγκρουστούν, οι Ο’ Κόνελς ξεκινούν μια αγωνιώδη κούρσα ενάντια στο Χρόνο καθώς θα αγωνιστούν να σώσουν το γιο τους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος…

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Τζον Χάνα, Άρνολντ Βόσλοου, Ντουέιν Τζόνσον.

*Ant1, Σάββατο 04/06 στις 00:00

«Υπεράνω του Νόμου» (1988) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική Δράσης – Ο Νίκο Τοσκάνι, αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών του Σικάγο, ερευνά μια σημαντική υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης.

Οι ύποπτοι, όμως, που συλλαμβάνει, αφήνονται ελεύθεροι με εντολή άνωθεν. Αμέσως μετά, οι ανώτεροί του στο σώμα, ζητούν από τον Νίκο να τους παραδώσει το σήμα του.

Ο Νίκο καταλαβαίνει ότι κάποιος υψηλά ιστάμενος είναι μπλεγμένος στο κύκλωμα της κοκαΐνης και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να αποκαλύψει το σκάνδαλο.

Παίζουν: Στίβεν Σίγκαλ, Σάρον Στόουν, Παμ Γκριρ, Χένρι Σιλβα, Ντάνιελ Φαραλντο, Τζόζεφ Κοσάλα.

*Star, Σάββατο 04/06 στις 00:00

«Ηφαίστειο» (1997) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δράμα, δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ένας σεισμός στο Λος Άντζελες είναι ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα τρομακτικών φυσικών καταστροφών που πρόκειται να επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο εκρήγνυται ξαφνικά και απειλεί την πόλη με ολικό αφανισμό. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι ο Μάικλ Ρορκ, ο υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών του Λος Άντζελες, και η γεωλόγος Έιμι Μπαρνς.

Παίζουν: Αν Χέσι, Τόμι Λι Τζόουνς, Γκάμπι Χόφμαν, Ντον Τσιντλ, Ζακελίν Κιμ.

*Alpha, Σάββατο 04/06 στις 01:30

«Συγκάτοικοι με το Ζόρι» (2003) σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο

Κωμωδία – Ο Άλεξ και η Νάνσι τα έχουν όλα: είναι πολύ ερωτευμένοι, κάνουν τις δουλειές που αγαπούν και ζουν μια ζωή που κάθε νέο ζευγάρι θα ζήλευε. Το μόνο που τους λείπει είναι το σπίτι των ονείρων τους.

Η τύχη, όμως, μοιάζει να τους χαμογελά και ένα εκπληκτικό διώροφο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εμφανίζεται από το πουθενά δελεάζοντας τους δυο τους όσο τίποτα.

Το σπίτι όμως έχει και ένα απροσδόκητο μειονέκτημα. Μια γηραιά ενοικιάστρια που μένει στον πάνω όροφο εδώ και δεκαετίες και δε σκοπεύει να τους αδειάσει τη γωνιά. Αντίθετα, η 80χρονη κυρία είναι αποφασισμένη να κάνει τη ζωή τους κόλαση.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ντρου Μπάριμορ, Αϊλίν Έσελ, Χάρβεϊ Φάιρστιν.

*SKAI, Σάββατο 04/06 στις 02:00

«Μενού που Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Κέβιν Φαίρ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου και η παρουσιάστρια ενός σόου μαγειρικής, Μπίλι Μπλέσινγκς, είναι κατενθουσιασμένη που θα έχει καλεσμένο τον σεφ Πρίμο Μαξ για να φτιάξει στην εκπομπή “Wake up West Coast” το γλυκό – σπεσιαλιτέ του.

Όταν όμως το πορτ μπαγκάζ από το αμάξι που νοίκιασε ο σεφ μένει… κατά λάθος ανοιχτό τότε όλοι μένουν έκπληκτοι με αυτό που αντικρίζουν. Το πτώμα μιας γυναίκας βρίσκεται εκεί μέσα και ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα λαβύρινθο μυστηρίου που θα πρέπει να βρουν γρήγορα την άκρη του. Ποια θα είναι η κατάληξη;

Παίζουν: Χόλι Ρόμπινσον Πιτ, Ρικ Φοξ.

*Mega, Σάββατο 04/06 στις 02:10