14 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε το Σαββατόβραδο στο απόλυτο movie night.

«Book Club» (2018) σκηνοθεσία Μπιλ Χόλντερμαν

Κωμωδία – Η Νταϊάν (Νταϊάν Κίτον) έμεινε πρόσφατα χήρα, μετά από 40 χρόνια έγγαμου βίου. Η Βίβιαν (Τζέιν Φόντα) απολαμβάνει μια ερωτική ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Η Σάρον (Κάντις Μπέργκεν) προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει ένα διαζύγιο 18 ετών.

Η Κάρολ (Μαίρη Στίνμπεργκεν) βλέπει τον γάμο της να καταρρέει, μετά από 35 χρόνια. Η ζωή τεσσάρων φίλων θα αλλάξει δια παντός μετά την ανάγνωση του περιβόητου βιβλίου «50 Αποχρώσεις του Γκρι» που θα πυροδοτήσει μια σειρά από εξωφρενικές επιλογές και καταστάσεις.

Νέοι έρωτες αλλά και αναζωπύρωση παλιών σκανδαλίζουν τις τέσσερις γυναίκες με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Μια γλυκιά και ειλικρινής κωμωδία που αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.

Παίζουν: Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Άντι Γκαρσία, Αλίσια Σίλβερστοουν.

* Open, Σάββατο 11/6, στις 21:00

«Οι Κρουντς» (2013) σκηνοθεσία Κρις Σάντερς, Κερκ Ντε Μίκο

Κινούμενα Σχέδια – Η ιστορία των Κρουντς, της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μια άγνωστη, μέχρι σήμερα, εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο. Μια δύσκολη εποχή, όπου η Μητέρα Φύση έκανε πολλά και διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Σ αυτόν ακριβώς τον κωμικά επικίνδυνο κόσμο, αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού για την οικογένεια Κρουντς, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται από μια τρομακτική, φυσική απειλή.

Έχοντας χάσει το αγαπημένο τους καταφύγιο, οι Κρουντς καλούνται να περιπλανηθούν σε έναν κόσμο γεμάτο με ξεχωριστά αλλά και επικίνδυνα πλάσματα. Έτσι ξεκινούν μια δύσκολη περιήγηση  και σιγά – σιγά, χωρίς να το καταλάβουν, η ζωή τους θα αλλάξει τόσο πολύ, που ακόμη και οι ίδιοι δεν θα αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους.  Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση, ο πατριάρχης της οικογένειας Γκρουγκ σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομάδα, τον Γκάι, που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του, την Έπ.

Η σπουδαιότητα της ιστορίας φαίνεται να είναι τεράστια, καθώς αν οι Κρουντς δεν καταφέρουν να «εξελιχθούν», τότε τόσο οι ίδιοι, όσο και το ανθρώπινο είδος, θα γίνουν προϊστορία!

Με τις φωνές των: Νίκολας Κέιτζ, Ούμα Θέρμαν, Έμα Στόουν, Ράιαν Ρέινολντς

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Αντέλα Μέρμηγκα, Κώστας Κόκλας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Νίκος Κουρής, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Βασίλης Μήλιος, Ρόζι Παπαϊωάννου.

* Star, Σάββατο 11/6, στις 21:00

«Η γυναίκα μου τρελάθηκε» (1966) σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαΐδης

Κωμωδία – Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλλυ. Η Μπίλλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου, που είναι γιατρός.

Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ. Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Βογιατζή, Ελένη Σταυροπούλου, Νίτσα Μαρούδα.

*Mega, Σάββατο 11/6, στις 22:00

«Τα Μάθατε για τους Μόργκαν;» (2010) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ρομαντική κωμωδία – Ο Πολ και η Μέριλ Μόργκαν, ένα δυναμικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης, που ενώ είναι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους . Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να σώσουν τον γάμο τους, έχουν την ατυχία να γίνουν μάρτυρες σε ένα φόνο. Για αυτό το λόγο, αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μετακινηθούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Με ψεύτικες ταυτότητες, το ζευγάρι τα βρίσκει δύσκολα στην προσαρμογή τους στην ζωή εκεί, όπου όλοι οπλοφορούν και όλοι ασχολούνται με τα κουτσομπολιά και τη ζωή των άλλων.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σαμ ‘Ελιοτ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Ελίζαμπεθ Μος.

* Ant1, Σάββατο 11/6, στις 23:00

«Ο Θησαυρός» (2017) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, η προσφάτως χήρα, Θεώνη Κανελοπιπεράκη, προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον ξενώνα που άφησε πίσω του ο μακαρίτης μαζί με τα χρέη του. Καθώς όμως τα δωμάτια δεν ενοικιάζονται εύκολα, αρχίζει να διαδίδει με τη βοήθεια της ανιψιάς της, Λουκίας, πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό από την περίοδο της Κατοχής. Πολύ σύντομα, ο ξενώνας αρχίζει να κατακλύζεται από θησαυροθήρες.

Ανάμεσά τους, ένας άντρας ισόβια ερωτευμένος με την Θεώνη, ένας ζηλιάρης ιδιοκτήτης πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών με την Ιταλίδα-καλλονή γυναίκα του, αλλά και ο τοπικός μαφιόζος, που στο πίσω μέρος του μυαλού του βλέπει εκεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Όλοι τους όμως υπολογίζουν χωρίς… την ξενοδόχο, που έχει στο μυαλό της το δικό της σχέδιο.

Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Φωκάς, Σωτήρης Καλιβάτσης, Γιώργος Γιαννόπουλος.

* Star, Σάββατο 11/6, στις 23:10

«21 Γέφυρες» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Κερκ

Αστυνομική Δράσης – Ενας ατιμασμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει μια ευκαιρία για λύτρωση.

Οταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία.

Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλε, Τζ. Κ. Σίμονς.

* Open, Σάββατο 11/6, στις 23:15

«Bangkok: Επικίνδυνη Αποστολή» (2008) σκηνοθεσία Οξάιντ και Ντάνι Πανγκ

Δράσης Μυστηρίου – H ζωή ενός επαγγελματία δολοφόνου παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, όταν βρίσκεται στην Ταϊλάνδη για να εκτελέσει κάποια συμβόλαια θανάτου. Ο Τζο (Νίκολας Κέιτζ), ένας εκτελεστής δίχως οίκτο, ταξιδεύει στη Μπανγκόκ για να σκοτώσει τέσσερις εχθρούς του Σουράτ, ενός αδίστακτου βασιλιά του υποκόσμου.

Εκεί συναντά τον Κονγκ (Σακρίτ Γιαμνάρμ), έναν μικροαπατεώνα του δρόμου, τον οποίο προσλαμβάνει για να τον βοηθήσει στην υπόθεση, με απώτερο στόχο να τον σκοτώσει στο τέλος ώστε να καλύψει κάθε ίχνος. Κατά ένα περίεργο τρόπο, ο Τζο, που είναι ο κατεξοχήν μοναχικός και απόμακρος τύπος, συνδέεται σταδιακά με το νεαρό Κονγκ και γίνεται ο μέντοράς του. Παράλληλα, μπλέκει σε μια ρομαντική ιστορία με τη Φον (Τσάρλι Γιανγκ), μια όμορφη Ταϊλανδέζα πωλήτρια.

Καθώς παρασύρεται από τη μεθυστική γοητεία της Μπανγκόκ, ο Τζο αρχίζει να αμφισβητεί τη μοναχική του ύπαρξη και απογοητεύει τον μαθητή του, τη στιγμή που ο Σουράτ αποφασίζει να ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάρλι Γιανγκ, Σακρίτ Γιαμνάρμ.

* SKAI, Σάββατο 11/6, στις 23:45

«Χωρίς Διέξοδο» (2016) σκηνοθεσία ‘Ιραν Κρίβι

Δράσης – Μετά από μια ληστεία με άσχημη κατάληξη, ο Κάσεϊ Στέιν βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αδίστακτης συμμορίας με επικεφαλής τον αρχιμαφιόζο Χάγκεν. Ο Κάσεϊ έκλεψε ένα πολύτιμο φορτίο, το οποίο ανήκει στον Χάγκεν και δεν θα σταματήσει να τον κυνηγά μέχρι να το πάρει πίσω. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, ο Κάσεϊ επικοινωνεί με το πρώην αφεντικό του, τον διακινητή ναρκωτικών Γκρέραν, στον οποίο αναθέτει την προστασία της κοπέλας του, Τζούλιετ, η οποία είναι άρρωστη και για χάρη της ο Κέισι ανέλαβε την παράνομη δουλειά ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα για την επείγουσα επέμβασή της. Μια γεμάτη αδρεναλίνη καταδίωξη θα ξεκινήσει για τον Κάσεϊ στις λεωφόρους της Γερμανίας, σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσει τον έρωτα της ζωής του πριν να είναι πολύ αργά…

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονι Χόπκινς.

* Alpha, Σάββατο 11/6, στις 23:50

«Οι Γκαφατζήδες Των Σπηλαίων» (2009) σκηνοθεσία Χάρολντ Ρέιμις

Κωμωδία – Ένα επικό ταξίδι ξεκινά για δυο αργόσχολους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που εξορίζονται από το πρωτόγονο χωριό τους.
Ο κυνηγός Ζεντ εξορίζεται από τον Σαμάνο της φυλής όταν μαθεύτηκε ότι έφαγε τον καρπό από το Δέντρο της Γνώσης και προκάλεσε μια πυρκαγιά που έκαψε το χωριό.
Ο συλλέκτης Ο, απρόθυμα γίνεται συνοδοιπόρος του Ζεντ ώστε να ανακαλύψει τι έχει να του προσφέρει ο κόσμος εκεί έξω.

Ταξιδεύοντας, γίνονται μάρτυρες των σημαντικότερων προϊστορικών γεγονότων, όπως η δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν, τον Αβρααμ και τον Ισαακ, τα Σόδομα και τα Γομορα… και επηρεάζουν την εξέλιξή του.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, ‘Ολιβερ Πλατ, Μάικλ Σέρα, Χανκ Αζάρια, Ντέιβιντ Κρος, Χάρολντ Ρέιμις.

* Mega, Σάββατο 11/6, στις 00:00

«Πριν έρθεις εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σάροκ 

Αισθηματικό δράμα – Η εικοσιεξάχρονη Λουίζα Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) είναι μία χαρούμενη,εξωστρεφής γυναίκα που ζει και υποστηρίζει την εργατική της οικογένεια. Έχοντας χάσει την δουλειά της σε μία τοπική καφετέρια, προσλαμβάνεται ως η φροντιστής του Γουιλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη και κάποτε δραστήριου νεαρού άνδρα που έμεινε παράλυτος κατόπιν της εμπλοκής του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια.

Η Λουίζα δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά η μητέρα του Γουιλ πιστεύει ότι η χαριτωμένη προσωπικότητά της θα τον βοηθήσει να συνέλθει. Ο Γουιλ περνάει τον χρόνο του μόνο με τον Νέιθαν, τον νοσοκόμο του, ο οποίος βοηθάει στην φροντίδα του, την άσκηση και την κίνηση και γνωρίζει ότι δεν θα επανακτήσει την χρήση του σώματός του εξαιτίας της ζημιάς στην σπονδυλική του στήλη. Κυνικός και δυσαρεστημένος επειδή δεν μπορεί να ζει πλέον μια δραστήρια ζωή, ο Γουιλ αρχικά αντιδρά ψυχρά στην αισιόδοξη στάση της Λουίζα και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσά τους.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Σαμ Κλάφλιν, Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ.

* Ant1, Σάββατο 11/6, στις 01:15

«Υπόθεση Καρλίτο» (1993) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Καρλίτο Μπριγκάντε, πορτορικανός στην καταγωγή, είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Όταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά, όμως, αποφυλακίζεται χάρη στην πανουργία του δικηγόρου του, Ντέιβιντ Κλάινφελντ, που εκμεταλλεύεται ένα «παραθυράκι» του Νόμου.

Τα χρόνια, που πέρασε στη «στενή», ώθησαν τον Καρλίτο να σκεφτεί και τελικά να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο. Έτσι, δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνεταίρος σ’ ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στις Μπαχάμες. Προκειμένου, όμως, να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο.

Εκεί, για μια ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σ’ επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Σον Πεν, Πενέλοπι Αν Μίλερ.

* Star, Σάββατο 11/6, στις 01:30

«Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες» (2000) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγερς

Αισθηματική κομεντί – Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διαβάσετε την σκέψη των γυναικών; Ο Nick Marshal (Mel Gibson) είναι ένα διευθυντικό στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και όχι ακριβώς ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Σωβινιστής και γυναικάς, αναγκάζεται να ζει και να εργάζεται σε ένα γυναικοκρατούμενο κόσμο. Αυτό όμως δεν τον επηρεάζει, μέχρι τη μέρα που η Darcy Maguire (Helen Hunt) του «κλέβει» τη μεγάλη προαγωγή και γίνεται προϊστάμενη του.

Η πρώτη του δουλειά είναι η να βρει τρόπο να κερδίσει τη “γυναικεία αγορά”. Οι προσπάθειές του δεν βρίσκουν στόχο μέχρι που του συμβαίνει ένα ατύχημα. Μετά το μαγικό αυτό ατύχημα αποκτά την ξεχωριστή ικανότητα: να ακούει τις σκέψεις των γυναικών. Τώρα έχει ένα όπλο στα χέρια του για να κερδίσει την πολυπόθητη προαγωγή αλλά και να ικανοποιεί τις γυναίκες τις ζωής του. Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι ότι η νέα του ικανότητα θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα του φέρει τον πραγματικό έρωτα…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Έλεν Χάντ, Μαρίζα Τομέι, Λόρεν Χόλι, Άλαν Άλντα, Μπέτι Μίντλερ.

* SKAI, Σάββατο 11/6, στις 01:45

«Όταν Λείπει η Γάτα» (1962) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Η οικογένεια του εφοπλιστή Ζέμπερη αποφασίζει να φύγει για μια μικρή κρουαζιέρα. Τότε το υπηρετικό προσωπικό, η Μαριγώ, η Έλλη και ο Λουκάς, βρίσκει την ευκαιρία να ζήσει για μια βραδιά τη “μεγάλη ζωή” πηγαίνοντας στα μπουζούκια.

Ένας πλούσιος νέος (Ανδρέας Ντούζος) ερωτεύεται την οικιακή βοηθό της οικογένειας, τη νομίζει για κόρη του επιχειρηματία και παριστάνει τον τραγουδιστή του κέντρου για να την κατακτήσει.

Ο τραγουδιστής (Γιάννης Βογιατζής) ερωτεύεται την αληθινή κόρη (Φλωρέττα Ζάννα) στην κρουαζιέρα και, όταν φτάνει μαζί με τον πλούσιο νέο στο σπίτι του επιχειρηματία για να ζητήσει κι αυτός το χέρι της πλούσιας κόρης, δημιουργείται μια παρεξήγηση με αστεία απρόοπτα.

Στο τέλος επέρχεται ισορροπία και λύνονται άπαντες οι γρίφοι.

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Ρένα Βλαχοπούλου, Φλωρέττα Ζάννα, Ανδρέας Ντούζος, Νίκη Λινάρδου, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Ρίζος.

* Alpha, Σάββατο 11/6, στις 02:00

«Ghost Rider» (2007) σκηνοθεσία Μάρκ Τζόνσον

Δράσης Τρόμου Φαντασίας – O μοτοσικλετιστής κασκαντέρ Τζόνι Μπλέιζ αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του σε μία σατανική δύναμη, για να σώσει τη ζωή του πατέρα του. Το τίμημα που πληρώνει όμως είναι παραπάνω από βαρύ: κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις οδηγεί στην κόλαση. Όταν εμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Εύα Μέντες, Γουές Μπέντλεϊ, Σαμ Έλιοτ, Ματ Λονγκ.

* Mega, Σάββατο 11/6, στις 02:00