Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για το Fuel Pass

Όσοι δεν έχουν καταθέσει online αίτηση θα χάσουν οριστικά την επιδότηση των καυσίμων.

Εκπνέει τις επόμενες ώρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την απόκτηση του Fuel Pass μέσω του οποίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων λαμβάνουν την επιδότηση στα καύσιμα.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων θα κλείσει στις 10 Ιουνίου.

Όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει την ηλεκτρονική αίτηση για την επιδότηση που καλύπτει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, θα χάσουν τα χρήματα, εφόσον δεν ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις 10 Ιουνίου.

Ειδικότερα η Απόφαση αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Με τη νέα απόφαση 3258/27.05.2022 το άρθρο 8 της υπ’ αρ. 2653/12.4.2022 «Καθορισμός του χρόνου έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 (Α’ 65), των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, της διαδικασίας έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης, των προϋποθέσεων της προσαύξησης του ποσού της ενίσχυσης και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας» κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται και συμπληρώνεται ως προς τον χρόνο λήξης της παραγωγικής λειτουργίας και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 8 – Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

Η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 εκκινεί την 26.4.2022 και λήγει την 10.6.2022

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα καυσίμων οδεύει για ανανέωση με νέο πλαίσιο και όχι για παράταση. Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχουν μία σειρά από προτάσεις για νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια, με βασικότερες την ανανέωση του fuel pass, μέσω της οποίας 2,5 εκατομμύρια πολίτες (από τους συνολικά 3 εκατομμύρια ) επιδοτήθηκαν για τα καύσιμα των οχημάτων τους.

Να υπενθυμίσουμε πως οι δικαιούχοι της κάρτας Fuel Pass μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.