10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Πως να Κάνετε ‘Eρωτα σαν Εγγλέζος» (2014) σκηνοθεσία Τομ Βον

Κομεντί Ρομαντική – Ο Ρίτσαρντ Χεγκ είναι ένας διακεκριμένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που απολαμβάνει όχι μόνο τον σεβασμό της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και τον θαυμασμό των γυναικών, αφού παραμένει ένας πολύ γοητευτικός άντρας. Έτσι, την ημέρα ο λόγος του συναρπάζει μέσα στα αμφιθέατρα των φοιτητών, ενώ τις νύχτες φροντίζει να περνά αξέχαστες στιγμές με αιθέριες υπάρξεις. Οι ερωτικές του περιπέτειες όμως δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια να νιώσει την ωριμότητα της ηλικίας του. Τα πράγματα, μάλιστα, μπερδεύονται ακόμα περισσότερο, όταν κάποια στιγμή μπουν στη ζωή του δύο γοητευτικές ετεροθαλείς αδελφές, αλλά και ένα… μωράκι, που θα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο χαοτική…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Άλμπα, Μπεν ΜακΚένζι, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

*SKAI Παρασκευή 17/06, στις 21:00

«Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Δράσης – Μετά από μια, άνευ προηγουμένου, σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά…

Το σύστημα, που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια, επικών διαστάσεων, καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Aμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Eντ Χάρις και Aντι Γκαρσία.

*Star, Παρασκευή 17/06, στις 21:00

«Η Ληστεία» (2017) σκηνοθεσία Γκέλα Μπαμπλουανί

Θρίλερ – Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον Ντανί και τον Ερίκ, δύο παιδικούς φίλους που δουλεύουν στις αποβάθρες της Χάβρης για να βγάλουν τα προς το ζην.
Ένα απόγευμα, η Άλεξ, η αδελφή του Ερίκ, παρακολουθεί τυχαία την παράδοση μιας βαλίτσας γεμάτης χαρτονομίσματα κι αποφασίζει να ακολουθήσει τον άντρα που την παρέλαβε μέχρι το σπίτι του.

Η Άλεξ πείθει τον Ερίκ και τον Ντανί πως αυτή η βαλίτσα με τα χρήματα μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή κι έτσι οι τρεις φίλοι παίρνουν την απόφαση να ληστέψουν το σπίτι.
Όταν, όμως, φτάνουν εκεί ανακαλύπτουν έναν άντρα που ετοιμάζεται να κρεμαστεί για τον οποίο δε γνωρίζουν τίποτα: ούτε ποιoς, ούτε πόσο σημαντικός είναι. Τότε θα ξεκινήσει ένα αδυσώπητο κυνηγητό που θα μετατρέψει τη νύχτα τους σε κόλαση.

Παίζουν: Ζορζ Μπαμπλουανί, Βενσάν Ροτιέ, Λουί-Ντο ντε Λενκεσέν, Μπενουά Μαζιμέλ, Σαρλότ Βαν Μπερβεσελές.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 17/06, στις 22:00

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*SKAI, Παρασκευή 17/06, στις 23:00

«Σύζυγος Κατά Λάθος» (2008) σκηνοθεσία Γκρίφιν Ντιούν

ΚωμωδίαΌταν η ραδιοφωνική παραγωγός Έμμα Λόιντ που ειδικεύεται σε ερωτικά ζητήματα και διατείνεται πως ξέρει τα πάντα γύρω από τα θέματα της καρδιάς, επηρεάζοντας χιλιάδες ακροατές, συμβουλεύει μέσα από την εκπομπή της μια ακροάτρια να χωρίσει με το φίλο της, δεν της περνάει καν από το μυαλό τι θα επακολουθήσει.

Ο παρατημένος φίλος της ακροάτριας, βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και σχεδιάζει την εκδίκησή του…

Παράλληλα η ίδια ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν εκδότη αλλά της έχει διαφύγει μια σημαντική λεπτομέρεια: Είναι ήδη παντρεμένη και το έχει ξεχάσει.
Μα πως μπορεί κάποιος να ξέχασε ότι είναι παντρεμένος; Και πως μπορεί αυτός ο κάποιος να είναι η τελειομανής Δρ Έμα Λόιντ, η κυρία «για-όλα-υπάρχει-λύση», γνωστή και ως «η γιατρός του έρωτα»;
Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη γκουρού των σχέσεων στη Νέα Υόρκη, έχει μόλις τελειώσει τη συγγραφή του «καυτού» βιβλίου αυτοβοήθειας «R.E.A.L. Love».

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Κόλιν Φερθ, Τζέφρεϊ Ντιν Μόργκαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σαμ Σέπαρντ.

*Alpha, Παρασκευή 17/06, στις 23:45

«Από Γιάπηδες Χίπηδες» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γουέιν

Κωμωδία – Ο Τζορτζ και η Λίντα είναι ένα τυπικό αστικό πολυάσχολο ζευγάρι που ζει στο Μανχάταν. Εξαιτίας της κρίσης αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Ατλάντα, όπου θα συναντήσουν μια ξεχασμένη κοινότητα χίπηδων. Θα πειστούν ότι ο εναλλακτικός τρόπος ζωής στο κοινόβιο, μακριά από χρήματα, καριέρες…και ρούχα, είναι αυτό που χρειάζονται για ένα φρέσκο ξεκίνημα ή μήπως θα προκύψουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα προσπαθήσουν να λύσουν;

Παίζουν: Πολ Ραντ, Τζάστίν Θερού, Τζένιφερ Άνιστον, Μάλιν Άκερμαν.

*Ant1 Παρασκευή 17/06, στις 23:45

«Τρελό Θηριοτροφείο: Η Νέα Γενιά» (2015) σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, Τζον Φράνσις Ντέιλι

Κωμωδία Περιπέτεια – Η νέα γενιά των Γκρίζγουολντ είναι εδώ για να αφήσει το στίγμα της! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και έτσι, ο Ράστι Γκρίνσγουολντ, ενήλικας πια, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του. Ελπίζοντας σε μια ταξιδιωτική εμπειρία, που θα συσφίξει τους οικογενειακούς δεσμούς, ο Ράστι κάνει δώρο – έκπληξη στη σύζυγο του Ντέπι και στους δυο του γιους, ένα ταξίδι στο αγαπημένο, οικογενειακό, αμερικάνικο πάρκο, το Walley World.

Τι μπορεί να πάει στραβά; Η οικογενειακή εκδρομή είναι γεμάτη ατυχή αλλά ξεκαρδιστικά περιστατικά.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Εντ Χελμς, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Τσέβι Τσέις, Μπεβερλι Ντ’ Άντζελο, Λέσλι Μαν, Σκάιλερ Γκιζόντο, Στιλ Στέμπινς.

*Star, Παρασκευή 17/06, στις 00:30

«Το Σπαθί της Εκδίκησης» (2015) σκηνοθεσία Τζιμ Γουίντον 

Περιπέτεια – Μετά τη νίκη στη Μάχη του Χέιστινγκς το 1066 ο Γουίλιαμ ο Κατακτητής προχώρησε σε ευρείες καταστροφές στη Βόρεια Αγγλία. Η γενοκτονία είχε στόχο να περιορίσει την Επανάσταση των Βορείων.

Μετά τη σφαγή 100.000 κατοίκων τα στρατεύµατα σκότωσαν όλα τα κοπάδια και έριξαν αλάτι στη γη για ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτή ήταν µία από τις πιο στυγνές επιδρομές του Νορµανδού εισβολέα. Μετά από χρόνια σκλαβιάς ένας Πρίγκιπας επιστέφει για να αποδώσει εκδίκηση στον αδίστακτο ∆ούκα Ντουράντ. Κερδίζει την εµπιστοσύνη μίας από τις οµάδες αγροτών και χρησιμοποιεί τη βοήθειά τους για να εξαπολύσει την ανελέητη εκδίκησή του.

Ο Πρίγκιπας Μπόργκια επιστρέφει στις νορμανδικές επαρχίες, ζητώντας εκδίκηση από τους κατακτητές Σάξονες μετά τη μάχη του Χέιστινγκς, με σκοπό να ελευθερώσει τον λαό του.

Παίζουν: Έντουαρντ Άκρουτ, Στάνλει Γουέμπερ, Μίσα Μπέρικ, Πίτερ Τσάφρι.

*Open, Παρασκευή 17/06, στις 01:00

«Πήτερ Παν» (2003) σκηνοθεσία Πι Τζέι Χόγκαν

Οικογενειακή Φαντασίας – Ο Πίτερ Παν ζητά από τη Γουέντι να τον ακολουθήσει στη χώρα του Ποτέ, όπου τα παιδιά μένουν πάντα παιδιά.

Εκείνη και τα αδέλφια της ταξιδεύουν έως εκεί και αντιμετωπίζουν τον κάπτεν Χουκ, αλλά και τις μηχανορραφίες της μικροσκοπικής νεράιδας Τίνκερμπελ

Παίζουν: Τζέισον Άϊζακς,Τζέρεμι Σάμπτερ,Ολίβια Γουίλιαμς,Λιν Ρέντγκρεϊβ.

*Ant1, Παρασκευή 17/06, στις 01:45

«Αόρατος Μάρτυρας» (2018) σκηνοθεσία Μελ Ντάμσκι

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο αστυνομικός Ρόι Γουίνγκριν, ανησυχώντας γιατί μια αθώα γυναίκα κατηγορείται για φόνο, καταφεύγει για βοήθεια στη δικηγόρο υπεράσπισης Κλαίρ Ντάροου και στον εισαγγελέα Μάιλς Στράσμπεργκ.

Πριν από ένα χρόνο, όταν ο αστυνομικός Ρόι ήταν νεοσύλλεκτος, είχε λάβει μια κλήση από τη Λάουρα Γκράχαμ ότι είχαν απαγάγει το σύζυγό της, Τομ. Την ίδια μέρα τη συνέλαβαν με την κατηγορία της δολοφονίας του.

Η Λάουρα δηλώνει αθώα αλλά ο Ρόι δεν μπόρεσε να αποδείξει ποτέ ότι λέει την αλήθεια. Κλαίρ και Μάιλς θυμούνται την υπόθεση που δεν είχε κλείσει καθώς το πτώμα του Τομ δεν βρέθηκε ποτέ. Οι φάκελοι βρίσκονται στα χέρια τους.

Η αλήθεια πρέπει να βγει στην επιφάνεια. Τα γεγονότα πολλά και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Αθώα ή ένοχη;

Παίζουν: Κίμπερλι Ουίλλιαμς – Πέισλι (Father of the bride), Γουέντι Μάλικ, Τομ Κάβανο (Ed) , Λίλα Φιτζέραλντ, Μπάρκλεϊ Χόουπ, Γουέντι Μάλικ.

*Mega, Παρασκευή 17/06, στις 02:20