13 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε το Σαββατόβραδο στο απόλυτο movie night.

«Ο Καινούργιος της Μαμάς Μου» (2007) σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική – Η Ρόζι (Μισέλ Φάιφερ) είναι μία όμορφη γυναίκα, χωρισμένη και λίγο πάνω από τα 40. Προσπαθεί να τα φέρει βόλτα ως μία από τις παραγωγούς της τηλεοπτικής σαπουνόπερας «You go girl» αλλά και ως μητέρα της πιτσιρίκας Ίζι (Σίρσα Ρόναν) που μπαίνει στην εφηβεία και αποκτά αισθηματικές ανησυχίες.

Προσπαθώντας να τονώσει τα νούμερα της τηλεθέασης του σόου, η Ρόζι κάνει κάστινγκ. Κι εκεί θα γνωρίσει τον Άνταμ (Πολ Ραντ). Ο Άνταμ είναι νέος, ωραίος και ταλαντούχος. Προσλαμβάνεται στο σόου, κλέβει την παράσταση και κλέβει και την καρδιά της Ρόζι!

Εκείνη περνάει καλά, αλλά νιώθει και ανασφάλεια: πως μπορεί να κρατήσει δικό της έναν νεαρότερό της και πολύ ταλαντούχο άντρα; Πέρα από τις δικές της σκέψεις, την σαμποτάρει και η γραμματέας της, το αφεντικό της, ενώ έχει να διαχειριστεί και μια συναισθηματική κρίση της Ίζι!

Θα τα καταφέρει να βγει αλώβητη η Ρόζι από όλα αυτά; Και εντέλει, θα στεριώσει ο δεσμός της με τον Άνταμ;

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Πολ Ραντ, Σίρσα Ρόναν, Τρέισι Ούλμαν. 

*Open, Σάββατο 18/6, στις 21:00

«Kung Fu Panda 3» (2016) σκηνοθεσία Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson

Animation – Μετά από χρόνια, ο χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο, όπου κατοικούν αρκουδάκια πάντα και συναντούν δεκάδες ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες. Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα νικώντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο πρέπει να κάνει το αδύνατο… να εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία Kung Fu Panda!

Με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Εμμανουήλ Γιούργος, Υρώ Λούπη, Νέστωρας Κοψιδάς, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ζερβού, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Δαρλάσης, Τηλέμαχος Παττάς, Άννα Κουτσαφτίκη.

*Star, Σάββατο 18/6, στις 21:00

«Η Θεία απ’ το Σικάγο» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνεις να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή χήρα, την Καλλιόπη, που ζει μόνιμα στο Σικάγο και έχει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνον. Η θεία από το Σικάγο φθάνει στην Αθήνα, εγκαθίσταται στο σπίτι του Χαρίλαου και κατορθώνει μέσα σε λίγο καιρό να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές του σπιτιού. Αλλάζουν  τα έπιπλα, τα ρούχα, υπάρχουν πια πικ-απ και ποτά και όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια, γίνονται πραγματικότητα. Κόντρα στα ήθη και έθιμα της εποχής αλλά και του αδελφού της, η θεία βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που θα παντρέψει τις τρεις κοπέλες αλλά και την ίδια.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Στέφανος Στρατηγός.

*Mega, Σάββατο 18/6, στις 22:20

«Η Αγάπη Είναι… Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Ελληνική κωμωδία – Τρεις ερωτικές ιστορίες με απίθανη εξέλιξη: Μια χορεύτρια που διχάζεται ανάμεσα σε δύο άντρες, ένας ηλεκτρολόγος που ερωτεύεται μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα και τέλος, ένας δικηγόρος που εξομολογείται στην γυναίκα του τον έρωτά του για μια πελάτισσά του.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Εύα Βλαχάκου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλέκος Συσσοβίτης.

*Star, Σάββατο 18/6, στις 22:50

«Σύζυγος για Ενοικίαση» (2011) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία, ρομαντική – Ο Ντάνιελ Μακαμπί (Άνταμ Σάντλερ) ένας πλαστικός χειρούργος μετά από την απιστία της πρώην αρραβωνιαστικιάς του, προσποιείται ότι είναι παντρεμένος αφού έχει αποδειχτεί ότι, η βέρα λειτουργεί σαν μαγνήτης για τις γυναίκες.

Όταν όμως γνωρίσει κι ερωτευτεί μια νεαρή δασκάλα την Πάλμερ (Μπρούκλιν Ντέκερ), αντί να παραδεχτεί το ψέμα του, θα χρησιμοποιήσει ως “άπιστη σύζυγο” που σκοπεύει να χωρίσει, τη βοηθό του Κάθριν Μέρφι (Τζένιφερ Άνιστον), μητέρα δυο παιδιών.

Μόνο που σε ένα σαββατοκύριακο με την πρώην σύζυγο, τα παιδιά της , τη μέλλουσα σύζυγο και κάτι ψηλομύτηδες παλιούς γνωστούς στη Χαβάη, τα πράγματα θα μπερδευτούν υπερβολικά, με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Νικόλ Κίντμαν, Χάιντι Μόνταγκ, Μπέιλι Μάντισον, Μπρούκλιν Ντέκερ.

*Ant1, Σάββατο 18/6, στις 23:00

«Το Αγόρι 2» (2019) σκηνοθεσία  Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Θρίλερ – Χωρίς να γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της έπαυλης Χίλσαϊρ, μια νέα οικογένεια μετακομίζει στο σπίτι. Σύντομα ο γιος της οικογένειας ανακαλύπτει μια πορσελάνινη κούκλα με την οποία αποκτά μια παράξενη προσωπική σύνδεση, που απειλεί να ανατρέψει τη ζωή όλων…

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ίνσον, Όουεν Γιόμαν.

*Open, Σάββατο 18/6, στις 23:15

«Step Up: Στα Βήματα του Πάθους» (2006) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική, Δραματική, Μουσική – Ο Τάιλερ έχει μεγαλώσει στους δρόμους και πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και το μέλλον του προς το καλύτερο. Από ένα παιχνίδι της τύχης θα βρεθεί να εργάζεται ως θυρωρός σε μια σχολή χορού που ετοιμάζει μια χορευτική παράσταση. Εκεί θα γνωρίσει την πιο δημοφιλή χορεύτρια της σχολής, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα αντικαταστάτη του τραυματισμένου παρτενέρ της για την παράσταση. Παρακολουθώντας τον Τάιλερ, θα εντοπίσει αμέσως τη φυσική του κλίση στον χορό. Αυτό θα είναι το ξεκίνημα όχι μόνο της συνεργασίας τους αλλά και μιας ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσά τους

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζίνα Ντιούαν, Ντρου Σιντόρα, Ντεσόν Ουάσινγκτον, Άλισον Στόνερ.

*SKAI, Σάββατο 18/6, στις 23:45

«Ασκήσεις ηρεμίας» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Σεγκάλ

Κωμωδία – Εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο ήρεμος διαφημιστής Ντέιβ Μπάζνικ υποχρεώνεται, για να μην καταλήξει στη φυλακή, να παρακολουθήσει μαθήματα καταπολέμησης του θυμού δίπλα στον ειδικό Μπάντι Ραϊντέλ.

Μόνο που ο εκκεντρικός δόκτωρ Ραϊντέλ εφαρμόζει τόσο ανορθόδοξες μεθόδους, που αντί να ηρεμεί τον `ασθενή` του, τον βγάζει κυριολεκτικά `εκτός εαυτού`

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Άνταμ Σάντλερ, Μαρίζα Τομέι.

*Mega, Σάββατο 18/6, στις 00:00

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Star, Σάββατο 18/6, στις 00:45

«Ο Κιούμπρικ Με Δικά Του Λόγια» (2020) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Μονρό

Βιογραφική Ντοκιμαντέ – Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην κινηματογραφική κληρονομιά. Ήταν ένας γίγαντας στον τομέα του.
Οι σπουδαίες ταινίες του, οι οποίες μοιάζουν με άψογα έργα τέχνης, μελετήθηκαν το ίδιο από μαθητές και δασκάλους.

Όλοι αναζητούσαν απαντήσεις που ο δημιουργός τους ήταν πολύ απρόθυμος να δώσει. Ενώ είναι από τους πιο σχολαστικούς σκηνοθέτες που έζησαν ποτέ, η ευκαιρία ν’ ακούσει κανείς τα λόγια του ίδιου του Κιούμπρικ ήταν σπάνια – έως τώρα.
Μέσω του κριτικού κινηματογράφου Μισέλ Σιμάν, διεθνώς γνωστού ως ειδικού στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, παρακολουθούμε μία σειρά από σπάνιες συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης σχέσης τους.

Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πηγές που η οικογένεια του Κιούμπρικ επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν, αυτή η ταινία σκιαγραφεί ένα οικείο πορτρέτο ενός από τους πιο αναγνωρισμένους αλλά ακόμη μυστηριώδεις σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Παίζουν: Σταλνει Κιουμπρικ, Μισέλ Κλαιμεντ, Μάλκομ μακ Ντάουελ

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/6, στις 01:10

«Αβάσταχτη Γοητεία» (2003) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν

Κομεντί – O Τζώρτζ Κλούνει είναι ο Μάιλς Μάσεϊ, επιτυχημένος δικηγόρος με ειδικότητα τα διαζύγια. Δουλεύει σκληρά και έχει κερδίσει φήμη και χρήμα.

Και αυτά μαζί με την αναγνώριση από τους συναδέλφους του, ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, μοναδικό σερί νικών καθώς και ένα «πρότυπο συμβόλαιο» με το όνομά του, που διδάσκεται πλέον στη νομική σχολή.

Όλα αυτά όμως δεν τον ενδιαφέρουν πλέον και αναζητά νέες προκλήσεις για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η πρόκληση υπάρχει, έχει όνομα, Μέριλιν Ρέξροθ (Καθριν Ζέτα Τζόουνς)και σύντομα θα είναι η αντίπαλός του.

Η σαγηνευτική Μέριλιν θα ασχοληθεί μαζί του όταν ο Μάιλς καταφέρνει να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος της, παρά τις αποδεδειγμένες απιστίες του πρώην άντρα της.

Το σχέδιο εκδίκησης της Μέριλιν καταστρώνεται γρήγορα,αλλά η μεταξύ τους αντιπαράθεσή δεν κρύβει με τίποτε την έλξη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Έντουαρντ Χέρμαν.

*Ant1, Σάββατο 18/6, στις 01:15

«Πως να Κάνετε ‘Eρωτα σαν Εγγλέζος» (2014) σκηνοθεσία Τομ Βον

Κομεντί Ρομαντική – Ο Ρίτσαρντ Χεγκ είναι ένας διακεκριμένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που απολαμβάνει όχι μόνο τον σεβασμό της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και τον θαυμασμό των γυναικών, αφού παραμένει ένας πολύ γοητευτικός άντρας. Έτσι, την ημέρα ο λόγος του συναρπάζει μέσα στα αμφιθέατρα των φοιτητών, ενώ τις νύχτες φροντίζει να περνά αξέχαστες στιγμές με αιθέριες υπάρξεις.

Οι ερωτικές του περιπέτειες όμως δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια να νιώσει την ωριμότητα της ηλικίας του. Τα πράγματα, μάλιστα, μπερδεύονται ακόμα περισσότερο, όταν κάποια στιγμή μπουν στη ζωή του δύο γοητευτικές ετεροθαλείς αδελφές, αλλά και ένα… μωράκι, που θα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο χαοτική…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Άλμπα, Μπεν ΜακΚένζι, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

*SKAI, Σάββατο 18/6, στις 02:00

«Ώρα για Εκδίκιση» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Αστυνομική Μυστηρίου -15 χρόνια μετά τη δολοφονία του αρραβωνιαστικού της, η Χέιλι Ντιν συνεργάζεται με τον αδερφό του, τον ντετέκτιβ Ντάνυ Μόργκαν, τον ντετέκτιβ Φίντσερ και το φίλο της Κλέιντι από το κολλέγιο για να εξιχνιάσουν αυτήν την «παγωμένη» υπόθεση.

Όταν συνειδητοποιεί ότι ίσως αποτελούσε το βασικό στόχο και ένας άλλος που σχετίζεται με το φόνο αγνοείται, αρκετοί παλιοί συμφοιτητές κρίνονται ύποπτοι. Με την ελπίδα ότι θα λύσει και τα δύο μυστήρια, βγαίνουν στην επιφάνεια σκάνδαλα τα οποία είναι «σκεπασμένα» χρόνια.

Ακόμα και όταν βρίσκεται η ζωή της Χέιλι σε κίνδυνο, είναι αποφασισμένη να σταματήσει μόνο εάν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τσαντ Λόου.

*Mega, Σάββατο 18/6, στις 02:10