9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής και εννιά όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» (1960) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

*Star, Κυριακή 19/06, στις 21:00

«The Equalizer» (2014) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον στο ρόλο ενός “εξαϋλωμένου άγγελου” ονόματι Ρόμπερτ Μακόλ, διαβάζει μυθιστορήματα μεγάλων συγγραφέων, φιλοδοξώντας να φτάσει τα 100 στον αριθμό για να ολοκληρώσει την προσωπική του αποστολή, με ελάχιστες πρακτικές ανάγκες αλλά και εξαφανισμένη ταυτότητα, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ζει μια μοναχική ζωή.

Ζει σε ένα απολυτά λιτό διαμέρισμα, εργάζεται στο τοπικό πολυκατάστημα με εργαλεία και περνά τις άυπνες νύχτες του διαβάζοντας κλασική λογοτεχνία στο κοντινό καφέ, παρέα με εργάτες και περιπλανώμενες πόρνες.

Βάζει τα δυνατά του να απωθήσει από το μυαλό του εικόνες, πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν του. Όταν, όμως η Tέρι (Γκρέις Κλόι Μορέτζ), μια νεαρή κοπέλα που έχει καταντήσει υποχείριο σκληρών Ρώσων μαφιόζων, καταλήγει βάναυσα χτυπημένη από τον προαγωγό της στο νοσοκομείο, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσιγγκτον, Μάρτον Τσοκας, Κλόη Γκρέις Μόριτζ, Ντείβιντ Χαρμπορ, Χέϊλι Μπενετ, Μπιλ Πουλμαν, Μελίσα Λίο.

*Ant1, Κυριακή 19/06, στις 22:00

«Κοίταξέ Με» (2004) σκηνοθεσία Ανιές Ζαουί

Δραματική Κομεντί – Η Λολιτά Κασάρ είναι δυστυχισμένη και υπέρβαρη και το μόνο που ζητάει είναι την αποδοχή του πατέρα της. Ο Ετιέν Κασάρ είναι τόσο εγωκεντρικός που ασχολείται μόνο με τον εαυτό του. Ο Πιέρ Μιλέρ είναι πεπεισμένος πως έχει αποτύχει σαν συγγραφέας, μέχρι που συναντά τον Ετιέν. Αυτή είναι η ιστορία αληθινών ανθρώπων που παλεύουν μεταξύ τους και με τους εαυτούς τους με συγκίνηση και χιούμορ, για να μπορέσουν να βρουν τη θέση τους στη ζωή.

Παίζουν: Ανιές Ζαουί, Ζαν Πιερ Μπακρί, Μαριλού μπέρι, Κιν Μπουχιζ, Βιρζινί Ντεσαρνώ, Λοράν Γκρεβίλ, Σαμίρ Γκεμσί.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 19/06, στις 22:00

«Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» (2017) σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι

Δραματική, Περιπέτεια – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» μας μεταφέρει την τραγική ιστορία των ηρώων της διπλανής πόρτας, που μετατράπηκαν από ντόπιοι ερασιτέχνες πυροσβέστες του Granite Mountain, σε ένα επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Κάτοικοι όλη μιας επαρχιακής πόλης, ο καθένας με τους προσωπικούς τους στόχους και δαίμονες, πρώτα πρέπει να καταφέρουν να συνεργαστούν, να συνυπάρξουν και να εμπιστεύονται την ζωή τους ο ένας στον άλλο, μέχρι να φτάσουν τον στόχο που είναι να πέσουν στη μάχη ενάντια στον μεγάλο εχθρό, τις πυρκαγιές.

Η μεγάλη πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2013 στην Αριζόνα τελικά εξελίχθηκε σε μία από τις φονικότερες, που στέρησε τη ζωή σε 19 πυρoσβέστες.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά στην περιοχή, δημιούργησαν τις ακραίες συνθήκες, από τις οποίες ήταν αδύνατο να διαφύγουν το επίλεκτο αυτό σώμα πυροσβεστών.

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Τζος Μπρόλιν, Τζεφ Μπρίτζες, Τέιλορ Κιτς, Μάιλς Τέλερ, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ.

*Star, Κυριακή 19/06, στις 22:50

«Ανήθικη Πρόταση» (1993) σκηνοθεσία Αντριάν Λιν

Δράμα, Ρομαντική – Η Νταϊάνα (Ντέμι Μουρ) και ο Ντέιβιντ (Γουντι Χαρελσον) είναι ένα νεαρό ζευγάρι.

Ο Ντέιβιντ είναι αρχιτέκτονας και σχεδίασε το σπίτι τους στη Σάντα Μόνικα. Η ζωή τους κυλάει ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τώρα είναι πολύ πιθανό να χάσουν το σπίτι τους λόγω χρεών.
Η απελπισία τον οδηγεί στο Λας Βέγκας όπου θα παίξει τις τελευταίες οικονομίες τους πιστεύοντας ότι θα κερδίσει το τζακ ποτ.

Δυστυχώς δεν τα καταφέρνει να κερδίσει και το ζευγάρι μένει απένταρο. Την ίδια όμως νύχτα, η Νταϊάνα τραβά την προσοχή του πολυεκατομμυριούχου Τζον Κέιτζ (Ρόμπερτ Ρεντφορντ). Ο τελευταίος μαθαίνοντας το οικονομικό αδιέξοδο του ζευγαριού, δεν διστάζει να τους προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, ζητώντας μόνο να περάσει μία νύχτα μαζί του η Νταϊάνα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντέμι Μουρ, Γούντι Χάρλεσον, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Όλιβερ Πλατ, Ριπ Τέιλορ.

*Open, Κυριακή 19/06, στις 23:00

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» (2013) σκηνοθεσία Ελίνα Ψύκου

Ελληνική Ταινία Δράμα – Ο Αντώνης Παρασκευάς, γνωστός δημοσιογράφος της τηλεόρασης αποφασίζει να αποχωρήσει για ένα διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας και πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά, κοντά στη θάλασσα.
Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό, ο Αντώνης φτάνει κρυμμένος στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κι οργανώνει την καθημερινότητά του με απλές, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, όσο θα κρατήσει η ηθελημένη αποχώρησή του από τον κόσμο των media και του τηλεοπτικού γίγνεσθαι, του οποίου υπήρξε βασιλιάς επί σειρά ετών.

Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.
Εκεί στην ερημιά ο Αντώνης Παρασκευάς νιώθει κουρασμένος.

Νιώθει ότι χρωστάει στο κοινό του μία θεαματική επιστροφή. Κι αποφασίζει να την προσφέρει σκηνοθετώντας την απαγωγή του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει θριαμβευτικά και με καινούριες ιδέες, ξανά στην πρώτη γραμμή της επαφής με τον κόσμο.

Μόνο που όσο ο Αντώνης Παρασκευάς παραμένει απομονωμένος, δουλεύοντας ιδέες και δοκιμάζοντας τις ικανότητές του στη μοριακή μαγειρική, οι εξελίξεις θα ξεφύγουν από το σχέδιο που είχε στο μυαλό του. Και για πρώτη φορά, ο Αντώνης Παρασκευάς δεν θα είναι στο γυαλί για να τις μεταφέρει στον κόσμο, αλλά θα βρίσκεται από την άλλη πλευρά, απλώς παρακολουθώντας τους.

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Σουξές, Θεοδώρα Τζίμου, Σύλλας Τζουμέρκας, Λένα Γιάκα, Βασίλης Δημητρούλιας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 19/06, στις 23:45

«Από Γιάπηδες Χίπηδες» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γουέιν

Κωμωδία – Ο Τζωρτζ (Πολ Ραντ) και η Λίντα (Τζένιφερ Άνιστον) είναι ένα κλασικό πολυάσχολο ζευγάρι του Μανχάταν. Απογοητευμένοι όμως από την ξαφνική ανεργία αναζητούν διαθέσιμες επιλογές επιβίωσης και καταλήγουν στην Ατλάντα, στο σπίτι του αδερφού του Τζωρτζ.

Αυτός είναι και το νέο αφεντικό του Τζωρτζ και η διαμονή τους εκεί αρχίζει να μοιάζει μάλλον εφιαλτική.
Σε κάποια από τις αναζητήσεις τους πέφτουν ξαφνικά σε ένα κοινόβιο με ενναλακτικό τρόπο ζωής, που αναζητούν την ευτυχία και αποφεύγουν τα χρήματα, τις δουλειές και τα ..ρούχα.

Κι ενώ δείχνει σαν ιδανική λύση, μήπως τώρα ξεκινούν όλα τους τα προβλήματα;

Παίζουν: Πολ Ραντ, Τζάστίν Θερού, Τζένιφερ Άνιστον, Μάλιν Άκερμαν.

*Ant1, Κυριακή 19/06, στις 00:45

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Κυριακή 19/06, στις 01:45

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*SKAI, Κυριακή 19/06, στις 01:45