Πρόγραμμα των παιδικών δραστηριοτήτων του TRIMORE

Αγώνας ISOMAN (Τρίαθλο) για παιδιά – ISOMAN Kids TRIathlon 

  • Σάββατο 18/6 00 – 10.45

Χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των παιδιών (Cut Off) δεν θα υπάρχει. Εξηγήσεις, λεπτομέρειες διαδρομών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στο Race brief που θα πραγματοποιηθεί πριν τον αγώνα.

Κατηγορία Α: παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων δημοτικού (100μ κολύμβησης, 1.000μ ποδηλασίας, 200μ τρεξίματος)

Κατηγορία Β: Παιδιά των τριών τάξεων γυμνασίου (200μ κολύμβησης, 2.000μ ποδηλασίας, 400μ τρεξίματος)

Γιόγκα για παιδιά 

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους (3 – 12 ετών) να συνδυάσουμε την άσκηση με το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τη Γιόγκα για παιδιά!

  • Σάββατο 18/6 30 – 10.30
  • Σάββατο 18/6 00 – 18.45
  • Κυριακή 19/6 00 – 12.00

Η γιόγκα για παιδιά είναι μία δυναμική πρακτική που βοηθάει το παιδί να κινεί το σώμα του με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεται όμορφα γι ´αυτό και ανακαλύπτει τις δυνατότητες του. Σκοπός της πρακτικής είναι να ελευθερώσει το σώμα και το νού απο εντάσεις μέσα απο την εξερεύνηση και το παιχνίδι. Οι ασκήσεις είναι κυρίως εμπνευσμένες απο τη φύση και τα ζώα με έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού και της αλληλεπίδρασης. Η φιλοσοφία της γιόγκα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια όπως και το όφελος της στο σώμα και την διάθεση.

* για λόγους υγιεινής προτείνουμε να έχετε μαζί σας ένα στρώμα ή μια πετσέτα ή μια ψάθα

Σκυταλοδρομίες τρεξίματος για παιδιά

Σκυταλοδρομίες μικρών αποστάσεων τρεξίματος (50 – 100 μέτρων αναλόγως των ηλικιακών κατηγοριών), σε ομάδες των 2 παιδιών (η κάθε ομάδα).

  • Παρασκευή 17/6 00 – 17.45

Οι μικροί αθλητές, θα λάβουν μέρος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

*Δημοτικό (4η, 5η και 6η τάξη)         *Γυμνάσιο          *Λύκειο

Οι πρώτοι αθλητές από κάθε ομάδα στέκονται πίσω από γραμμή που έχει σχηματιστεί στο δάπεδο για να δοθεί η εκκίνηση, ενώ ο δεύτερος κάθε ομάδος, θα λάβει θέση στην ίδια γραμμή, αμέσως μόλις δοθεί η εκκίνηση. Οι αθλητές τρέχουν μια ευθεία απόσταση 25 ή 50 μέτρων, ώστε να περάσουν μια δεύτερη σχηματισμένη στο δάπεδο γραμμή και να επιστρέψουν πίσω για να παραδώσουν τη σκυτάλη, στον δεύτερο της ομάδος τους, ο οποίος επίσης θα τρέξει την ίδια απόσταση και κάνει το ίδιο ώστε ο κάθε ένας από τους δύο αθλητές της ομάδος να έχει αγωνιστεί δύο φορές. Οι βραβεύσεις είναι ανά κατηγορία ηλικίας και: αμιγώς κορίτσια, αμιγώς αγόρια, μικτές ομάδες

Ποδηλατική βραδυπορία (kids fun bike)

Δράση ισορροπίας κυρίως αλλά και σκέψης – διάνοιας!

  • Σάββατο 18/6 45 – 17.30

Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται με ανταγωνισμό το χρόνο και ασχέτως ηλικίας παιδιών. Η μόνη διαφορά είναι ότι το κάθε παιδί διαλέγει το μέγεθος του ποδηλάτου που θα χρησιμοποιήσει μεταξύ δύο ποδηλάτων της διογράνωσης -που είναι διαθέσιμα.  Ο στόχος του κάθε παιδιού είναι να κινηθεί μεταξύ δύο παράλληλων γραμμών (στα 80 μεταξύ τους απόσταση) συνολικής απόστασης περίπου 20 μέτρων, χωρίς να πατήσει κάτω και χωρίς να βγει από τις δύο γραμμές, στον πιο αργό χρόνο. Νικητής είναι ο συμμετέχον και η συμμετέχουσα που θα πραγματοποιήσουν την απόσταση στο μεγαλύτερο χρόνο και θα βραβευθούν.

* για τη συμμετοχή των παιδιών σε όλες στις δραστηριότητες είναι απαραίτητη η Γραπτή Συναίνεση των Γονέων (τη φόρμα μπορείτε να τη βρείτε στο site είτε να τη ζητήσετε από τη γραμματεία του αγώνα)

** ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ISOMAN Kids TRIathlon είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης (παιδίατρο, παθολόγο ή καρδιολόγο)


Ωράριο Λειτουργίας της Γραμματείας για Εγγραφές & Παραλαβή παιδικών πακέτων συμμετοχής στις δραστηριότητες
(Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας)

  • Παρασκευή 17/6             11.00 – 13.30
  • Σάββατο 18/6             7.30 – 09.00 & 16.00 – 20.00
  • Κυριακή 19/6             7.30 – 10.00