Σέλινο, ένα πολύτιμο βότανο

Οι περισσότεροι από εσάς είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε συχνά το σέλινο στην διατροφή σας. Είναι μάλιστα γνωστό ότι ο σέλινο έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Εμείς θα σας δώσουμε ακόμα περισσότερους λόγους από όσους ήδη ξέρετε για τους οποίους το σέλινο δεν θα πρέπει να λείπει από το ψυγείο σας

Προφανώς το συγκεκριμένο λαχανικό προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Δείτε έξι καλούς λόγους που πρέπει από σήμερα κιόλας να αναζητήσετε περισσότερες συνταγές που να το περιέχουν:

Ανακουφίζει τον πόνο από τη φλεγμονή

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, ανακουφίζει από φλεγμονές και από πόνους στις αρθρώσεις. Επίσης, παρέχει σημαντικά οφέλη στην περίπτωση του άσθματος και θεραπεύει την ακμή, καθώς περιέχει σαλικυλικό οξύ.

«Κακή» χοληστερόλη

Η γεύση και το άρωμα του οφείλονται στην ένωση butylphthalide, η οποία μειώνει την LDL, την «κακή» χοληστερόλη, που προκαλεί η υψηλή αρτηριακή πίεση. Συγκεκριμένα, καταναλώνοντας μόλις 2 κοτσάνια σέλινο την ημέρα μπορούμε να μειώσουμε την LDL έως και 7%!

Το σέλινο βοηθά στην πέψη

Το σέλινο, πλούσιο σε νερό και αδιάλυτες φυτικές ίνες, βοηθάει στην καλή λειτουργία του στομαχιού, ενώ παράλληλα είναι ένα τέλειο διουρητικό.

Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος

Πλούσια πηγή των δραστικών ενώσεων γνωστών ως φθαλίδια, τα οποία ενισχύουν τη κυκλοφορία του αίματος κατά τουλάχιστον 14% , μειώνει το ποσό των ορμονών του στρες στο αίμα.

Σας βοηθά να χάσετε βάρος

Ένα κοτσάνι σέλινο περιλαμβάνει μόνο 10 θερμίδες και άφθονο νερό. Μπορείτε να το τρώτε σαν σνακ. Θα σας χορταίνει, θα σας ξεδιψάει και να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά.

Ρυθμίζει αλκαλική ισορροπία

Το σέλινο κατατάσσεται στις αλκαλικές τροφές, έτσι η τακτική κατανάλωση του θα διατηρήσει την ισορροπία των επιπέδων pH στο σώμα.

Συμβουλή:

Σημειώστε ότι θα πρέπει το σέλινο να είναι στον ατμό για καλύτερα αποτελέσματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσει την αρχική γεύση του και το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών του. Οι θρεπτικές ουσίες θα διατηρηθούν, είτε στο ψυγείο, είτε ακόμα και στην κατάψυξη.