8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Speed Racer» (2008) σκηνοθεσία Λάνα Γουατσόφσκι, Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Speed Racer είναι μεγάλο ταλέντο στην οδήγηση αυτοκινήτων ταχύτητας.

Διαθέτει ένστικτο και είναι ατρόμητος, ωστόσο κουβαλάει την ανάμνηση του αδικοχαμένου αδελφού του. Eλπίζει να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπερπηδώντας τα σοβαρά εμπόδια.

Ένα από αυτά είναι η ανακάλυψη, ότι η βιομηχανία αυτοκινήτων Royalton στήνει αγώνες για να αυξήσει τα κέρδη της.
Τώρα ο Speed Racer πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση ως τώρα.
Πρέπει να βρει τρόπο να συνεργαστεί με τον μεγάλο του αντίπαλο και να συμμαχήσουν για να κερδίσουν την αυτοκινητοβιομηχανία με τους δικού τους όρους…

Παίζουν: Εμίλ Χιρς, Κριστίνα Ρίτσι, Σούζαν Σάραντον, Άριελ Γουίντερ, Πόλι Λιτ, Μάθιου Φοξ.

*Open, Πέμπτη 23/06, στις 21:00

«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» (2019) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Δράσης – Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστος του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε.

*Star, Πέμπτη 23/06, στις 21:00

«Το Τελευταίο Χτύπημα» (2014) σκηνοθεσία Αλίξ Ντελαπόρτ

Δραματική – Όταν μπαίνει για πρώτη φορά στην Όπερα του Μονπελιέ, ο δεκατριάχρονος Βικτόρ δεν ξέρει τίποτα για μουσική. Επίσης, δεν γνωρίζει τον πατέρα του, Σαμουέλ Ροβινσκί, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ.

Ο Βικτόρ ξεκινά να τον παρακολουθεί από απόσταση και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο… εκείνον της πρόβας.

Όταν η Νάντια, η μητέρα του, τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους στην παραλία, ο Βικτόρ αρχίζει να ανησυχεί, τόσο για την ίδια, καθώς θεωρεί ότι κάτι του κρύβει, όσο και για τη Λούνα, την Ισπανίδα γειτόνισσά του, την οποία έχει ερωτευτεί.

Στην προσπάθειά του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Βικτόρ αποφασίζει να αποκαλυφθεί στον πατέρα του για πρώτη φορά.

Παίζουν: Ρομέν Πολ, Κλοντίλ Εζμέ, Γκρέγκορι Γκαντμπόις, Κανδέλια Πένα, Τριστάν Ολουά.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 23/06, στις 22:00

«Οικογενειακή Ζωή» (1971) σκηνοθεσία Κεν Λόουτς

Δραματική – Η Τζάνις είναι η μικρότερη κόρη μιας κλασικής μικροαστικής οικογένειας, που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της ενάντια στους γονείς της, χωρίς να έχει υπολογίσει ποια ακριβώς θα είναι η αντίδρασή τους και πόσο μεγάλες είναι οι δικές της αντοχές.

Στη λυσσαλέα διαμάχη που θα ακολουθήσει, νικητής θα είναι ή αυτή, ή οι αξίες της οικογένειάς της και η μοίρα του ηττημένου θα είναι ο απόλυτος αφανισμός.

Παίζουν: Γκρέις Κέιβ, Σάντι Ράντκλιφ, Μπιλ Ντιν, Μίχαελ Ρίνταλ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 23/06, στις 23:00

«Σύζυγος για Ενοικίαση» (2011) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Κωμωδία, ρομαντική – Ο Ντάνιελ Μακαμπί (Άνταμ Σάντλερ) ένας πλαστικός χειρούργος μετά από την απιστία της πρώην αρραβωνιαστικιάς του, προσποιείται ότι είναι παντρεμένος αφού έχει αποδειχτεί ότι, η βέρα λειτουργεί σαν μαγνήτης για τις γυναίκες.

Όταν όμως γνωρίσει κι ερωτευτεί μια νεαρή δασκάλα την Πάλμερ (Μπρούκλιν Ντέκερ), αντί να παραδεχτεί το ψέμα του, θα χρησιμοποιήσει ως “άπιστη σύζυγο” που σκοπεύει να χωρίσει, τη βοηθό του Κάθριν Μέρφι (Τζένιφερ Άνιστον), μητέρα δυο παιδιών.

Μόνο που σε ένα σαββατοκύριακο με την πρώην σύζυγο, τα παιδιά της , τη μέλλουσα σύζυγο και κάτι ψηλομύτηδες παλιούς γνωστούς στη Χαβάη, τα πράγματα θα μπερδευτούν υπερβολικά, με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Νικόλ Κίντμαν, Χάιντι Μόνταγκ, Μπέιλι Μάντισον, Μπρούκλιν Ντέκερ.

*Ant1, Πέμπτη 23/06, στις 00:00

«Φλεγόμενη Γη» (1977) σκηνοθεσία Φίλιξ Ενρίκεζ Αλκαλά

Δράσης – Όταν ένας πράκτορας του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται νεκρός σε μια κοινότητα στα Απαλλάχια Όρη, ο Τζακ Τάγκαρτ, πράκτορας του FBI, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση.

Προσποιούμενος τον εργάτη, ο Τάγκαρτ ανακαλύπτει πως ο Όριν Χάνερ, αδίστακτος επιχειρηματίας, μολύνει τα νερά της περιοχής με τοξικά απόβλητα, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα ο Τάγκαρτ συνάπτει σχέση με την Σάρα Κέλογκ, μια νεαρή κοπέλα που ο πατέρας της είχε πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η σύγκρουση μεταξύ Τάγκαρτ και Χάνερ είναι αναπόφευκτη.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Κρις Κριστόφερσον, Μαρτζ Χέλεγκενμπεργκερ, Στίβεν Λανγκ, Χάρι Ντιν Στάντον.

*Star, Πέμπτη 23/06, στις 00:45

«Parker» (2013) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράσης – Ο Πάρκερ (Τζέισον Στέθαμ) ένας επαγγελματίας κλέφτης, συμμετέχει στη μεγάλη ληστεία της Ετήσιας Έκθεσης του Οχάιο.

Και ενώ το σχέδιο πετυχαίνει, ο ικανότατος κακοποιός βρίσκεται, ύστερα από μια διαφωνία με τους συνεργάτες του για τη μοιρασιά της λείας, ετοιμοθάνατος στην άκρη ενός δρόμου.

Ο Πάρκερ, με ένα ιδιαίτερο κώδικα τιμής, αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Αναρρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι εκδίκησης που θα έχει ως τελικό σταθμό το Παλμ Μπιτς και την απρόσμενη βοήθεια από τη μεσίτρια Λέσλι Ροτζερς (Τζένιφερ Λόπεζ).

Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Πέμπτη 23/06, στις 01:30

«Faith Under Fire» (2018) σκηνοθεσία Βόντι Κέρτις-Χαλλ

Δράμα – Έχοντας κερδίσει επτά φορές βραβείο Γκράμι, η Τόνι Μπράξτον υποδύεται την Αντουανέτ Ταφ, μια δυναμική ανύπαντρη μητέρα από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ, που καταφέρνει να αποτρέψει ηρωικά μια τραγωδία, σώζοντας εκατοντάδες ζωές, καθώς πείθει έναν ένοπλο που εισβάλει σε δημοτικό σχολείο να παραδοθεί.

Η Αντουανέτ εργάζεται ως λογίστρια σε ένα δημοτικό σχολείο. Όταν στις 20 Αυγούστου του 2013 φτάνει στη δουλειά της, έρχεται αντιμέτωπη με τον Μάικλ Χιλ (Τρέβορ Μόργκαν), έναν νεαρό ψυχασθενή, ο οποίος εισβάλει στον χώρο οπλισμένος και ζωσμένος με εκρηκτικά.

Καθώς το σχολείο μπαίνει σε καραντίνα, η Αντουανέτ είναι η μόνη που καλείται να αντιμετωπίσει έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο, που απειλεί επανειλημμένα να τους σκοτώσει όλους. Τι είναι αυτό που θα της δώσει το κουράγιο να τον πείσει να παραδοθεί;

Παίζουν: Τόνι Μπράξτον, Τρέβορ Μόργκαν, Γιάγια ΝταΚόστα.

*Mega, Πέμπτη 23/06, στις 01:50