10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Παρασκευής και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Κέντρο Ευφυΐας» (2016) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Κωμωδία – Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA.

Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του.

Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν.

*Star, Παρασκευή 24/06, στις 21:00

«Το Δόλωμα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική ταινία, αισθηματική κομεντί – Ο Μπάμπης, μικροαπατεώνας και χαρτοκλέφτης, με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, αποφασίζουν με το φίλο του, τον Μάνθο, να πάνε στη Ρόδο, νησί που μαζεύει υψηλής στάθμης τουρισμό, για να κλέψουν στα χαρτιά πλούσιους που θα πέσουν στα δίχτυα τους. Μα για να πετύχει το κόλπο χρειάζεται και κάποιο δόλωμα. Το δόλωμα είναι η πολύ όμορφη Καίτη, χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας, που την εμφανίζουν σαν αδελφή του Μπάμπη, χήρα και με πολλά λεφτά. Προτού όμως γίνουν τα παραπάνω, την εκπαιδεύουν κατάλληλα για να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κυρία του καλού κόσμου. Έτσι λοιπόν η Καίτη μορφώνεται και ψαρεύει τους αφελείς πλούσιους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νίκος Φέρμας, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Ant1, Παρασκευή 24/06, στις 21:00

«Τι να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος» (2012) σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Πέντε ετερόκλητα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τις αλλαγές που φέρνει στη σχέση τους και στους ίδιους, η προοπτική ενός μωρού.

Λίγο προτού γίνουν γονείς, η τηλεπερσόνα-γκουρού του fitness Τζουλς (Κάμερον Ντιαζ) και ο διάσημος χορευτής Έβαν (Μάθιου Μόρισον) ανακαλύπτουν ότι η έντονη ζωή τους δεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης.

Η συγγραφέας και λάτρης των μωρών, Γουέντι (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλές που έδινε στις μέλλουσες μητέρες προσκρούουν σθεναρά στις επιθυμίες των ορμονών της τώρα που είναι έγκυος, ενώ ο άντρας της, Γκάρι(Μπεν Φαλκον), βρίσκεται ξαφνικά να ανταγωνίζεται τον πατέρα του, ο οποίος περιμένει δίδυμα από την κατά πολύ νεώτερη γυναίκα του, Σκάιλερ (Μπρουκλιν Ντέκερ).

Η φωτογράφος Χόλι (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθετήσει ένα παιδί αλλά ο σύζυγός της, Αλεξ (Ροντριγκο Σαντορο), έχει τις αμφιβολίες του.
Τέλος οι Ρόζι (Άννα Κέντρικ) και Μάρκο (Τσέις Κροφορντ) καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμοσύνη προτού καλά καλά κάνουν σχέση.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τσέις Κρόφορντ, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αννα Κέντρικ, Μάθιου Μόρισον, Ντένις Κουέιν, Κρις Ροκ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*SKAI, Παρασκευή 24/06, στις 21:00

«Όλοι Λένε σ’ Αγαπώ» (1996) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Κωμωδία – Μια πολυμελής και κάπως εκκεντρική οικογένεια ζει στην Βόρειο Ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης και μας προσκαλεί να ξετυλίξουμε μαζί τους το μπερδεμένο κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων με απίστευτο χιούμορ και θετική διάθεση, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Γούντι Άλεν αλλά και πολύ τραγούδι.

Ο Μπομπ (Άλαν Άλντα) και η Στέφι (Γκόλντι Χον) είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που ζουν με τα παιδιά που έχουν αποκτήσει μαζί αλλά και με αυτά από τους προηγούμενους γάμους τους. Στο σπίτι αντιμετωπίζουν τη ζωή με φιλελευθερισμό και κατανόηση και το ίδιο κάνουν και τα παιδιά τους.
Κατά καιρούς τους επισκέπτεται ο πρώην σύζυγος της Στέφι, ο Τζο (Γούντι Άλεν), ο οποίος παραμένει ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν διστάζει να ζητά τη βοήθειά της για τα ερωτικά του, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας.

Η κόρη της Στέφι και του Τζο, η DJ (Νατάσα Λύον) που είναι και η αφηγήτρια της ταινίας, θα τον συντροφεύσει σ’ ένα ταξίδι στη Βενετία, όπου ο Τζο θα ερωτευθεί παράφορα τη Βον (Τζούλια Ρόμπερτς).
Συμπτωματικά, η DJ ξέρει τα πάντα για τη Βον, γιατί παρακολουθούσε κρυφά τις επισκέψεις της σε μία ψυχαναλύτρια, μητέρα μιας φίλης της στη Νέα Υόρκη!

Έτσι, η DJ καταστρώνει ένα σχέδιο για να βοηθήσει τον πατέρα της να την κατακτήσει.

Πίσω στην πατρίδα, ένα άλλο μέλος της οικογένειας, η Σκάιλαρ (Ντριου Μπάριμορ), απειλεί να καταστρέψει τον επικείμενο γάμο της με τον Χόλντεν (Έντουαρντ Νόρτον), νεαρό δικηγόρο και καλό παιδί, νιώθοντας μια πρωτόγνωρη έλξη για τον Τσαρλς Φέρι (Τιμ Ροθ), έναν πρώην κατάδικο που βγήκε από τη φυλακή χάρη στη φιλανθρωπική εκστρατεία της Στέφι!

Παίζουν: Γούντι Άλεν, Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλια Ρόμπερτς, Ντριού Μπάριμορ, Έντουαρντ Νόρτον, Γκόλντι Χον, Ντέιβιντ Όντεν Στιρς, Άλαν Άλντα, Τιμ Ροθ, Γκάμπι Χόφμαν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/06, στις 22:00

«Περηφάνια και Προκατάληψη» (2005) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δραματική Ρομαντική – Ο κύριος Μπένετ(Ντόναλντ Σάδερλαντ) και η σύζυγός του (Μπρέντα Μπλέθιν) ζουν στη στην επαρχιακή Αγγλία με τις πέντε κόρες τους (Ρόζαμουντ Πάικ, Κίρα Νάιτλι, Κάρι Μιούλιγκαν, Τζίνα Μαλόουν, Ταλούλα Ραιλι) όλες σε ηλικία γάμου και δυστυχώς χωρίς προίκα.

Η Ελίζαμπεθ (Κίρα Νάιτλι) είναι η δεύτερη, η πιο έξυπνη και η αδυναμία του Μπένετ, η οποία μαζί με τις αδερφές της ελπίζουν σε έναν καλό γάμο.

Ένας νεαρός ευγενής ερωτεύεται κεραυνοβόλα την μεγαλύτερη αδερφή της την καλόκαρδη Τζέιν (Ρόζαμουντ Πάικ) αλλά με την προτροπή του υπερόπτη φίλου του Ντάρσι (Μάθιου Μακ Φάντιεν) και της αντιπαθητικής αδερφής του τελικά δεν της κάνει την πολυπόθητη πρόταση γάμου, που επιθυμεί διακαώς η οικογένεια.

Η Ελίζαμπεθ με την σειρά της νιώθει να ελκύεται από τον κακότροπο υπερήφανο Ντάρσι ενώ και ο ίδιος αισθάνεται πως δεν μπορεί να της αντισταθεί.
Μέσα από πλήθος μεταξύ τους παρεξηγήσεων και μετά από μια συζήτηση που έχει με έναν φαινομενικά ευγενικό στρατιώτη, εκείνος προειδοποιεί επιπλέον την Ελίζαμπεθ για τον κακό χαρακτήρα του Ντάρσι.

Τελικά η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή.

Η Ελίζαμπεθ αναγνωρίζει και παραδέχεται πως έκρινε πολύ αυστηρά τον δύστροπο Ντάρσι και εκείνος με την σειρά του αναγκάζεται να καταπιεί όλη την περηφάνεια του για την φτωχή γυναίκα που αγαπά με ανυπέρβλητο πάθος.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Ταλούλα Ρίλεϊ, Ροζαμάουντ Πάικ, Τζίνα Μαλόουν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μάθιου Μακ Φάντιεν.

*Ant1, Παρασκευή 24/06, στις 23:00

«Κάποτε στην Καλιφόρνια» (2017) σκηνοθεσία Μαρκ Κάλεν

Κωμωδία – O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει.

Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Στιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.

Παίζουν: Μπρους Ουίλις, Τζέισον Μομόα, Ελίζαμπεθ Ρομ, Τζον Γκούντμαν, Τόμας Μίντλντιτς, Ανταμ Γκόλντμπεργκ, Φάμκε Γιάνσεν.

*SKAI, Παρασκευή 24/06, στις 23:15

«London Boulevard» (2010) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μόναχαν

Δραματική Δράσης – Ο Κόλιν Φάρελ είναι ο Μίτσελ, ένας πρώην κατάδικος που προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σαν βοηθός-σωματοφύλακας μιας διάσημης ηθοποιού της Σάρλοτ (Κίρα Νάιτλι).

Η αμοιβαία έλξη θα τους οδηγήσει σε σχέση, αλλά οι πρώην συνεργάτες του και ο Γκαντ, ένας αρχηγός συμμορίας, έχουν άλλα σχέδια για τον Μίτσελ..

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Κίρα Νάιτλι, Ρέι Γουίνστοουν, Ντέιβιντ Θιούλις, Άνα Φρίελ, Μπεν Τσάπλιν.

*Alpha, Παρασκευή 24/06, στις 00:00

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Star, Παρασκευή 24/06, στις 00:30

«Θανάσιμη Μητέρα» (2010) σκηνοθεσία Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Μυστηρίου Τρόμου – Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας, τρία αδέρφια κατευθύνονται στο σπίτι της μητέρας τους (Ρεμπέκα ντε Μονέ) για να βρουν καταφύγιο.

Φτάνοντας, ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει κατασχεθεί εδώ και μήνες και πλέον εκεί κατοικεί ένα νεαρό ζευγάρι που έχει καλέσει τους φίλους του να περάσουν μαζί το βράδυ.

Τα αδέρφια κρατούν όμηρους τους νέους ιδιοκτήτες, τη Μπεθ (Τζέιμι Κινγκ) και τον Ντάνιελ (Φρανκ Γκρίλο), ενώ σύντομα καταφθάνει και η Μητέρα (Ρεμπέκα ντε Μορνέ) μαζί με την αδερφή τους, Λύδια (Ντέμπορα Αν Γουόλ). Η Μητέρα είναι αποφασισμένη να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά της και να τα σώσει από τις επιπλοκές του νόμου, γι΄αυτό τρομοκρατεί και κρατά όμηρους τους νέους ενοίκους και τους καλεσμένους τους, ενώ έξω επικρατεί κατάσταση συναγερμού αφού ένας σαρωτικός τυφώνας πλησιάζει.

Τα πράγματα θα βγουν τελείως εκτός ελέγχου όταν κάποιοι από τους ομήρους, προσπαθούν να αποδράσουν και τιμωρούνται παραδειγματικά.

Παίζουν: Ρεμπέκα ντε Μονέ, Τζέιμι Κιγκ, Σον Ασμορ, Μπραϊάνα Εβιγκαν, Ντέμπορα Αν Γουόλ, Πάτρικ Τζον Φλίγκερ, Φρανκ Γκρίλο, Λίζα Μάρκος.

*Open, Παρασκευή 24/06, στις 01:00

«Σε Βλέπω στα Όνειρά μου» (2014) σκηνοθεσία Κέννυ Λεόν

Δραματική Ρομαντική – Σε αυτή τη ρομαντική κομεντί, η Ναταλία και ο Νικ είναι δυο μοναχικοί άνθρωποι, που έχουν πειστεί ότι είναι αδύνατον να βρουν το ιδανικό ταίρι.

Μια μέρα πετούν ένα νόμισμα σε ένα σιντριβάνι και από εκείνη τη στιγμή ονειρεύονται ο ένας τον άλλο και φαντάζονται το μέλλον τους μαζί.

Το πρόβλημα είναι πώς θα βρουν τον άνθρωπο των ονείρων τους στην πραγματική τους ζωή;

Παίζουν: Κάθριν Μακφί, Μάικ Βόγκελ, Τζόμπεθ Γουίλιαμς, Ρέιτσελ Σκάρστεν.

*Mega, Παρασκευή 24/06, στις 02:20