10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση


Βράδυ Κυριακής και δέκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Ραντεβού στην Κέρκυρα» (1960) σε σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας 

Κωμωδία – Ένας γυναικάς δικηγόρος ο Ανδρέας περνάει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο της μητέρας του στην Κέρκυρα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι του έχει στηθεί μια ολόκληρη παγίδα από τη μητέρα του Ελένη και τον επιχειρηματία Λανίτη, προκειμένου να μάθει επιτέλους τι σημαίνει αληθινή αγάπη. Το δόλωμα θα είναι η όμορφη και τετραπέρατη κόρη του επιχειρηματία Ντιάνα η οποία υποδύεται και τη δύστροπη υπάλληλο στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ονόματι Μίρκα, η οποία προσπαθεί να κατακτήσει με την αξία της και όχι με τα πλούτη του μπαμπά της, την καρδιά του αγαπημένου της.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ελένη Χαλκούση, Λυκούργος Καλλέργης, Βαγγέλης Πλοιός, Αλίκη Γκρέκα, Μαριέττα Κουτσοπούλου.

*Star, Κυριακή 26/06, στις 21:00

«Ο Βασιλιάς Σκορπιός» (2002) σε σκηνοθεσία  Ράσελ Μαλκάχι, Ρόελ Ρεινέ, Μάικ Έλλιοττ 

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Χρονικά η ταινία αυτή διαδραματίζεται 5000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών Η Μούμια του 1999 και Η Μούμια Επιστρέφει και εξιστορεί την προέλευση του Ματθαίου και την άνοδο του στην εξουσία ως ο Ο Σκορπιός Βασιλιάς.

5.000 χρόνια πριν στην πόλη Γόμορρα, ένας διαβολικός ηγέτης είναι αποφασισμένος να αφανίσει όλες τις νομαδικές φυλές της ερήμου. Οι φυλές που έχουν απομείνει πρέπει να ξεπεράσουν το μεταξύ τους μίσος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προ του διαφαινομένου κινδύνου. Γνωρίζοντας ότι ο εχθρός τους καθοδηγείται από τα οράματα ενός μάντη, προσλαμβάνουν ένα έμπειρο δολοφόνο, τον Ματθαίο, με σκοπό την εξολόθρευση του μάντη.

Ο Ματθαίος είναι ένας πολεμιστής της ερήμου. Έτσι ο ίδιος θα ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του βασιλιά του στρατού αυτού. Αιχμαλωτίζει την μάγισσα του εχθρού του και αυτός την παίρνει μαζί του στην έρημο και προετοιμάζει τον εαυτό του για την τελική αναμέτρηση για να απελευθερώσει την χώρα του από αυτόν τον στρατό.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Στίβεν Μπραντ, Κέλι Χου, Μπέρναρντ Χιλ, Γκραντ Χίσλοβ, Πίτερ Φατσινέλι, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν.

*Ant1, Κυριακή 26/06, στις 22:00

«Ζίζοτεκ» (2019) σε σκηνοθεσία Βαρδής Μαρινάκης

Δράμα – Όταν η μητέρα του Ιάσωνα τον εγκαταλείπει σε ένα πανηγύρι δίπλα στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας, ο μικρός θα κρυφτεί στο δάσος και θα αρχίσει να περιπλανιέται χωρίς να αναζητήσει βοήθεια από την αστυνομία για να γυρίσει στο σπίτι του.

Όταν βρίσκει μία καλύβα στο δάσος θα αναζητήσει εκεί καταφύγιο, χωρίς να ξέρει ότι είναι ιδιοκτησία του Μηνά, ενός απομονωμένου, ιδιότροπου και σιωπηλού μεσήλικα.

Ο Μηνάς έχει εγκαταλείψει τον κόσμο και ζει σιωπηλός, αμίλητος και εκβιαζόμενος από διακινητές μεταναστών, αλλά έχει τη μητέρα του, την οποία επισκέπτεται όποτε μπορεί σε ένα οίκο ευγηρίας.
Η συνάντησή τους θα αλλάξει τις ζωές τους. Θα ωριμάσει πρόωρα τον Ιάσονα και θα αναγκάσει τον Μηνά να επανακαθορίσει τη ζωή του και τη στάση του απέναντι στα πράγματα.

Αν και στην αρχή ο Μηνάς αρνείται να περιθάλψει τον Ιάσωνα, τελικά μια σειρά γεγονότων τούς οδηγεί να γίνουν οικογένεια.

Παίζουν: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, και Νίκος Γεωργάκης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/06, στις 22:00

«Η Μέρα των Ηρώων» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράμα – Στον απόηχο μιας ανείπωτης πράξης τρομοκρατίας, κατά τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου της Βοστόνης, ο αρχιφύλακας Τόμι Σόντερς (Μαρκ Γουόλμπεργκ) ενώνει τις δυνάμεις του με τους θαρραλέους διασωθέντες, τα μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης και τους ανακριτές σε έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο ώστε να εντοπιστούν οι βομβιστές πριν επιτεθούν ξανά.

Ταυτόχρονα στην υπόθεση εμπλέκονται οι ιστορίες του ειδικού πράκτορα Ρίτσαρντ Ντεσλαρις (Κέβιν Μπέικον,),του αστυνομικού διοικητή Εντ Ντέιβις (Τζον Γκούντμαν), του αρχιφύλακα Τζέφρει παγκλιέσι (Τζ. Κ. Σίμονς) και της νοσοκόμας Κάρολ Σόντερς (Μισέλ Μόναχαν) υφαίνοντας ένα ανατριχιαστικό, αγωνιώδες και τολμηρό χρονικό του πιο προηγμένου ανθρωποκυνηγητού στην ιστορία των Αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέβιν Μπέικον, Τζον Γκούντμαν, Τζέι-Κέι Σίμονς, Μισέλ Μόναχαν.

*Star, Κυριακή 26/06, στις 22:50

«Το Μυστικό των Μάρομποουν» (2017) σε σκηνοθεσία Σέρχιο Γ. Σάντσεθ

Μυστηρίου, τρόμου – Το Marrowbone είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα.

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους.

Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Παίζουν: Τσάρλι Χίτον, Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ- Τζόι, Μία Γκοθ, Νίκολα Χάρισον, Τομ Φίσερ.

*Open, Κυριακή 26/06, στις 23:00

«Κουνελάκι από Σπίτι» (1985) σκηνοθεσία Φρεντ Γουλφ

Κωμωδία, ρομαντική – Όταν η Σέλυ, κουνελάκι του Playboy διώχνεται από την έπαυλη, βρίσκει μοναδικό καταφύγιο σε μια αδελφότητα κοριτσιών, Ζήτα Άλφα Ζήτα. Όμως και τα κορίτσια της αδελφότητας κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους σπίτι. Χρειάζονται γερές δόσεις αισιοδοξίας και ολικής μεταμόρφωσης που μόνο η χαρούμενη Σέλυ μπορεί να προσφέρει!

Παίζουν: Άννα Φάρις,Κόλιν Χανκς,Έμα Στόουν,Κείλι Γουίλιαμς,Ράμερ Γουίλις,Σάρα Ράιτ.

*Ant1, Κυριακή 26/06, στις 23:45

«Ώρες Κοινής Ησυχίας» (2006) σε σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάκου

Δραματική, ελληνική ταινία, ρομαντική – Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά ηρεμεί, έως ότου ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου αρχίζει να χτυπά ασταμάτητα. Οι ζωές των ενοίκων της πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας συγκλίνουν με αφορμή τον χαλασμένο συναγερμό.
Σε μια κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ανησυχία φουντώνει…

Πέντε καθημερινές ιστορίες, συνδεδεμένες με έναν, καταρχήν, αθέατο κρίκο, μπερδεύονται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι παθών και λαθών.

Παίζουν: Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στεργιόγλου, Ταξιάρχης Χάνος, ΕρρίκοςΛίτσης, Αλεξία Καλτσίκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Αναστάσης Κολοβός.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/06, στις 00:00

«Οι Υποψήφιοι» (2012) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Κωμωδία – Όταν ο Καμ Μπρέιντι, για πολλά χρόνια μέλος του Κογκρέσου, διαπράττει μια μεγάλη δημόσια γκάφα πριν τις επερχόμενες εκλογές, ένα ζευγάρι αδίστακτων συμβούλων βάζει απέναντί του έναν αντίπαλο υποψήφιο, ο οποίος διεκδικεί και αυτός την προτίμηση του εκλογικού σώματος στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο άνθρωπος τους είναι ο αφελής Μάρτι Χάγκινς, διευθυντής του τοπικού γραφείου τουρισμού. Στην αρχή, ο Μάρτι φαίνεται να είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή αλλά, με τη βοήθεια και την υποστήριξη των νέων χορηγών του και του αδίστακτου υπεύθυνου της προεκλογικής του καμπάνιας, γρήγορα μετατρέπεται σε έναν ικανό υποψήφιο, που θέτει σε αμφιβολία τη φαινομενικά σίγουρη εκλογή του χαρισματικού Καμ.

Καθώς η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις, οι λεκτικές ύβρεις κλιμακώνονται και οδηγούνται ακόμα και σε τραυματισμούς και η μοναδική έγνοιά τους είναι πως θα εξαφανίσουν από προσώπου γης ο ένας τον άλλο!

Παίζουν: Γουΐλ Φέρελ, Ζακ Γαλυφιανάκης, Τζέισον Σουντέικις, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Τζον Λίθγκοου, Νταν Ακρόιντ.

*Star, Κυριακή 26/06, στις 01:30

«Κάποτε στην Καλιφόρνια» (2017) σκηνοθεσία Μαρκ Κάλεν

Κωμωδία – O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει.

Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Στιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.

Παίζουν: Μπρους Ουίλις, Τζέισον Μομόα, Ελίζαμπεθ Ρομ, Τζον Γκούντμαν, Τόμας Μίντλντιτς, Ανταμ Γκόλντμπεργκ, Φάμκε Γιάνσεν.

*SKAI, Κυριακή 26/06, στις 01:45

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της. Μετά από πολύ ψάξιμο, ανακαλύπτει μια συγκάλυψη βιομηχανικής δηλητηρίασης στο νερό της πόλης Χίνκλεϊ που απειλεί την υγεία όλων των κατοίκων.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

*Ant1, Κυριακή 26/06, στις 01:45