9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ. Εννιά ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«Κομφούκιος» (2010) σκηνοθεσία Μέι Χου

Βιογραφικό δράμα – 6ος αιώνας Π.Χ. Η αρχαία δυναστεία Zhou παρέπαιε. Στο ανάκτορο, οι φεουδάρχες συνωμοτούσαν και φιλονικούσαν πάνω από τα ερείπια της αυτοκρατορίας, ο καθένας τους λαχταρώντας να κυριαρχήσει σε γη και ουρανό. Ήταν η εποχή της δύναμης, του μεγαλείου και της δόξας για την Κίνα. Ήταν εποχή πολέμου, εποχή ηρώων και νέων ιδεών ήταν η περίοδος της Άνθησης της Κίνας.

O Κομφούκιος, ή Κονγκ Φούτζι ή Κουνγκ-φου-τζου, διάσημος κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, με τις διδασκαλίες του και την φιλοσοφία του, προσπαθούσε να αλλάξει την καταστροφική πορεία της ιστορικής αυτής περιόδου με μια φιλοσοφία ανώτερη της εποχής της. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα Ανάλεκτα, έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.

Παίζουν: Τσόου Σουν, Τσόου Γιούν-Φατ, Τσεν Τζιανμπίν, Λου Γι.

*Open, Δευτέρα 27/06 στις 21:00

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Αστυνομική Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Δευτέρα 27/06 στις 21:00

«Ένα Όμορφο Αγόρι» (2017) σκηνοθεσία Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν

Δράμα – Στα 18 του, ο Νίκολας Σεφ ήταν καλός μαθητής, συντάκτης της σχολικής εφημερίδας, ηθοποιός στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου και μέλος της ομάδας υδατοσφαίρισης. Φανατικός αναγνώστης και ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Νικ ήταν έτοιμος για το κολέγιο.

Είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά όταν ήταν 12 ετών, αλλά στα τέλη της εφηβείας του δοκίμασε για πρώτη φορά μεθαμφεταμίνη και, όπως έγραψε κι ο ίδιος, «ο κόσμος έγινε ξαφνικά από ασπρόμαυρος, technicolor». Ο Nικ, πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε, από ένα παιδί που απλά δοκίμαζε περιστασιακά ουσίες, σ’ έναν πλήρως εξαρτημένο έφηβο. Ανάμεσα σε αποτυχημένες προσπάθειες αποτοξίνωσης, εξαφανίσεις και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και καθώς ο Νικ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών, ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με την δύναμη της αγάπης, να σώσει το «όμορφο αγόρι» του από τα συντρίμμια της εξάρτησης.

Παίζουν: Στιβ Κάρελ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μόρα Τίρνεϊ, Έιμι Ράιαν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/06 στις 22:00

«Το Λεβεντόπαιδο» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική ταινία δραματική αισθηματική – Ο Αρίστος, ένας λιμενεργάτης και τραγουδιστής σε λαϊκή ταβέρνα, ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του και να παλέψει μαζί της για μια καλύτερη ζωή. Η γνωριμία του με την Κατερίνα, μια κόρη βιομηχάνου που παριστάνει τη φτωχή, τον αλλάζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να ομολογήσει στην Μαριώ ότι αγαπά άλλη και να της ζητήσει να χωρίσουν. Ώσπου, ένα ατύχημα, γίνεται αφορμή για να αποκαλυφθεί τόσο η αληθινή της ταυτότητα Κατερίνας, όσο και το ότι είναι ήδη αρραβωνιασμένη.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νόρα Βαλσάμη, Έλενα Ναθαναήλ, Παντελής Ζερβός, Νίκος Τσούκας, Ζώρας Τσάπελης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαίρη Κυβέλου, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μεσσάλας, Νίκος Πασχαλίδης, Βιολέττα Σούλη, Χρήστος Στύπας, Άρης Τσιούνης, Βασίλης Γεωργιάδης.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 27/06 στις 22:00

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Φαντασίας – Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Δευτέρα 27/06 στις 22:40

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Δράσης – Ο John Wick σκοτώνει ένα σημαντικό μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου.

Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο…

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ίαν Μακ Σέιν, Χάλι Μπέρι.

*Star, Δευτέρα 27/06 στις 22:50

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Open, Δευτέρα 27/06 στις 23:45

«Άτακτη Καθηγήτρια» (2011) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν 

Αισθηματική κομεντί -Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο. Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της. Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέισον Σίγκαλ, Λούσι Παντς.

*Mega, Δευτέρα 27/06 στις 00:10

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Channing Tatum) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει.

Ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι χειριστής βαρέων μηχανημάτων σε εργοτάξια, αλλά βρίσκεται άνεργος χάρη στο κουτσό του πόδι: είναι χωρισμένος κι έχει μια μικρή κόρη, που ετοιμάζεται για τα τοπικά καλλιστεία, αλλά έχει χάσει την επιμέλειά της στο διαζύγιο. Ο αδελφός του είναι ο Κλάιντ (Ανταμ Ντράιβερ), μονόχειρας μπάρμαν που έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις δυο αποστολές του στο Ιράκ.

Τα δύο αδέρφια έχουν την ιδέα να κλέψουν την μπάζα της Nascar από τους αγώνες ταχύτητας Coca-Cola 600 στη διπλανή πολιτεία, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου σωληνώσεων, στα έγκατα της γης κάτω από το στάδιο.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός φυλακισμένου ειδήμονα στις ανατινάξεις χρηματοκιβωτίων, με το ταιριαστό όνομα Τζο Μπανγκ (ο Ντάνιελ Κρεγκ), αλλά και της αδελφής των Λόγκαν, των δυο αδελφών του Τζο, της ευρύτερης οικογένειας μιας μικρής κοινότητας losers που ζει, πίσω από πραγματικά ή νοητά κάγκελα, στα σύνορα του γοητευτικού Νότου και της μεσοδυτικής Βιρτζίνια της παρακμής και της αποτυχίας.

Παίζουν: Ανταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ράιλι Κίου, Σεθ ΜακΦάρλεϊν, Τζακ Κουέιντ, Μπράιαν Γκλίσον, Χίλαρι Σουάνκ, Φάρα Μακένζι, Κέιτι Χολμς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σεμπάστιαν Σταν.

*Alpha, Δευτέρα 27/06 στις 01:20