8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Σιδηρά Κοιλάδα» (2018) σκηνοθεσία Τάι Ρόμπερτς

Δραματική Ρομαντική – Η επική ιστορία του Τζιμ Μακ Νίλι, ενός τυχοδιώκτη που το 1939 κατάφερε να εξελιχθεί στην άγρια ερημιά του Τέξας από απλός εργάτης, σε μεγάλος πετρελαιοπαραγωγός.

Παίζουν: Όστιν Νίκολς, Λέιν Γκάρισον, Άλι Κόμπριν.

*Open, Τετάρτη 29/06 στις 21:00

«Η Ληστεία του Αιώνα» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Γκούντεγκαστ

Αστυνομική, δραματική, δράσης  – Μια αδίστακτη συμμορία, χωρίς όρια και φραγμούς, σχεδιάζει το αδιανόητο: να ληστέψει μια τράπεζα στην καρδιά του Λος Άντζελες! Απέναντί τους όμως έχουν την επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του L.A.P.D., που θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου και παραγωγού Κρίστιαν Γκούντεκαστ.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Εβαν Τζόουνς, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον.

*Star, Τετάρτη 29/06 στις 21:00

«Η Ιστορία του Hedi » (2016) σκηνοθεσία Μοχάμεντ Μπεν Ατια

Κοινωνική – O Χέντι, ένας ήσυχος νεαρός άνδρας ακολουθεί ένα μονοπάτι ζωής προδιαγεγραμμένο. Ενώ στη χώρα του, την Τυνησία, τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και να εξελίσσονται, ο ίδιος δεν περιμένει πολλά από το μέλλον του και αφήνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που τον αφορούν σε άλλους. Καθώς η μητέρα του ετοιμάζει τον γάμο του, ο εργοδότης του τον στέλνει σε μια παραθαλάσσια πόλη προς αναζήτηση νέων πελατών. Σε ένα σταυροδρόμι, ο Hedi ξεκινά να αποφεύγει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Σύντομα θα συναντήσει την εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια Ριμ. Οι δυο τους ξεκινούν μια γεμάτη πάθος ερωτική σχέση. Οι προετοιμασίες για τον γάμο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς πίσω στο σπίτι και ο Hedi θα αναγκαστεί επιτέλους να πάρει ο ίδιος μια απόφαση για τον εαυτό του.

Παίζουν: Μαντζ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ, Σαμπά Μπουζουιτά.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 29/06 στις 22:00

«Daylight» (1996) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Ενώ προσπαθούν να διαφύγουν από τον κλοιό της αστυνομίας, μια συμμορία ληστών μπαίνει στο τούνελ, που συνδέει το Μανχάταν με το Νιου Τζέρσεϊ. Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το αυτοκίνητό τους συγκρούεται μ? ένα φορτηγό μεταφοράς εκρηκτικών. Το αποτέλεσμα από την έκρηξη είναι να φράξουν και οι δύο έξοδοι του τούνελ και όσοι βρίσκονταν μέσα να εγκλωβιστούν.

Ο Κιτ Λατούρα, πρώην διοικητής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών, καλείται να αναλάβει δράση… Θεαματική περιπέτεια καταστροφής, σκηνοθετημένη από τον Ρομπ Κοέν, καθηλωτικό σασπένς, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακές σκηνές δράσης γυρισμένες από επιδέξιους κασκαντέρ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Έιμι Μπρένεμαν, Νταν Χεντάγια, Βίγκο Μόρτενσε.

*Alpha, Τετάρτη 29/06 στις 22:40

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Δράσης, τρόμου – Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε.

*Mega, Τετάρτη 29/06 στις 23:20

«Σκοτεινό Ποτάμι» (2003) σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ 

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Τρία αγόρια, οι Τζίμι Μάρκαμ (Σον Πεν), Σον Ντιβάιν(Κέβιν Μπέικον) και Ντέιβ Μπόλι (Τιμ Ρόμπινς), παίζουν χόκεϊ σε ένα δρόμο της Βοστόνης το 1975. Ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς, σταματά και λένε στον Ντέιβ να μπει μέσα στο αμάξι.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, τα αγόρια είναι πλέον ενήλικοι άνδρες και ενώ ζουν ακόμα στη Βοστόνη έχουν χαθεί. Ο Τζίμι είναι πρώην απατεώνας που διευθύνει ένα μαγαζί στη γειτονιά, ενώ ο Ντέιβ είναι εργάτης και ακόμα τραυματισμένος ψυχολογικά από την απαγωγή του. Οι δυο τους είναι ακόμα γείτονες και πλέον φέρουν συγγένεια από το γάμο του Ντέιβ με την ξαδέρφη της γυναίκας του Τζίμι.

Η 19χρονη κόρη του Τζίμι, Κέιτι έχει κρυφά σχέση με τον Μπρένταν Χάρις, ένα αγόρι που ο Τζίμι απεχθάνεται.
Την ίδια νύχτα, η Κέιτι δολοφονείται.

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Τετάρτη 29/06 στις 23:30

«Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού 3» (2010) σκηνοθεσία Άιζακ Φλορεντίν

Περιπέτεια – Ο Γούρι Μπόικα, ο άλλοτε παλαιστής θρύλος των φυλακών, είναι πλέον σοβαρά τραυματισμένος στο γόνατο. Έχει πέσει τόσο χαμηλά που το μόνο που του αναθέτουν είναι να καθαρίζει τις τουαλέτες.

Όταν όμως ένα νέο διεθνές τουρνουά πάλης για τρόφιμους φυλακών ξεκίνησε, προσελκύοντας τους καλύτερους παλαιστές από τις φυλακές όλου του κόσμου, ο Μπόικα θα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του.

Ωστόσο, οι πραγματικοί του αντίπαλοι δεν είναι ούτε το τραυματισμένο του γόνατο, ούτε οι άλλοι παλαιστές. Είναι οι «εγκέφαλοι», που διοργανώνουν το τουρνουά, με απώτερο σκοπό την επίτευξη εύκολου, γρήγορου και παράνομου χρήματος, καθώς οι αληθινοί εγκληματίες, πολύ συχνά, βρίσκονται έξω από τα κάγκελα της φυλακής…

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Μικέλ Σάνον Τζένκινς, Μαρκ Ιβανίρ.

*Star, Τετάρτη 29/06 στις 00:00

«Οι δώδεκα πίθηκοι» (1995) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Μυστηρίου – Η ταινία Δώδεκα Πίθηκοι είναι εμπνευσμένη από μια ασπρόμαυρη γαλλική ταινία μικρού μήκους, το έργο La Jetée (Η προκυμαία), που είχε γράψει και γυρίσει ο Κρις Μαρκέ το 1962.

Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, η οποία είναι ατελής αλλά λειτουργεί ικανοποιητικά, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

Η αποστολή ανατίθεται σε έναν κατάδικο, στον οποίο υπόσχονται ότι, αν τα καταφέρει, θα του απονεμηθεί χάρη. Ο άνδρας αυτός ταξιδεύει απρόθυμα σε διάφορες χρονικές στιγμές γιατί η μηχανή του χρόνου δεν έχει τελειοποιηθεί, αλλά τελικά καταφέρνει να βρεθεί στο 1996 και αρχίζει να ιχνηλατεί τους διασπορείς του ιού.

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Μαντλίν Στόου, Μπραντ Πιτ, Τζόζεφ Μελίτο, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζον Σέντα.

*Alpha, Τετάρτη 29/06 στις 01:00