11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάκερτι

Δράσης Φαντασίας – Στο Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Monarch, μιας κρυφής ζωολογικής ομάδας που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη και τη δράση μυθικών πλασμάτων που ζουν στο βυθό της θάλασσας.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι ο Godzilla που θα επιστρατευτεί και πάλι υπέρ της ανθρωπότητας, καθώς θα αντιμετωπίσει τέρατα όπως τους Mothra, Rodan αλλά και την απόλυτη νέμεση του, τον τρικέφαλο βασιλιά Ghidorah.

Οι μάχες του θα παίξουν θεμελιώδη ρόλο στην ισορροπία του πλανήτη και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

Παίζουν: Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Βέρα Φαρμίγκα, Κάιλ Τσάντλερ, Ζανγκ Ζιγί, Κεν Γουατανάμπε, Τσαρλς Ντανς, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Τόμας Μίντλντιτς, Αίσα Χιντς.

*Star, Παρασκευή 01/07, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας άνθρωπος πλούσιος, γλεντζές και πλακατζής, ο Λάζαρος, ο οποίος μια ζωή ραχατεύει και δεν γνωρίζει τι θα πει δουλειά, πληροφορείται από το λογιστή του ότι η πατρική περιουσία του εξανεμίστηκε και δεν μένουν παρά μερικές πενταροδεκάρες.

Αρχικά πίστευε ότι θα κέρδιζε στο καζίνο, αντ αυτού όμως έχασε ακόμα και τις πενιχρές οικονομίες του αφελούς σοφέρ του, Ζαχαρία. Στη συνέχεια, στρέφεται σε γνωστούς και φίλους, όπως είναι η τραγουδίστρια Νάντια, η οποία τον πετάει έξω από το καμαρίνι της. Ακολουθεί ο φίλος του Ηρακλής που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αγνώμων, καθώς αρνείται να του επιστρέψει τα δανεικά που έχει πάρει.

Τέλος, είναι και η φιλάνθρωπος κυρία Ολυμπία, η οποία δράττεται της ευκαιρίας να του ριχτεί ερωτικά, κάνοντάς τον να τραπεί σε άτακτη φυγή. Όμως, μία πανέμορφη ανθοπώλις, η Στεφανία, του συμπαραστέκεται και εκείνος, για χατίρι της, στρώνεται στη δουλειά, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά το ψωμί του με ιδρώτα. Όταν επιτέλους μπαίνει για τα καλά στον ίσιο δρόμο και παύει να θεωρεί τη ζωή σαν πλάκα, μαθαίνει ότι η φτώχεια του ήταν πλασματική και την είχε προνοήσει ο πατέρας του, προτού πεθάνει, για να τον συνετίσει.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ξένια Καλογεροπούλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σταύρος Ξενίδης, Ζέτα Αποστόλου, Μίτση Κωνσταντάρα, Δημήτρης Μπισλάνης, Νικήτας Πλατής, Αλίκη Ζωγράφου, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Γρηγορίου, Γιάννης Φύριος, Νίκος Τσουκαλάς, Ανδρέας Τσάκωνας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Ant1, Παρασκευή 01/07, στις 21:00

«Garfield, η Ταινία» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χιουιτ

Ο Γκάρφιλντ, ένας τεμπέλης γάτος που λατρεύει τα λαζάνια, θέλει να ξεφορτωθεί τον Όντι, ένα σκύλο που έφερε στο σπίτι το αφεντικό του. Ωστόσο, όταν ένας τηλεπαρουσιαστής απάγει τον Όντι, ο Γκάρφιλντ τρέχει προς διάσωσή του.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «δανείζει» τη φωνή του στον Γκάρφιλντ ενώ στην αγγλική εκδοχή της ταινίας, η φωνή του διάσημου γάτου ανήκει στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Παρασκευή 01/07, στις 21:00

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*SKAI, Παρασκευή 01/07, στις 21:00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (2009) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική – Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Τζον Ντίλιτζερ, ο πιο καταζητούμενος γκάνγκστερ και ληστής τραπεζών στην Αμερική την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Χτυπάει και εξαφανίζεται «σε κλάσματα του δευτερολέπτου» ενώ γύρω από το όνομά του έχει δημιουργηθεί ένας αστικός μύθος αντάξιος του Ρομπέν των δασών.

Από τη μία η ικανότητά του να παραμένει ελεύθερος ή να δραπετεύει από όλες τις φυλακές και από την άλλη υπερασπιστής των αδυνάτων, όποιος τολμούσε να τα βάλει μαζί του ξεσήκωνε τη λαϊκή οργή.

Ο Μέλβιν Χόρας Πέρβις Τζούνιορ (Κρίστιαν Μπέιλ) το λαγωνικό που δεν έκανε πίσω και έβαλε σκοπό να συλλάβει αυτό τον Δημόσιο Κίνδυνο, ήταν ο «ήρωας» του μετέπειτα FBI, ο εντεταλμένος από τις Αρχές τιμωρός που ανέλαβε να συλλάβει όλα τα μεγάλα ονόματα της Μαφίας.

Ο Ντίλιντζερ όμως δεν υπήρξε ποτέ εύκολος αντίπαλος ακόμα και γι’ αυτόν τον υπηρέτη του νόμου, που στόχο είχε την αποκατάσταση της Αστυνομίας στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και για ολόκληρο το Σώμα…

Ο θάνατός του σηματοδότησε τη γέννηση ενός λαϊκού θρύλου.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

*Ant1, Παρασκευή 01/07, στις 23:00

«Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Ψυχολογικό θρίλερ – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει.

Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Open, Παρασκευή 01/07, στις 23:00

«Άγριος Ωκεανός» (2003) σκηνοθεσία Κρις Κέντις

Δραματική Περιπέτεια Τρόμου – Η Σούζαν και ο Ντάνιελ βρίσκονται για διακοπές στην Καραϊβική. Μαζί με άλλους τουρίστες, αποφασίζουν να περάσουν μια από τις μέρες τους κάνοντας κατάδυση σ’ έναν κοραλλιογενή ύφαλο, 15 μίλια μακριά από την ακτή. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που λίγο πριν την επιστροφή ένα λάθος στο μέτρημα των τουριστών αποτελεί την αιτία που το νεαρό ζευγάρι εγκαταλείπεται στα ανοιχτά της θάλασσας, αντιμέτωπο με τα κύματα, τη δίψα και τους… καρχαρίες.

Παίζουν: Μπλαντσάρντ Ράιαν, Ντάνιελ Τράβις, Σολ Στάιν, Μάικλ Γουιλιαμσον, Τζον Τσαρλς, Κριστίνα Ζενάτο

*SKAI, Παρασκευή 01/07, στις 23:15

«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις (Ρίτσαρντ Γκηρ) έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση.

Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ (Τζούλια Ρόμπερτς), η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν.

Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ, Λόρα Σαν Τζιάκομο, Ειμι Γιασμπεκ.

*Alpha, Παρασκευή 01/07, στις 00:00

«Deadpool 2» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Περιπέτεια φαντασίας  – Όταν ένας σούπερ-στρατιώτης από το μέλλον έρχεται και ζητά εκδίκηση, ο αντισυμβατικός υπερήρωας Deadpool οργανώνει μια ομάδα μεταλλαγμένων με ασυνήθιστες υπερδυνάμεις για να τον αντιμετωπίσει και αναθεωρεί τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας!

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακαρίν, Τζος Μπρόλιν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ.

*Star, Παρασκευή 01/07, στις 01:00

«Ζητείται Κουμπάρος» (2015) σκηνοθεσία σε Τζέρεμι Γκάρελικ

Κωμωδία – Ο Νταγκ(Τζος Γκαντ) είναι ένας συμπαθής αλλά κοινωνικά “ανύπαρκτος” γαμπρός. Παρόλο που η μέρα που θα παντρευτεί την γυναίκα των ονείρων του πλησιάζει, δεν έχει καταφέρει να βρει κουμπάρο. Για να λύσει το πρόβλημά του έχει λιγότερες από δύο εβδομάδες στη διάθεσή του. Απευθύνεται στον Τζίμι Κάλαχαν (Κέβιν Χαρτ), έναν επαγγελματία που… νοικιάζει κουμπάρους!

Στην περίπτωση του Νταγκ όμως πρέπει να επιστρατευτούν εφτά κουμπάροι και ο ίδιος να συμπεριφέρεται σαν ο απόλυτος κολλητός του…
Τα ευτράπελα δεν θα αργήσουν να συμβούν και να φέρουν τα πάνω κάτω.

Παίζουν: Τζος Γκαντ, Άφιον Κρόκετ, Άλαν Ρίτσον, Κεν Χάουαρντ, Κέβιν Χαρτ.

*Mega, Παρασκευή 01/07, στις 01:30

«Ο Βασιλιάς Σκορπιός» (2002) σκηνοθεσία Τσακ Ράσσελ

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Χρονικά η ταινία αυτή διαδραματίζεται 5000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών Η Μούμια του 1999 και Η Μούμια Επιστρέφει και εξιστορεί την προέλευση του Ματθαίου και την άνοδο του στην εξουσία ως ο Ο Σκορπιός Βασιλιάς.

5.000 χρόνια πριν στην πόλη Γόμορρα, ένας διαβολικός ηγέτης είναι αποφασισμένος να αφανίσει όλες τις νομαδικές φυλές της ερήμου. Οι φυλές που έχουν απομείνει πρέπει να ξεπεράσουν το μεταξύ τους μίσος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προ του διαφαινομένου κινδύνου. Γνωρίζοντας ότι ο εχθρός τους καθοδηγείται από τα οράματα ενός μάντη, προσλαμβάνουν ένα έμπειρο δολοφόνο, τον Ματθαίο, με σκοπό την εξολόθρευση του μάντη.

Ο Ματθαίος είναι ένας πολεμιστής της ερήμου. Έτσι ο ίδιος θα ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του βασιλιά του στρατού αυτού. Αιχμαλωτίζει την μάγισσα του εχθρού του και αυτός την παίρνει μαζί του στην έρημο και προετοιμάζει τον εαυτό του για την τελική αναμέτρηση για να απελευθερώσει την χώρα του από αυτόν τον στρατό.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Στίβεν Μπραντ, Κέλι Χου, Μπέρναρντ Χιλ, Γκραντ Χίσλοβ, Πίτερ Φατσινέλι, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν.

*Ant1, Παρασκευή 01/07, στις 01:45