Στις πληγείσες από το χαλάζι μηλοκαλλιέργειες ο Δήμαρχος Καστοριάς

Ενέργειες για αποζημιώσεις των ζημιών που έγιναν και στις οικίες

Τις πληγείσες από την έντονη χαλαζόπτωση μηλοκαλλιέργειες επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Πρωτογενούς Τομέα, Διονύση Λίτσκα και Καθημερινότητας, Γιάννη Σαλβαρίνα, καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Καστοριάς και Γεωπόνο του Δήμου, Δημήτρη Σαββόπουλο, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΓΕΟΚ, Δήμος Μωϋσίδης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους καλλιεργητές για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων που καταγράφηκαν εχθές το βράδυ.

Η ζημία που διαπιστώθηκε λίγες ώρες μετά τη χαλαζόπτωση είναι μεγάλη, κυρίως στην περιοχή του Κεφαλαρίου και του Τοιχιού, καθώς και την περιοχή της Δ.Ε. Αγίας Τριάδας, με τους παραγωγούς να αναμένουν πλέον τους ελέγχους από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

«Δυστυχώς, η χθεσινή χαλαζόπτωση βρήκε τους καλλιεργητές μήλου σε μία κομβική στιγμή, έχοντας ολοκληρώσει και τις διαδικασίες του αραιώματος, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό της ζημίας είναι πολύ μεγάλο σε ωφέλιμο προϊόν. Επίσης, ζημίες καταγράφηκαν στις καλλιέργειες της Δ.Ε. Αγίας Τριάδας. Εμείς, ως Δήμος Καστοριάς, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων και θα πιέσουμε για να προχωρήσουν γρήγορα και οι αποζημιώσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κορεντσίδης στο συνεργείο της ΕΡΤ, που ήρθε στην περιοχή για να καλύψει δημοσιογραφικά το γεγονός.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, γίνονται ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί το κόστος των ζημιών που υπέστησαν οι οικίες των περιοχών που επλήγησαν από το χαλάζι.

May be an image of 3 people, people standing, tree and outdoorsMay be an image of 4 people, people standing, tree and outdoorsMay be an image of 2 people, people standing, tree and outdoorsMay be an image of fruitMay be an image of fruit and natureMay be an image of 3 people, people standing, tree and outdoors