Κρύα σούπα με τζίντζερ και καρότο για έντονο μαύρισμα

Είναι γνωστό ότι τα καρότα αποτελούν ιδανική τροφή για το καλοκαίρι, καθώς είναι ενυδατικά και βοηθούν στο ομοιόμορφο μαύρισμα, ενώ έχουν και αντικαρκινική δράση για το δέρμα. Γι’ αυτό τα βάζουμε σε μια πεντανόστιμη κρύα σούπα με τζίντζερ, που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς.

Η παρακάτω σούπα με τζίντζερ και καρότο αποδίδει 115 θερμίδες ανά μερίδα και μπορείτε να την ετοιμάσετε μέρες πριν, αρκεί να της προσθέσετε το γιαούρτι λίγο πριν τη σερβίρετε.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
10-12 καρότα κομμένα σε φέτες
6 κούπες ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
χυμό ενός λεμονιού και κομμάτια φλούδας για γαρνιτούρα (για περισσότερη γλύκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι)
1 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 6-8 λεπτά και έπειτα προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο, σοτάροντας για 1 λεπτό.

Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέστε τα καρότα. Προσθέστε και το ζωμό, καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήστε να σιγοβράζει. Βγάλτε το καπάκι, μειώστε σε μέτρια φωτιά αφήνοντάς τη να σιγοβράζει και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για περίπου 25 λεπτά.

Βγάλτε τη σούπα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Χωρίστε τη σε παρτίδες και ρίξτε τη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές, μεταφέρετέ τη σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Λίγο πριν τη σερβίρετε, ανακατέψτε με χυμό λεμόνι και γιαούρτι. Πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετέ τη δροσερή με γαρνιτούρα τις φλούδες του λεμονιού.

clickatlife