9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις εννιά ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Σαν το σκύλο με τη γάτα: Η εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ» (2010) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Κωμωδία – Η Κίτι γκαλόρ, πρώην πράκτορας του οργανισμού αντικατασκοπείας των γατών ΜΙΑΟΥ, αυτονομήθηκε και κατέστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο που θα γονατίσει όχι μόνο τους σκύλους, αλλά και τους πρώην αιλουροειδείς συναδέλφους της. Υπάρχει ένα και μοναδικό θετικό στο σίκουελ του «Cats and Dogs»: Οι γάτες δεν είναι πια τα διαβολικά τετράποδα που γνωρίσαμε στην πρωτότυπη ταινία (αν εξαιρέσει κανείς εκείνη την φαλακρή κακιά που έχει την σπαστική φωνή της Μπέτε Μίντλερ). Κατά τα άλλα, η εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ, προσφέρεται σε πολύ κρύο πιάτο. Από τις συμβάσεις του σεναρίου δεν μας σώζουν ούτε τα φτιαγμένα στο πόδι ειδικά εφέ, ούτε τα ανακυκλωμένα ανέκδοτα. Αν εξαιρέσεις μια-δυο κωμικές αναφορές σε cult-movies του ογδόντα όλες οι προσπάθειες του «Cats and Dogs 2» να στοχεύσουν το γέλιο, καταλήγουν στα… περιστέρια.

Φωνές: Μπέτε Μίντλερ, Νικ Νόλτε, Τζέιμς Μάρντσεν

*Open, Παρασκευή 15/07, στις 21:00

«Τα Δικά μας Παιδιά» (2014) σκηνοθεσία Ιβάνο Ντε Ματέο

Δραματική – Ο Μάσιμο κι ο Πάολο είναι αδέλφια. Ο πρώτος είναι ένας διακεκριμένος και πλούσιος μεγαλοδικηγόρος, ο δεύτερος ένας ιδεαλιστής παιδίατρος. Δεν ταιριάζουν, δεν αγαπιούνται ιδιαίτερα, αλλά διατηρούν την τακτική επαφή τους – ένα μηνιαίο δείπνο μετά συζύγων – γιατί αυτό απαιτούν οι τύποι.

Οι συζητήσεις τους είναι πάντα αδιάφορες: το φρουτώδες άρωμα του κρασιού, η πιο πρόσφατη γαλλική ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οτιδήποτε είναι στην επικαιρότητα. Η εύθραυστη ισορροπία κλονίζεται όταν υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε μια μοιραία κι ανεξήγητη επίθεση σ’ έναν άστεγο.

Καθώς το δείπνο φτάνει στη γαστριμαργική του κορύφωση, τα προσωπεία της πολιτισμένης συμπεριφοράς πέφτουν. Τα μαχαίρια βγαίνουν. Ως πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους;
Πώς οι δύο άνδρες, οι δύο διαφορετικές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν το τραγικό γεγονός που τους εμπλέκει τόσο βαθιά;

Παίζουν: Αλεσάντρο Γκάσμαν, Γιοβάνα Μετζοτζιόρνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 15/07, στις 22:00

«Ο Δικτάτορας» (2012) σκηνοθεσία Λάρι Τσαρλς

Κωμωδία – Η Γκουαντίγια είναι ένα Βορειοαφρικανικό κρατίδιο που προστατεύεται στοργικά από τον δικτάτορα Στρατηγό Ναύαρχο Αλαντίν (Σάσα Μπάρον Κόεν), ο οποίος αρνείται πεισματικά να αφήσει το θρόνο του, παρά τις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα.

Αυτό το παρολίγον.. Ντουμπάϊ δεν θα δει ποτέ την δημοκρατία να εγκαθιδρύεται στα εδάφη του όσο ο Στρατηγός το καταδυναστεύει. Μάλιστα προκειμένου να αντιμετωπίζει αυτό τον παραλογισμό των Δυτικών αποφασίζει να ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Αμερική και να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη…

Παίζουν: Σάσα Μπαρόν Κοέν, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ανα Φάρις, Τζον Σ. Ράιλι, Μέγκαν Φοξ.

*Open, Παρασκευή 15/07, στις 23:00

Non-Stop (2014) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δράσης Τρόμου – Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του.

Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά.

Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ, Άνσον Μάουντ.

*Star, Παρασκευή 15/07, στις 23:30

«Τρέξε!» (2017) σκηνοθεσία Τζόρνταν Πιλ 

Μυστηρίου, τρόμου – O Κρις (Ντάνιελ Καλούγια) ετοιμάζεται να πάει στο πατρικό της κοπέλας του, της Ρόουζ (Άλισον Ουίλιαμς), για να γνωρίσει τους γονείς της (Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ) και τον αδερφό της, Τζέρεμι (Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς). Εκείνος είναι Αφρο-Αμερικάνος, εκείνη είναι λευκή, αλλά, όπως επίμονα τον διαβεβαιώνει, οι μεγαλοαστοί, καλλιεργημένοι γονείς της δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τη διαφυλετική σχέση της κόρης τους.

Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια…

Τα δάκρυα κυλούν ποτάμι από το μαρμαρωμένο του πρόσωπο. Δεν είναι απλώς ένας ζωντανός-νεκρός. Παρακολουθεί τη διαγραφή του.

Παίζουν: Κάθριν Κίνερ, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς.

*Ant1, Παρασκευή 15/07, στις 23:30

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Παρασκευή 15/07, στις 23:40

«Οπλισμένα Χέρια» (2008) σκηνοθεσία Άλαν Πάο

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – O Τρίσταν Πράις έχει τα πάντα: χρήματα, κοινωνική θέση, γονείς που τον λατρεύουν, μια όμορφη κοπέλα και ένα λαμπρό μέλλον, αλλά ψάχνει για κάτι περισσότερο, κάτι πιο άγριο. Μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του ο Σεμπάστιαν Κόουλ, ένας χαρισματικός και αδίστακτος έμπορος ναρκωτικών που αγαπά τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις γυναίκες, τα όπλα… και την εκδίκηση. Σύντομα, ο Τρίσταν θα μπλέξει στον υπόκοσμο των ναρκωτικών, του σεξ και της βίας προτού προλάβει να αντιληφθεί ότι ο νέος καλύτερος φίλος του είναι – στην πραγματικότητα – ο χειρότερος εχθρός του!

Παίζουν: Νάταλι Κέλι, Κάμερον Ντάγκλας, Τζέσε Μέτκαλφ, Τσέις Κρόφορντ.

*Open, Παρασκευή 15/07, στις 01:00

«Το Μαγικό Μενταγιόν» (2003) σκηνοθεσία Γκόρντον Τσαν

Φαντασίας – Ο Έντι, αστυνομικός του Χονγκ-Κονγκ σκοτώνεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες ενώ ερευνά μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Χάρη, όμως σε ένα μαγικό μενταγιόν, θα επανέλθει στη ζωή ως Highbinder, αθάνατο ον με υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Λι Έβανς, Κρίστι Τσανγκ, Τζούλιαν Σαντς.

*Mega, Παρασκευή 15/07, στις 01:10

«Άρωμα Γυναίκας» (1992) σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ

Δραματική – Ο Σλέιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, περνάει τις μέρες του, κλεισμένος στο σπίτι του, με μοναδική συντροφιά το ποτό και την αυτολύπησή του. Είναι απογοητευμένος από τη ζωή του, θυμωμένος και κυνικός. Ήταν πάντα μοναχικός τύπος, αλλά η τάση του για απομόνωση έγινε πιο έντονη από τότε που έχασε την όρασή του.

Ο Σλέιντ έμεινε τυφλός από δικό του λάθος και από τότε τις μοναδικές απολαύσεις στη ζωή του αποτελούν το ποτό και η άσχημη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του.

Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά όταν ο Τσάρλι Σιμς, ένας νεαρός φοιτητής που έχει ανάγκη από χρήματα, αναλαμβάνει να του κρατάει συντροφιά…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κρις Ο’Ντόνελ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γκάμπριελ Έινγουορ.

*Star, Παρασκευή 15/07, στις 01:45