5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς: “Παππούδες και γιαγιάδες εν δράσει” (φωτογραφίες)

Ξανά στα θρανία βρέθηκαν οι παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών της Γ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη σχολική γιορτή διοργανώθηκε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς, την Παρασκευή 9/11/2018, με αφορμή τον εορτασμό για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας Καστοριάς.

Μέσα σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης εκτυλίχθηκε η γιορτή της Γ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, μιας και στην γιορτή δεν συμμετείχαν μόνο οι μαθητές αλλά και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών, συνόδεψαν τα εγγόνια τους επί σκηνής δημιουργώντας μια όμορφη χορωδία !

Με τον συντονισμό και την υποστήριξη των δασκάλων των δυο τμημάτων της Γ’ τάξης, κας Μπούζου Βασιλικής, κου Σολωμού Δημήτριου και της δασκάλας μουσικής κας Ζερβομανωλάκης Αγγελικής, οι παππούδες και οι γιαγιάδες των μαθητών ξαναβρέθηκαν πίσω στις σχολικές αίθουσες και γίνανε για λίγο και πάλι μαθητές, για χάρη των εγγονών τους.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σε όλες τις πρόβες που πραγματοποιήθηκαν και πάντα με λαχτάρα και προσμονή για την επόμενη συνάντηση τους έως και την τελική παράσταση. Μέσα από τις αφηγήσεις , το θεατρικό και τα τραγούδια των χορωδιών ζωντάνεψαν μνήμες, ξύπνησαν συναισθήματα και γεννήθηκαν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, δικαιώνοντας το όλο εγχείρημα.

Τέτοιες προσπάθειες εκπαιδευτικών δημοσίων σχολείων αξίζουν συγχαρητήρια!