Ανακάλυψαν νέο είδος μανιταριών και το σχήμα τους σίγουρα είναι παράξενο

Ένα νέο είδος μανιταριών που το σχήμα τους είναι κάπως… ανθρωπόμορφο ανακάλυψε ένας Βρετανός συλλέκτης μανιταριών στην Αγγλία.

Η εν λόγω ανακάλυψη μάλιστα δεν έγινε σε κάποια απομακρυσμένη ή απάτητη περιοχή αλλά πολύ κοντά σε κεντρικό δρόμο.

Ο Τζόναθαν Ρέβετ, χομπίστας συλλέκτης μανιταριών πρόσεξε αυτό το περίεργου σχήματος μανιτάρι το 2000 στο Νορφολκ, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει το είδος του. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και αποστολές δειγμάτων προς διερεύνηση αλλά η αρχική υποψία του Ρέβετ επιβεβαιώθηκε.

Το συγκεκριμένο μανιτάρι το οποίο ονομάστηκε Geastrum britannicum  προέρχεται από τη σχέση δύο ποικιλιών του είδους Earthstar όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Persoonia.

Στο περιοδικό περιγράφονται επτά νέα είδη αλλά αυτό που κάνει το Geastrum britannicum να ξεχωρίζει από τα κοινά μανιτάρια δεν είναι άλλο από το πολύ ιδιαίτερο σχήμα του που σε κάποιους θυμίζει άνθρωπο και σε άλλους κάτι από το Star Wars.

Ωστόσο δεν είναι το πρώτο μανιτάρι που φέρνει ύποπτα πολύ σε άνθρωπο. Ο προκάτοχος  των φώτων της δημοσιότητας, Geastrum fornicatum, είχε πάρει αρχικά  την ονομασία Fungus anthropomorphus.

Και για λυθεί η βασικότερη απορία, το νέο αυτό είδος μανιταριού δεν τρώγεται.