9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ναι Σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας τύπος που η ζωή του έχει πει το μεγάλο “όχι” μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”. Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζόι Ντεσανέλ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τέρενς Σταμπ.

*Open, Τρίτη 02/08 στις 21:00

«Σφαίρες Πάνω από το Μπροντγουέι» (1994) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Αστυνομική Κομεντί – Νέα Υόρκη, δεκαετία του 1920.

Ο Ντέιβιντ Σέιν (Τζον Κιούζακ) είναι ένας νεαρός σεναριογράφος που ψάχνει χρηματοδότηση για να θεατρικό του έργο στο Μπρόντγουεϊ. Προκειμένου να το πραγματοποιήσει, δέχεται τα χρήματα ενός γκάνγκστερ, του Νικ Βαλέντι (Τζο Βιτερέλι), υπό τον όρο να παίξει στο έργο η ατάλαντη σύντροφός του, Όλιβ Νιλ (Τζένιφερ Τίλι). Επίσης, στο έργο θα παίξουν δύο μεγάλα ονόματα, η Έλεν Σινκλέρ (Νταιάν Γουίστ) και ο Γουόρντεν Παρσέλ (Τζιμ Μπροντμπεντ), καθώς και η Ίντεν Μπρεντ (Τρέισι Ούλμαν).

Όταν αυτή προσέρχεται στις πρόβες, συνοδευόμενη από τον σωματοφύλακά της Τσιτς, τότε τα πράγματα αποκτούν κάποιες απροσδόκητες κωμικές διαστάσεις. Η Όλιβ έχει μεγάλο πρόβλημα στο να θυμάται τα λόγια της, ο Τσιτς έχει καταπληκτικές ιδέες για τις αλλαγές στο σενάριο, ενώ ο Ντέιβιντ έρχεται πιο κοντά με την Έλεν Σινκλέρ.

Παίζουν: Τζον Κιούσακ, Τσαζ Παλμιντέρι, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι, Τζο Βιτερέλι, Τρέϊσι Ούλμαν, Τζίμ Μπρόαντμπεντ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 02/08 στις 22:00

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Τρίτη 02/08 στις 22:00

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Γουέστερν – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: ΚΡάσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ, Πίτερ Φόντα, Μπεν Φόστερ.

*Star, Τρίτη 02/08 στις 22:00

«Άνδρες σε…Απόγνωση» (2010) σκηνοθεσία Ντέμιαν Λιχτενστάιν

Αστυνομική κωμωδία – Ο Έρικ και η Τάρα είναι ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα! Πεπεισμένος πως όλα ξεκινάνε από το γεγονός πως είναι άνεργος, ο Έρικ ζητάει τη βοήθεια των φίλων του, Στου και Άλεξ που ειδικεύονται στις απάτες και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις γυναίκες τους!

Αυτοί βλέπουν την ευκαιρία της ζωής τους σε ένα φορτίο με μάρκες καζίνου που βρήκαν ξεχασμένο σε μία αποθήκη. Όμως αυτές οι μάρκες, που ανήκουν σε έναν παλιό μαφιόζο, είναι… πλαστές. Τα σχέδιά τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο όταν ο Άλεξ πέφτει στα χέρια του μαφιόζου και ένας απίστευτος αγώνας δρόμου ξεκινάει για να μπορέσουν οι δύο φίλοι να εξαργυρώσουν τις πλαστές μάρκες ώστε να σώσουν το φίλο τους και ταυτόχρονα να σώσουν τους εαυτούς τους από τις γυναίκες τους!

Παίζουν: Ντόναλντ Φέισον, Έντι Κέι Τόμας, Έντι Γκουέρα.

*Open, Τρίτη 02/08 στις 23:15

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Alpha, Τρίτη 02/08 στις 23:40

«October Gale» (2014) σκηνοθεσία Ρούμπα Νάντα

Δραματική Μυστηρίου – Η Πατρίσια Κλάρκσον είναι η Έλεν Μάθιουζ, γιατρός από το Τορόντο που έχει ανάγκη να θρηνήσει την απώλεια του συζύγου της.
Επιλέγει να περάσει λίγο χρόνο μόνη της σε ένα εξοχικό σπίτι που χρησιμοποιούσαν οι δύο τους και έχει κρατήσει από αυτό μόνο όμορφες αναμνήσεις.
Το νησί είναι απομονωμένο και θα βοηθήσει την Έλεν να ξεπεράσει τη θλίψη της.

Όμως η ηρεμία που έχει τόσο ανάγκη και οι αναμνήσεις της, σύντομα διακόπτονται βίαια από την παρουσία ενός πληγωμένου άντρα.

Η πληγή στο κορμί του είναι από σφαίρα, αιμορραγεί και, παρόλο που δέχεται τη βοήθεια της Έλεν, αρνείται να της αποκαλύψει οτιδήποτε για την κατάσταση που βρίσκεται.

Η κακοκαιρία ξεσπά, ο διώκτης του πληγωμένου άντρα έρχεται για να “ολοκληρώσει” το έργο του και η μεγαλύτερη περιπέτεια στη ζωή της Έλεν έχει μόλις αρχίσει.

Το μόνο εφόδιο επιβίωσης για την Έλεν και τον τραυματισμένο άντρα είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουν ο ένας στον άλλο. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Παίζουν: Πατρίσια Κλάρκσον, Σκοτ Σπιντμαν, Τιμ Ροθ, Έρικ Μέρντοχ, Κάλουμ Κιθ Ρένι, Έινταν Ντεβάιν.

*SKAI, Τρίτη 02/08 στις 00:00

«Προσωπική Εκδίκηση » (2007) σκηνοθεσία Ντον Φολτλερόι

Αστυνομική, δράσης. θρίλερ – Όταν ο αφοσιωμένος στο καθήκον αστυνομικός καταλήγει δολοφονημένος το τμήμα του, καταχωρεί το γεγονός ως ατύχημα.. Ο πατέρας του, όμως ο Σάιμον Μπάλιστερ(Στίβεν Σηγκάλ) ένας άντρας με ένα μυστηριώδες και σκοτεινό παρελθόν, ξεκινά ένα κυνήγι για να βρει τον υπεύθυνο της δολοφονίας και δίνει όρκο ζωής να στείλει τον δολοφόνο του παιδιού του στη φυλακή.

Αναζητά εκδίκηση και η απόγνωση που νιώθει τον οδηγεί στις πιο κακόφημες συνοικίες, όπου κυριαρχούν αδίστακτες συμμορίες με περισσότερους άντρες, περισσότερα όπλα, μεγαλύτερη αστυνομική προστασία και το θράσος της ηλικίας τους. Η αναμέτρησή του με τον υπόκοσμο των γκέτο θα του δώσει ευκαιρία να πάρει αυτό που αναζητεί.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Έντι Γκρίφφιν, Κερκ Βόλερ, Λίζι Καρστενς, Κάρμεν Σεράνο.

*Mega, Τρίτη 02/08 στις 01:40

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή » (2014) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο πληθυσμός των γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, έχουν επικρατήσει έναντι των ανθρώπων και έχει περάσει μία δεκαετία από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας.
Ο Σίζαρ με την εξελιγμένη ταυτότητα -αποτέλεσμα των γενετικών πειραμάτων- είναι ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Διοικεί την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Όταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Άντι Σέρκις, Γκάρι Όλντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τζέισον Κλαρκ, Ενρίκε Μουρτσιάνο.

*Star, Τρίτη 02/08 στις 02:30