11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Έρωτας στην Τύχη» (2006) σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Κωμωδία Ρομαντική Φαντασίας – Η Άσλεϊ είναι νέα, όμορφη και πετυχημένη επαγγελματικά. Η τύχη είναι με το μέρος της: Όταν θέλει ταξί όλα σταματάνε μπροστά της, δεν παίρνει ποτέ ομπρέλα γιατί όταν βγαίνει έξω έχει πάντα λιακάδα ενώ όταν περπατάει χαρτονομίσματα κολλάνε στο παπούτσι της. Παίρνει προαγωγή και αύξηση ενώ όταν θέλει έξτρα λεφτά ξέρει ότι πάντα κερδίζει στο ξυστό.

Ο Τζακ (Κρις Πάιν): Eίναι νέος, όμορφος αλλά και ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο. Βγαίνει έξω και αρχίζει να βρέχει, είναι κινούμενος στόχος για αυτοκίνητα και.. μπουγέλο, ενώ οι προσπάθειές του να ‘μανατζάρει’ το βρετανικό σύγκρότημα McFly πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Κατά την διάρκεια μιας δεξίωσης προς τιμήν ενός σπουδαίου στελέχους της αμερικάνικης μουσικής βιομηχανίας, η Άσλει, θα γνωρίσει τον ταλαντούχο Τζακ, αρχηγό μιας ροκ μπάντας που προσπαθεί να ξεφύγει από την αφάνεια. Με το που θα φιληθούν όμως, η ζωή του νέου θα αλλάξει ριζικά, αφού αμέσως το demo δισκάκι του γκρουπ του θα ζητηθεί από μια μεγάλη δισκογραφική, γεγονός που θα προκαλέσει στην νεαρή κοπέλα πολλές απορίες.

Η τύχη θα είναι με το μέρος του Τζακ ή της Άσλεϊ κάθε φορά που φιλιούνται. Μια ιστορία για τη σημασία της τύχης αλλά και τα γλυκά καμώματα της μοίρας.

Παίζουν: Λίντσεϊ Λόχαν, Κρις Πάιν, Σαμάιρ Άρμστρογκ, Μπρη Τέρνερ,Μίσι Πάιλ.

*Open, Πέμπτη 04/08, στις 21:00

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ αυτήν την καινούργια απειλή. Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων -Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg- μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Τζάρεντ Λέτο, Μπεν Άφλεκ, Γκαλ Γκαντότ, Έιμι Άνταμς, Χένρι Καβίλ, Τζέισον Μομόα.

*Star, Πέμπτη 04/08, στις 22:00

«Bean: Η Υπέρτατη Ταινία Καταστροφής» (1997) σκηνοθεσία Μελ Σμιθ 

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Μπιν, φύλακας στο Βασιλικό Μουσείο Τέχνης, πρόκειται να απολυθεί αφού τον έπιασαν να κοιμάται εν ώρα υπηρεσίας. Όμως, την τελευταία στιγμή, επεμβαίνει ο διευθυντής του Μουσείου, με μια καλύτερη ιδέα.

Προκειμένου να αποκαλυφθεί η απίστευτη ανικανότητά του Μπιν, ο διευθυντής προτείνει να τον στείλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ιδιότητα του κριτικού τέχνης, για να βγάλει λόγο στην ιδιωτική έκθεση ζωγραφικής, που οργανώνει ο στρατηγός Νιούτον.

Έτσι ο Μπιν βρίσκεται ξαφνικά στο Λος Άντζελες, σπέρνοντας τον όλεθρο στα μουσεία, τις γκαλερί, τα νοσοκομεία και τα αεροδρόμια…

Παίζουν: Ρόουαν Άτκινσον, Μπαρτ Ρέινολντς, Πάμελα Ριντ, Πίτερ ΜακΝίκολ, Χάρις Γιούλιν.

*Ant1, Πέμπτη 04/08, στις 22:00

«Μέρες Ραδιοφώνου» (1987) Γούντι Άλεν 

Κωμωδία – Μία νοσταλγική ματιά στη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου.
Ο αφηγητής μας, ο Τζο μας περιγράφει πως συνδέει παλιά τραγούδια με παιδικές αναμνήσεις από τη δεκαετία τέλη του 1930 και αρχές του 1940.

Ο νεαρός Τζο ζούσε σε μια τυπική εβραϊκή-αμερικανική οικογένεια στην παραλία Rockaway. Με τους συνομηλίκους του, τριγυρνά ανέμελα στην παραλία και μαζεύει γκάτζετ της αγαπημένης του σειράς, ο Μασκοφόρος Εκδικητής.

Η μητέρα του στο ραδιόφωνο άκουγε πάντα Το Πρωινό. Η θεία Μπέα προτιμά τα τραγούδια και τον χορό.
Ο πατέρας του κρατούσε κρυφό το επάγγελμά του γιατί ντρεπόταν που ήταν οδηγός ταξί. Άλλα μέλη της οικογένειας ήταν ο θείος Έιμπ, η θεία Σηλ, ο παππούς και η γιαγιά και η θεία Μπέα.

Παίζουν: Μία Φάροου, Σεθ Γκριν, Ντάιαν Γουίστ, Τζούλι Κάβνερ, Τζος Μοστέλ, Μάικλ Τάκερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 04/08, στις 22:00

«Αδελφότητα» (2010) σκηνοθεσία Ουιλ Κάνον

Αστυνομική Δραματική – Ο πρωτοετής Άνταμ (Τρέβορ Μόργκαν) βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει πλήρες μέλος στην αδελφότητα ΣΖΧ αλλά κατά τη τελευταία δοκιμασία, ο φίλος του Κέβν (Λου Τέιλορ Πάτσι) θα πυροβοληθεί.

Όταν ο επικεφαλής και υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αδελφότητα Φρανκ (Τζον Φόστερ) επιχειρεί να ελέγξει τη κατάσταση και να κρατήσει όλους εκτός προβλημάτων, κάθε κίνηση του έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και ενώ ο Άνταμ βλέπει μια ξεκάθαρη λύση, τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας συνεχίζουν να τα κάνουν πιο περίπλοκα.

Θα συνεργαστούν τελικά για να βρουν μια λύση ή τα πάντα θα οδηγηθούν στη καταστροφή;

Παίζουν: Τρέβορ Μόργκαν, Λου Τέιλορ Πατσι, Αρλεν Εσκαρπετα.

*Open, Πέμπτη 04/08, στις 23:15

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης,Λίντα Γίγα,Σπύρος Καλογήρου,Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Πέμπτη 04/08, στις 23:40

«Το Πέμπτο Στοιχείο» (1997) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν 

Δράσης Περιπέτεια – Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί το Πέμπτο Στοιχείο το 1997 με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις, την Μίλα Γιόγιοβιτς και τον Γκάρι Όλντμαν, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδιάζει τα κουστούμια της ταινίας και το κοινό την κάνει την εμπορικότερη Γαλλική ταινία, με εισπράξεις πάνω από 260.000.000 δολάρια.

Στον 23ο αιώνα, η ζωή στη Γη είναι όσο φουτουριστική την φαντάστηκε το σενάριο του Μπεσόν και η δημιουργική πένα των Γάλλων σχεδιαστών κόμικ και ινδάλματά του, Ζαν Ζιρό και Ζαν Κλοντ Μεζιέ.
Ο οδηγός ταξί και πρώην στρατιωτικός Κόρμπεν Ντάλας (Μπρους Γουίλις) γίνεται τυχαία, το μόνο άτομο ικανό να σώσει τον πλανήτη από μια ολέθρια καταστροφή. Πρέπει όμως να αποκτήσει πρώτα το «πέμπτο στοιχείο» που οι δυνάμεις του Κακού, οι Μάνγκαλορς είχαν υπεξαιρέσει με βίαιο τρόπο τον 20ο αιώνα.

Ο λόγος που θα εμπλακεί στην υπόθεση είναι μια νεαρή γυναίκα, η Λίλου (Γιόβοβιτς) που πέφτει πάνω στο ταξί του από τον ουρανό. Ο Ντάλλας τη βοηθά να εντοπίσει τέσσερις μυστικιστικές πέτρες, που θα ενεργοποιήσουν ένα όπλο ενάντια στο απόλυτο κακό που απειλεί τη ζωή στη Γη.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μίλα Γιόβοβιτς, Γκάρι Όλντμαν, Κρις Τάκερ, Ίαν Χολμ, Λιουκ Πέρι, Μπρίον Τζέιμς.

*SKAI, Πέμπτη 04/08, στις 00:00

«Ο Αμερικανός» (2010) σκηνοθεσία Αντόν Κορμπέιν

Δράσης – Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος. Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία.

Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου κάθε γωνιά κρύβει για αυτόν μια παγίδα και κάθε άγνωστος στο δρόμο έναν πιθανό εχθρό.

Ο Τζακ έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία, που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρους Άλτμαν, Θέκλα Ρόιτεν, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι.

*Ant1, Πέμπτη 04/08, στις 00:00

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2014) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει.

Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη.Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

*Star, Πέμπτη 04/08, στις 00:30

«Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» (1997) σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

Μυστηρίου Τρόμου – Μια παρέα τεσσάρων φίλων χτυπούν και σκοτώνουν έναν άνθρωπο στο δρόμο, μετά από ατύχημα με το αμάξι τους.

Τους πιάνει πανικός και αποφασίζουν να ρίξουν το πτώμα στη θάλασσα και να μην ξαναμιλήσουν ποτέ για το συμβάν.

Ένα χρόνο μετά, όλοι τους συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, μέχρι που μία κοπέλα από την παρέα θα λάβει ένα σημείωμα που γράφει: Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι..

Παίζουν: Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Αν Χεκ, Ράιαν Φιλίπε, Φρέντι Πρινς Τζούνιορ.

*Mega, Πέμπτη 04/08, στις 01:40

«Η Τελετή» (2011) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ Κόβακ, αναζητώντας μια διέξοδο και έναν τρόπο να φύγει από το πατρικό του, αποφασίζει να σπουδάσει σε θεολογική σχολή και να γίνει κληρικός. Αν και κάποιος θα υπέθετε το αντίθετο, η πίστη δεν είναι το δυνατό του σημείο καθώς δεν σταματά να αναζητά απαντήσεις στην επιστήμη. Όταν δέχεται πρόταση να πάει στο Βατικανό για να παρακολουθήσει σεμινάρια εξορκισμού, ο σκεπτικισμός του αυξάνεται. Εκεί θα γνωρίσει τον Πατέρα Λούκας, γνωστό για τους αμέτρητους εξορκισμούς, που έχει τελέσει αλλά και για τις εκκεντρικές μεθόδους του. Οι απόκοσμες εμπειρίες, που θα ζήσει στο πλευρό του, θα θέσουν σε αμφισβήτηση τα πιστεύω του…

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Ο’ Ντόναχιου, Άλις Μπράγκα, Ρούτγκερ Χάουερ, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Πέμπτη 04/08, στις 02:30