9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού» (2014) σε σκηνοθεσία Μπενουά Φιλιπον, Αλεξάντερ Χεμπόγιαν

Κινούμενα Σχέδια – Ο Ήλιος και η Σελήνη φτιάχτηκαν από τους πρώτους Φύλακες για να ζεσταίνουν και να φωτίζουν τους υπέροχους μα διαφορετικούς ανθρώπους του πλανήτη.
Οι Φύλακες, από γενιά σε γενιά, διατηρούν την αρμονία του κόσμου. Οι άνθρωποι της ημέρας και εκείνοι της νύχτας ζουν σε σχετική αρμονία, παρόλο που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που οι μαθητευόμενοι φύλακες του Ήλιου και της Σελήνης θα πάρουν τη σκυτάλη από τους τωρινούς φύλακες όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά.
Έτσι ο Σοχόν, ο μαθητευόμενος του Ήλιου δέχεται το φως, όταν έρχεται η σειρά του Λιόν να πάρει το φως της Σελήνης, η σεληνιακή ιέρεια ασκεί βέτο και επιλέγει ένα νεαρό φαύνο τον Μιούν.

Ο Μιουν ως ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, είναι πλέον υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων.

Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου, και θα τους κάνει θρύλους για πάντα.

Με τις φωνές των: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Φοίβος Ριμενας, Δημήτρης Μάριζας, Αφροδίτη Αντωνάκη, Δημήτρης Χαβρές.

*Open, Παρασκευή 05/08, στις 21:00

«Scoop» (2006) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Αστυνομική Κωμωδία Μυστηρίου Φαντασίας – Η νεαρή φοιτήτρια δημοσιογραφίας Σόντρα Πράνσκι (Σκάρλετ Γιοχανσον), ταξιδεύει από την Αμερική στο Λονδίνο για να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο ηθοποιό.
Όταν πηγαίνει στο σόου ενός ατάλαντου μάγου (Γούντι Άλεν), της εμφανίζεται ξαφνικά ένας… νεκρός πεπειραμένος δημοσιογράφος ως όραμα και της λέει να κυνηγήσει το τελευταίο δημοσιογραφικό του λαβράκι.
Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ο Πίτερ Λίμαν (Χιου Τζάκμαν), είναι ο υπεύθυνος μιας σειράς δολοφονιών, αυτός ακριβώς που η Σόντρα επιδιώκει να γνωρίσει και τελικά ερωτεύεται…

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Γούντι Άλεν, Χιου Τζάκμαν, Ίαν ΜακΣέιν, Ματ Ντέι, Κέβιν ΜακΝάλι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 05/08, στις 22:00

«Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Όταν είσαι μέλος της πιο επίλεκτης ομάδας μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάθε επιχείρηση είναι μία ριψοκίνδυνη αποστολή στο άγνωστο, που ίσως να κοστίσει τη ζωή σου.

Η «Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών» βρίσκεται σε αποστολή στην εμπόλεμη Ευρώπη και ανακαλύπτει ένα θησαυρό χρυσού στο βυθό μιας λίμνης, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ντόπιους, τα μέλη της ομάδας αυτομολούν και καταστρώνουν μία ληστεία, ώστε να ανακτήσουν τον χρυσό και να τον επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Σε μία θανάσιμη εξέλιξη των γεγονότων, όμως, γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό και πλέον τους μένουν μόλις 10 ώρες ώστε να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Γιούεν Μπρέμνερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Ντιμίτρι Λεονίντας, Τσάρλι Μπιούλι.

*Star, Παρασκευή 05/08, στις 22:00

«Βαθιά Άγρια Θάλασσα» (1999) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Περιπέτεια – Ο επιχειρηματίας Ράσελ Φράνλκιν χρηματοδοτεί την έρευνα μιας νεαρής γιατρού σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας της νόσου Alsheimer και γενικότερα των ασθενειών του ανθρώπινου εγκέφαλου. Η έρευνα της δεν διεξάγεται σε παραδοσιακά εργαστήρια, αλλά στη μέση του ωκεανού, επάνω σε ένα πλωτό σύμπλεγμα κτιρίων και περιφραγμένων δεξαμενών, με πειραματόζωα καρχαρίες. Ο λόγος είναι ότι οι καρχαρίες δεν παρουσιάζουν σε κανένα σημείο της ζωής τους εγκεφαλικές απώλειες.

Με την ανθρώπινη επέμβαση για τις ανάγκες της έρευνας ο εγκέφαλός τους διoγκώνεται για να παράγει περισσότερες πρωτεϊνες, αλλά η πρώτη παρενέργεια του πειράματος αυτού είναι το να γίνουν οι καρχαρίες πιο έξυπνοι. Αμέσως μετά τη διεξαγωγή ενός πειράματος, που πιστοποιεί την ορθότητα της έρευνας και των πειραμάτων, θα συμβεί ένα ατύχημα, το οποίο θα καταστήσει όλους τους ανθρώπους θηράματα πάνω στο φλεγόμενο και βυθιζόμενο πλωτό σύμπλεγμα.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Σάφρον Μπάροους, Τόμας Τζέιν, Στέλαν Σκάργκαρντ, Μάικλ Ράπαπορτ, Τζάκλιν Μακένζι, Ελ-Ελ Κουλ Τζέι.

*Open, Παρασκευή 05/08, στις 23:00

«Ακαταμάχητος Πιλότος» (1988) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αλέξης είναι πιλότος και έχει βρει την ευτυχία του ανάμεσα σε δυο γυναίκες. Την εκρηκτική και σεξουαλική Άντζελα και την σπιτικιά και γαλήνια Κατερίνα. Οι συχνές πτήσεις του Αθήνα-Θεσσαλονίκη του επιτρέπουν να ζει αρμονικά και με τις δυο. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να γίνονται δύσκολα για τον Αλέξη όταν η ήσυχη Κατερίνα. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Η ταινία κυκλοφόρησε για δεύτερη φορά στα βίντεο κλαμπ με άλλο εξώφυλλο και τίτλο Ακαταμάχητος Πιλότος. Αργότερα, κυκλοφόρησε στην τηλεόραση με τίτλο Ένας Ακαταμάχητος Πιλότος.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτη, Μαρία Κώνστα, Λίντα Γίγα, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιώργος Γεωργίου,Τάκης Χαλάς, Λίζα Μαλινδρέτου.

*Alpha, Παρασκευή 05/08, στις 23:40

«Η Αυτοκρατορία των Λύκων» (2005) σκηνοθεσία Κριστιάν Ναόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, o αρχηγός της αστυνομίας αναλαμβάνει να διερευνήσει τον θάνατο τριών γυναικών τουρκικής καταγωγής που εργάζονταν σε οίκο ανοχής, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν άγρια παραμορφωμένα.

Παράλληλα, η τριαντάχρονη Άννα Χέιμς είναι παντρεμένη με ένα από τα υψηλότερα στελέχη του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών. Τον τελευταίο μήνα υποφέρει από τρομακτικές παραισθήσεις και συχνές κρίσεις αμνησίας, σε σημείο που να μην αναγνωρίζει πλέον τον ίδιο της τον σύζυγο και να έχει αρχίσει να αμφισβητεί σοβαρά την ειλικρίνεια του.

Προκειμένου να εισχωρήσει στην τουρκική κοινότητα της περιοχής για την έρευνά του, ο Νερτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στον Ζαν-Λουί Σιφέ, έναν παλιό του συνάδελφο με τη φήμη του αμείλικτου αστυνομικού.

Δύο αγωνιώδεις αναζητήσεις.
Ένας ιστός από ψέματα και μυστικά με κοινό χαρακτηριστικό την ωμή βία.
Αυτή τη φορά, όμως τον ιστό της πλοκής θα τον υφάνουν… οι Λύκοι.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Άρλι Χόβερ, Λάουρα Μοράντε, Ζοσελίν Κουιβιέ, Φιλίπ Μπας, Ετιέν Σικό.

*SKAI, Παρασκευή 05/08, στις 00:00

«Hardcore Henry» (2015) σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ 

Δράσης – Ο Χένρι ξυπνάει σε ένα εργαστήριο έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η γυναίκα του, η Εστέλ, του λέει πως το όνομά του είναι Χένρι, όμως αμέσως μετά πέφτει θύμα απαγωγής.

Η Εστέλ Βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ακάν, ενός αιμοσταγούς πολέμαρχου που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό από υβρίδια ανθρώπων και ρομπότ.

Ο Χένρι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ταυτότητά του και ξεκινά μια άνιση μάχη για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Χάιλυ Μπέννεττ, Τιμ Ροθ, Σβετλάνα Ουστίνοβα.

*Open, Παρασκευή 05/08, στις 01:00

«Ο Καθηγητής Μάρστον και οι Wonder Women» (2017) σκηνοθεσία  Άντζελα Ρόμπινσον

Δράμα – Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ή πότε δημιούργησε έναν υπερήρωα; Σε αυτή την βιογραφική, απίστευτα αληθινή ιστορία, μαθαίνουμε τι ήταν εκείνο που ενέπνευσε τον ψυχολόγο του Χάρβαρντ Δρ. Γουίλιαμ Μούλτον Μάρτσον να δημιουργήσει τον εμβληματικό χαρακτήρα της Wonder Woman στην δεκαετία του 1940.

Ενώ η φεμινίστρια υπερηρωίδα του Μάρστον επικρίθηκε για τη «σεξουαλική διαστροφή» της, ο ίδιος κρατούσε ένα μυστικό που θα μπορούσε να τον είχε καταστρέψει… κι όμως αυτός ο άνδρας εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει την ηρωίδα του από την σύζυγο του, Ελίζαμπεθ, και την ερωμένη τους, Όλιβ Μπιρν.

Πρόκειται για δύο δυναμικές γυναίκες από τον κλάδο της ψυχολογίας, που αψήφησαν τις συμβάσεις, κι έχτισαν μια μυστική ζωή με τον καθηγητή.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ρεμπέκα Χολ, Μπέλα Χίθκοουτ, Κόνι Μπρίτον.

*Mega, Παρασκευή 05/08, στις 01:40

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» (2014) σκηνοθεσία Γουές Άντερσον

Κομεντί – Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του Γκούσταβ Χ, ενός θρυλικού θυρωρού, ο οποίος εργάζεται σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια μεταξύ των πολέμων μαζί με τον Ζίρο Μουσταφά, τον νεαρό που δουλεύει στο λόμπι, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Η ιστορία περιλαμβάνει την κλοπή και την ανάκτηση ενός ανεκτίμητου πίνακα της Αναγέννησης και τη μάχη για μια τεράστια οικογενειακή περιουσία – όλα αυτά στο υπόβαθρο μιας ηπείρου, όπου όλα αλλάζουν ξαφνικά και δραματικά.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς Μάρει Αμπραχαμ Τζουντ ΛοΤίλντα ΣουίντονΤόνι Ρεβολόρι

*Star, Παρασκευή 05/08, στις 01:45