13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ και η αγαπημένη ώρα της μέρας έφτασε. Μία λίστα από ταινίες σε περιμένει. Ποια θα δεις απόψε;

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη.

Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιέγκερ , τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του καθενός μας που καλούμαστε να κάνουμε τη διαφορά και τότε οι κυνηγημένοι γίνονται ήρωες, οι ήρωες κακοί και το μοναδικό ερώτημα που απαιτεί απάντηση να είναι: Ποιος από τους δύο κόσμους θα επιβιώσει, ο δικός τους ή ο δικός μας;

Παίζουν: Μαρκ Ουόλμπεργκ, Ιζαμπέλα Μόνερ, Τζος Ντουχάμελ, Αντονι Χόπκινς, Πίτερ Κάλεν, Λόρα Χάντογκ.

*SKAI, Κυριακή 07/08 στις 21:00

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Star, Κυριακή 07/08 στις 21:00

«Ο Πατριώτης» (2000) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια – Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών.

Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα.

‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

*Mega, Κυριακή 07/08 στις 22:00

«Πως να ξεφορτωθείς μια μαμά» (2017) σκηνοθεσία Φρανζίσκα Μπουχ

Κωμωδία – Όταν η πάμφτωχη πια διάσημη πρώην σοπράνο Ανελίζε Μπέρενς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και αφού καταρρέει σε μία υπόγεια διάβαση αναζητώντας καταφύγιο να κοιμηθεί, μαθαίνει στο νοσοκομείο ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Παρόλο που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μεταξύ τους, θα την φιλοξενήσει η κόρη της, όμως εκείνη έχει κλείσει χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά της στην Ταϊλάνδη και η μόνη λύση είναι να πάρει τη μητέρα της μαζί. Εκεί μέσα από διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και θα ανακαλύψουν πράγματα η μία για την άλλη, αλλά και για τον εαυτό τους.

Παίζουν: Χάννελορ Έλσνερ, Αν Κιμ Σαρναου, Μαρσέλ Μοχάμπ, Λίνα Χασκερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 07/08 στις 22:30

«Κόκκινος Ουρανός» (2011) σκηνοθεσία Λάγια Γιούργου

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Άρης και ο Στέλιος, δύο νεαροί, που τους ενώνει μια στενή φιλία, επιχειρούν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους: στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης, με θέα το Λιβυκό Πέλαγος.

Διαφορετικοί αλλά και συμπληρωματικοί σα χαρακτήρες, οι δυο νέοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και όλα κυλούν ανέμελα… μέχρι τη στιγμή, που εμφανίζεται η Κόρντοβα.

Η Γερμανίδα τουρίστρια με το ισπανικό όνομα, ξυπνά τον ερωτικό τους πόθο και τους προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα ενώ και αυτή με τη σειρά της, έλκεται από τους αντίθετους χαρακτήρες των δύο φίλων: ο ένας φλογερός και ρωμαλέος, ο άλλος ρομαντικός και καλλιεργημένος, διχάζουν τη νεαρή κοπέλα, που δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσά τους γιατί και οι δυο τους μαζί, κάνουν για εκείνη τον ιδανικό άντρα.

Μια δυνατή φιλία δοκιμάζεται, ισορροπίες ανατρέπονται και τρεις ζωές μπλέκονται σε έναν ερωτικό ιστό κάτω απ’ τον κατακόκκινο ουρανό.

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ορφέας Αυγουστίδης, Pihla Viitala, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Λαέρτης Βασιλείου, Altin Huta, Αγγελική Λεμονή, Αργύρης Θανάσουλας, Αντώνης Βλυσσίδης, Μανώλης Χουρδάκης.

*Star, Κυριακή 07/08 στις 22:50

«Peterloo» (2018) σκηνοθεσία Μάικ Λι

Δραματική –O Μάικ Λι φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περιβόητη σφαγή του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ όταν, κατ’ εντολή των αρχών της πόλης, η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε με αιματηρό τρόπο.

Μία ειρηνική διαδήλωση 60.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στις 16 Αυγούστου 1819, για να απαιτήσουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις, επέκταση δικαιωμάτων ψήφου και να διαμαρτυρηθούν για το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο φτώχειας, μετατράπηκε σε ένα από τα πλέον αιματηρά επεισόδια στη βρετανική ιστορία.

Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, προκαλώντας πανεθνική κατακραυγή αλλά και περαιτέρω κυβερνητική καταστολή. Η σφαγή του Πέτερλοου ήταν μια καθοριστική στιγμή στη βρετανική δημοκρατία, η οποία έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της εφημερίδας The Manchester Guardian.

Παίζουν: Ρόρι Κινίαρ, Μαξίν Πικ, Πιρς Κουίγκλι, Νηλ Μπελ, Φίλιπ Τζάκσον.

*Open, Κυριακή 07/08 στις 23:00

«Ηλεκτρικός Κύκνος» (2019) σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Δραματική – Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται.Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται.

Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν- αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν. Παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019.

Παίζουν: Κάρλος Αντουβίρι, Νέλι Πρινς, Ελίσα Μασίνο, Νικίτα Ζούκερμπεργκ, Σουζάνα Παμπίν.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 07/08 στις 23:30

«Δεν Είσαι Εσύ» (2014) σκηνοθεσία Τζορτζ Γουλφ

Δράμα – Η Κέιτ είναι μια ευγενική, επιτυχημένη κλασική πιανίστα που μόλις διαγνώστηκε με μία νευροεκφυλιστική πάθηση. Μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζει να προσλάβει μια φοιτήτρια, την Μπεκ, για να την φροντίζει. Η Μπεκ είναι μια γενναία φοιτήτρια και επίδοξη ροκ τραγουδίστρια που μετά βίας μπορεί να κρατήσει τον ατίθασο χαρακτήρα της σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η Κέιτ θα εμπνεύσει την Μπεκ να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά, ενώ και η ίδια η Μπεκ θα βοηθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την Κέιτ να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνγκ, Έμμυ Ρόσουμ, Τζος Ντουχάμελ, Στεφανί Μπεατρίζ, Τζέισον Ρίτερ, Τζούλιαν ΜακΜάχον.

*Alpha, Κυριακή 07/08 στις 23:40

«Rings: Σήμα Κινδύνου 3» (2017) σκηνοθεσία Φ. Χαβιέ Γκουτιέρεζ

Μυστηρίου, τρόμου – Η Τζούλια είναι μια μαθήτρια λυκείου, της οποίας ο φοιτητής σύντροφος, ο Χολτ, έχει απομακρυνθεί. Φοβούμενη ότι θα καταλήξουν σε χωρισμό, η Τζούλια ταξιδεύει για να τον βρει, και θα ανακαλύψει ότι είναι μέλος μιας αδελφότητας που περνάει ο ένας στον άλλον την κασέτα με τη Σαμάρα. Η κοπέλα μαθαίνει ότι ο Χολτ έχει ήδη παρακολουθήσει την καταραμένη κασέτα 6μιση μέρες πριν, κάτι που σημαίνει ότι με το πέρας της ημέρας, αυτός θα πεθάνει. Η κατάρα είναι αυτή που τους φέρνει ξανά κοντά, αλλά κι αυτή που απειλεί τη ζωή τους.

Παίζουν: Ματίλντα Άννα Ίνγκριντ Λουτζ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζόνι Γκαλέκι, Μπόνι Μόργκαν, Άλεξ Ρο.

*SKAI, Κυριακή 07/08 στις 00:00

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» (2019) σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δραματική Ελληνική Ταινία Μυστηρίου Φαντασίας – Δύο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στο Μεσολόγγι, στη Δυτική Ελλάδα.

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα.

Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική.

Ένα έγκλημα θ’ απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Μιχάλης Κίμωνας, Christian Culbida, Μιχάλης Μαθιουδάκης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 07/08 στις 00:15

«Ο Εξαφανισμένος Φάκελος» (2018) σκηνοθεσία Ερίκ Ζονκά

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Η οικογένειά του αποτελείται από έναν εξαφανισμένο πατέρα, μια απόλυτα αγχωμένη μητέρα και την μικρή του αδερφή που πάσχει από νοητική στέρηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν αρκετά να δηλώσουν την εξαφάνισή του.

Ο αστυνομικός που θα αναλάβει την υπόθεση είναι ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας μεσήλικας, αλκοολικός τύπος.

Εκείνον τον έχει χωρίσει η γυναίκα του, πνίγει τον καημό του στο ουίσκι και πλέον είναι απρόθυμος και ανίκανος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, που διακινεί ναρκωτικά.

Ο μόνος λόγος που δεν τον έχουν απολύσει ακόμη από το Σώμα είναι γιατί όταν πίνει (αρκετά) αποκτά μία πνευματική διαύγεια που του επιτρέπει να βρίσκει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, για να λύνει τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, διαπιστώνοντας ότι ο γείτονας Γιαν Μπελαίλ (Ρομέν Ντουρίς) και πρώην καθηγητής του Ντάνι, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες του Βισκοντί.
Αυτό το περίεργο ενδιαφέρον και η συμπεριφορά του τον καθιστά ως τον κύριο ύποπτο και έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι ποντικιού και γάτας.

Καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή…

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ελοντί Μπουσέ, Τσαρλς Μπερλινγκ, Λορένα Θελιέ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 07/08 στις 00:15

«Μαίρη Ράιλι» (1996) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Ρομαντική Τρόμου – Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Τζον Μάλκοβιτς πρωταγωνιστούν στην ταινία Μαίρη Ράιλι (Mary Reilly), ένα γοτθικό έργο τρόμου, προσαρμοσμένο στο μυθιστόρημα της Βάλερι Μάρτιν.

Η Μαίρη Ράϊλυ (Τζούλια Ρόμπερτς) εργάζεται στην υπηρεσία του Δρ. Τζέκιλ (Τζον Μάλκοβιτς), στο βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αι. και αισθάνεται βαθύτατη ευγνωμοσύνη για αυτόν, αφού της δίνει την ευκαιρία να απομακρύνεται από τον αλκοολικό πατέρα της.

Αυτή η ευγνωμοσύνη σύντομα θα μετατραπεί σε έρωτα. Μαζί του νιώθει ασφαλής, σίγουρη και έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του.

Όταν η Μαίρη θα γνωρίζει τον παράξενο βοηθό του κο Χάϊντ, θα νιώσει μια εξίσου δυνατή ερωτική έλξη για αυτόν, παρά το γεγονός ότι της είναι απόλυτα αντιπαθής.

Εκείνο που δεν γνωρίζει η Μαίρη όμως είναι το τρομερό μυστικό του εργοδότη της και το γεγονός, ότι ο Δρ Τζέκιλ και ο κύριος Χάϊντ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Αυτή τη φορά η ιστορία είναι ειπωμένη από την πλευρά της Μαίρης, όπως την έζησε υπηρετώντας τον διάσημο, παράφρων, επιστήμονα.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζον Μάλκοβιτς, Γκλεν Κλόουζ, Τζορτζ Κόουλ, Χένρι Γκουντμαν, Κιάραν Χιντς.

*Mega, Κυριακή 07/08 στις 01:30

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Κυριακή 07/08 στις 02:00