11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια» (2019) σκηνοθεσία Κέλι Ασμπουρι

Κινούμενα Σχέδια – Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από που όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες.

Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι: Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας, και Τυχερίδας.

Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν

*Open Παρασκευή 12/08, στις 21:00

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*Star Παρασκευή 12/08, στις 22:00

«Γλυκιά Απόδραση» (2015) σκηνοθεσία Μπρούνο Πονταλίντες

Δραματική Κομεντί – Ο πενηντάρης Michel είναι γραφίστας και παθιασμένος με τα αεροπλάνα. Είναι όλη μέρα κολλημένος μπροστά από έναν υπολογιστή ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελε να ταξιδεύει αλλού. Μια μέρα κατά τη διάρκεια μια αναζήτησης στο ίντερνετ βρίσκει τυχαία φωτογραφίες με καγιάκ.

Μαγεύεται αμέσως, καθώς μοιάζουν με άτρακτο αεροπλάνου, και αποφασίζει να αγοράσει ένα συναρμολογούμενο καγιάκ. Περνάει ώρες ολόκληρες με το σκελετό του καγιάκ, το οποίο όμως δεν αποφασίζει να ρίξει στο νερό.

Μέχρι την στιγμή που η σύζυγος του θα τον ανακαλύψει και τον παροτρύνει να ξεκινήσει το ταξίδι του.

Παίζουν: Μπρούνο Πονταλίντες, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ανιές Ζαουί, Βιμάλα Πονς, Ντένις Ποταλιν.

*ΕΡΤ2 Παρασκευή 12/08, στις 22:00

«Μις Ματζικ» (1995) σκηνοθεσία Κλέρ Πέπλοε

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Κλιφ Γουάιατ είναι ένας γοητευτικός, πάμπλουτος γερουσιαστής που πρέπει να παντρευτεί το συντομότερο δυνατόν για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα. Επιλέγει τη Μάιρα, μια όμορφη βοηθό ταχυδακτυλουργού, γιατί, «σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες, ξέρει να ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.»

Όμως ο «μάγος» που έχει εκπαιδεύσει τη Μάιρα, πιστεύει ότι της αξίζει κάτι καλύτερο από έναν γάμο συμφέροντος. Το κόλπο που σκαρφίζεται για να ματαιώσει τον γάμο, θα οδηγήσει την προστατευόμενή του στο Μεξικό, σε αναζήτηση των αρχαίων μυστικών της αληθινής μαγείας, που κρατούν οι Ινδιάνοι σαμάνοι.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία, όμως, για τη Μάιρα, θα έρθει όταν χρειαστεί να ρισκάρει την καρδιά της για να ζήσει τον αληθινό έρωτα.

Παίζουν: Μπρίτζετ Φόντα, Ράσελ Κρόου, Τζιμ Μπροντμπεντ, Ντ. Γ. Μόφετ, Πολ Ροντρίγκεζ, Έουβα Άντερσον.

*ΕΡΤ3 Παρασκευή 12/08, στις 23:00

«Κωδικός Κολιμπρί» (2018) σκηνοθεσία Κιμ Νγκούγιεν

Δραματική – Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη, ο Βίνσεντ (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Άντον (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει η Εύα Τόρες, μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται.

Ο Βίνσεντ και ο Άντον όμως είναι αποφασισμένοι να διασχίσουν την Αμερική για να βρουν τη λύτρωση, όχι μέσω χρημάτων, αλλά μέσω της οικογένειας και της επανασύνδεσής τους με τη γη.

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ.

*Open Παρασκευή 12/08, στις 23:00

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha Παρασκευή 12/08, στις 23:40

«Leon» (1994) σε σκηνοθεσία Λυκ Μπεσόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Λεόν είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος δουλεύει μόνος, μετακινείται συχνά, ανάλογα με τις απαιτήσεις της δουλειάς και ζει λυτά σ’ ένα μικρό διαμέρισμα. Οι καταστάσεις φέρνουν στη ζωή του τη μικρή Ματίλντα, την πιτσιρίκα της διπλανής πόρτας και ο Λεόν πρέπει να μάθει να συμβιώνει μ’ έναν άλλο άνθρωπο, να τον φροντίζει και να τον προστατεύει, πράγμα καθόλου εύκολο για κάποιον, που έχει συνηθίσει στη μοναχική ζωή και δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην επικοινωνία.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Γκάρι Όλντμαν, Νάταλι Πόρτμαν, Ντάνι Αϊέλο.

*SKAI Παρασκευή 12/08, στις 00:00

«Ντόνι Μπράσκο» (1997) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ 

Αστυνομική – Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο μυστικός πράκτορας του FBI Τζόσεφ Πιστόνε ο οποίoς παριστάνοντας τον έμπορο διαμαντιών Ντόνι Μπράσκο, διεισδύει στους κύκλους της μαφιόζικης φαμίλιας Μπονάνο, χάρη στην ψήφο εμπιστοσύνης που του δίνει ο Λέφτι (Αλ Πατσίνο), ένας μεσόκοπος εκτελεστής.

Ανάμεσα στους δύο άντρες αναπτύσσεται δυνατή φιλία και εμπιστοσύνη, χωρίς βέβαια ο Λέφτι να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα τού Τζο. Αλλά και ο Τζο, από την πλευρά του, διακινδυνεύει τα πάντα αφού αν διασχίσει τη γραμμή που χωρίζει τον ομοσπονδιακό πράκτορα από τον εγκληματία, θα οδηγήσει τον μέντορά του σε βέβαιο θάνατο.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αλ Πατσίνο, Μπρούνο Κίρμπι, Μάικλ Μάντσεν, Αν Χετς, Τζέιμς Ρούσο.

*Mega Παρασκευή 12/08, στις 00:50

«Η Γεύση της Εκδίκησης» (2013) σκηνοθεσία Νιλς Άρντεν Όπλεφ

Περιπέτεια –  Ο Βίκτορ είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υπόκοσμου, του Αλφόνς, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Βίκτορ γνωρίζει τυχαία τη Μπέατρις, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του.

Η έλξη του για εκείνη συνεχώς αυξάνεται αλλά θα ανακαλύψει ότι η Μπεατρίς δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα, που αναζητά με πάθος εκδίκηση και χρειάζεται τη βοήθεια του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει και εκείνη ότι ούτε ο Βίκτορ είναι ο άντρας, που νόμιζε, αλλά ένας άντρας, που αναζητά τη δική του προσωπική εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Όταν οι δύο αυτοί πληγωμένοι και εμμονικοί άνθρωποι έρθουν κοντά, η χημεία και η ένταση μεταξύ τους θα γεννήσει ένα βίαιο σχέδιο εκδίκησης…

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Ντομινίκ Κούπερ, Τέρενς Χάουαρντ, Αρμάντ Ασάντ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Νούμι Ράπας

*Star Παρασκευή 12/08, στις 01:15

«Παιχνίδια Εξουσίας» (2007) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Βιογραφική Δραματική Κομεντί – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ιστορία του Τσάρλι Γουίλσον (Τομ Χανκς), ενός μέλους του Κογκρέσου, που μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να βοηθήσει το Αφγανιστάν να αντιμετωπίσουν τους Σοβιετικούς και να προκαλέσουν τη διάσπασή τους.

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του γερουσιαστή, Τσάρλι Ουίλσον, ενός αποστάτη πράκτορα της CIA (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν) και μιας κοσμικής κυρίας από το Χιούστον (Τζούλια Ρόμπερτς) που ένωσαν τις δυνάμεις τους και διηύθυναν την πιο επιτυχημένη μυστική επιχείρηση της δεκαετίας του ’80. Η δράση τους οδήγησε, τροφοδοτώντας τους αντάρτες του Αφγανιστάν με όπλα, στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο δημιούργησαν αναπάντεχες συμμαχίες μεταξύ Πακιστανών, Ισραηλινών, Αιγυπτίων και νομοθετών

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζούλια Ρόμπερτς.

*Ant1 Παρασκευή 12/08, στις 01:30

«Gangland (Bonded by Blood 2)» (2011) σκηνοθεσία Γκρεγκ Χολ 

Αστυνομική, δράσης – Μέσα σε λίγα χρόνια, τρεις γκάνγκστερ μονοπωλούν την αγορά ναρκωτικών του Έσεξ, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους με βία και τρομοκρατία, χωρίς να λυπούνται ή να σκέφτονται τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν. Μέχρι που συναντούν το βίαιο τέλος που επεφύλασσαν για τους άλλους.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους, ο θρόνος στην κορυφή μένει κενός. Μία ανερχόμενη, νέα γενιά εγκληματιών τον διεκδικεί, αφήνοντας στο διάβα της πτώματα. Η αστυνομία παραμένει αδιάφορη, μιας και κανείς δεν λέει τι συμβαίνει εντός των συμμοριών, μέχρι που ένα επιφανές μέλος μιας από αυτές προσφέρεται να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, σοκάροντας τους πάντες με τις αποκαλύψεις του.

Παίζουν: Σαμ Στράικ, Τέρι Στόουν, Κρίστοφερ Έλισον, Μάρτιν Ντιλάνεϊ, Ναόμι Ουίλοου

*Open Παρασκευή 12/08, στις 01:30