14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Catwoman» (2004) σκηνοθεσία Πιτόφ

Αστυνομική Δράσης Φαντασίας – Η ντροπαλή και ευαίσθητη Πέισενς Φίλιπς (Χάλι Μπέρι) αισθάνεται άσχημα ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη! Διακριτική και ήσυχη, φροντίζει να είναι πρόθυμη και ευχάριστη με όλους, ενώ εργάζεται ως γραφίστρια στο ατελιέ μιας πολυεθνικής εταιρείας καλλυντικών, της Χέντερ Μπιούτι, την οποία διευθύνει ο δεσποτικός Τζορτζ Χέντερ (Λάμπερτ Γουίλσον) μαζί με τη γυναίκα του και σούπερ-μόντελ, Λόρελ (Σάρον Στόουν).

Όταν όταν κατά λάθος ανακαλύπτει μια εταιρική συνωμοσία, δέχεται θανάσιμη επίθεση και ξεβράζεται σε ένα νησί, όπου μια γάτα την ξαναφέρνει στη ζωή και της εμφυσάει τις δυνάμεις της, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιστρέψει σαν εκδικητής.

Στο κατώφλι της βρίσκεται ο αστυνομικός Τομ Λόουν (Μπέντζαμιν Μπρατ), που ίσως αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος.

Παίζουν: Xάλι Μπέρι, Σάρον Στόουν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Λάμπερτ Ουίλσον, Φράνσις Κονρόι, Άλεξ Μπορστέιν, Κιμ Σμιθ.

*Open, Σάββατο 13/08 στις 21:00

«Είναι Όλοι τους Καλά» (2009) σκηνοθεσία Κερκ Τζόουν

Δραματική Περιπέτεια – Ο Φρανκ Γκουντ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) δουλεύει όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει επαφή με τα παιδιά του.

Μετά από μια αποτυχημένη πρόσκληση σε οικογενειακό μπάρμπεκιου, όπου δεν εμφανίζεται κανείς, ο Φρανκ φτιάχνει τις βαλίτσες του και αποφασίζει να επισκεφτεί ο ίδιος τα παιδιά του: τον «καλλιτέχνη» Ντέιβιντ (Όστιν Λάιζι) στη Νέα Υόρκη, την Έιμι (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) που είναι «μεγάλο στέλεχος» σε διαφημιστική στο Σικάγο, τον «διευθυντή ορχήστρας» Ρόμπερτ (Σαμ Ρόκγουελ) στο Ντένβερ, και τη μικρότερη κόρη του, τη Ρόζι (Ντρου Μπάριμορ), που είναι «χορεύτρια σε μεγάλο σόου του Λας Βέγκας».

Και μέσα από αυτό το μεγάλο ταξίδι ανακαλύπτει ότι η ζωή τους είναι λιγότερο ρόδινη από όσο την περιέγραφαν.
«Όλα πάνε καλά» μέχρι να αποκαλυφθεί ότι όλα πάνε …

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Σαμ Ρόκγουελ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Ντρου Μπάριμορ.

*SKAI, Σάββατο 13/08 στις 21:00

«Πάντινγκτον 2» (2017) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Κομεντί Οικογενειακή Περιπέτεια – Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις..

Παίζουν: Μαντλίν Χάρις, Σάμιουελ Τζόσλιν, Σάλι Χόκινς, Χιού Γκραντ, Χιού Μπόνεβιλ, Μπεν Γουίσοου.

*Star, Σάββατο 13/08 στις 21:00

«Ταξίδι Με Ένα 303» (2018) σκηνοθεσία Χανς Βαϊνγκάρτνερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Όταν η 24χρονη Γιουλ, φοιτήτρια βιολογίας, ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος ξεκινά ένα ταξίδι από το Βερολίνο προς την Πορτογαλία στο παλιό της τροχοκινούμενο όχημα τύπου 303, για να το πει στον φίλο της Άλεξ.

Έξω από το Βερολίνο παίρνει μαζί της τον 24χρονο Γιαν, φοιτητή πολιτικών επιστημών, ο οποίος κάνει οτοστόπ προς την Ισπανία για να βρει τον βιολογικό του πατέρα, που δεν τον έχει ξανασυναντήσει ποτέ. Καθώς και στους δύο αρέσει να συζητούν, σύντομα αρχίζουν να μιλούν για την ανθρώπινη φύση, τον έρωτα και τις σχέσεις, για το νόημα της ζωής.

Παίζουν: Στίβεν Λάνγκε, Καρολίνα Έρικσον, Μάλα Εμντε, Αντον Σπαικερ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 13/08 στις 22:00

«Άνθρωπος για όλες τις Δουλειές» (1966) σκηνοθεσία Γιώργος Κωνσταντίνου 

Ελληνική Ταινία Κομεντί – ‘Ενας εκ πεποιθήσεως σκληρός ρεαλιστής, που πιστεύει ότι στην ζωή πρέπει να πατά κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει, διαφωνεί ριζικά με τον πατέρα του και, εγκαταλείποντας τις μεγάλες επιχειρήσεις ναυπηγείων που διαθέτει, εξαφανίζεται…
Λίγο αργότερα πιάνει δουλειά σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ανακατεύεται στην ζωή των ενοίκων του και, ως “άνθρωπος για όλες τις δουλειές” τους φέρνει κοντά στην ευτυχία…

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Λίλιαν Μηνιάτη, Νίκος Τζόγιας, Μπεάτα Ασημακοπούλου.

*Mega, Σάββατο 13/08 στις 22:00

«Κάλλιο Αργά Παρά Αργότερα» (2003) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς 

Κομεντί Ρομαντική – Παρόλο που διανύει το εξηκοστό τρίτο έτος της ηλικίας του, ο Χάρι Λάνγκερ(Τζακ Νίκολσον) εξακολουθεί να… γοητεύεται από γυναίκες αρκετά μικρότερες απ’ αυτόν. Αυτή την εποχή το τελευταίο του «τρόπαιο» είναι η ελκυστική Μαρίν(Αμάντα Πιτ). Συνεπαρμένος από την καινούρια του κατάκτηση και έκδηλα ενθουσιασμένος, ο Χάρι προγραμματίζει να περάσουν μαζί στο εξοχικό της το Σαββατοκύριακο.

Όμως, η κατάσταση σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η ξαφνική άφιξη της Έρικα(Ντάιαν Κίτον), μητέρας της Μαρίν, ανατρέπει τις ισορροπίες και τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Χάρι, σε μια… έκρηξη του πάθους του, παθαίνει καρδιακή προσβολή!

Ανήμπορος και κατάκοιτος, ο Χάρι αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι ενώ η Έρικα καταλήγει να αναλάβει τον ρόλο της… νοσοκόμας του. Καθώς οι δυο τους αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλύτερα, δημιουργείται μια αμοιβαία έλξη, που σύντομα όμως έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.

Ο απρόβλεπτος παράγοντας ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του νεαρού Τζούλιαν Μέρσερ (Κιάνου Ριβς), προσωπικού γιατρού του Χάρι, που καταφθάνει εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πολύ σύντομα ένα εκκεντρικό ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται καθώς ο Τζούλιαν καταλήγει να γίνει… ανταγωνιστής του Χάρι για την κατάκτηση της καρδιάς της Έρικα!

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Νταϊάν Κίτον, Κιάνου Ριβς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Αμάντα Πιτ.

*Star, Σάββατο 13/08 στις 22:50

«Είσαι ο Επόμενος» (2011) σκηνοθεσία Ανταμ Γουίνγκαρντ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Όμπρεϊ και ο Πολ Ντέιβινσον, σε μια φιλότιμη προσπάθεια να έρθουν κοντά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αποφασίζουν να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους διοργανώνοντας μια οικογενειακή επανένωση στο παλιό εγκαταλελειμμένο εξοχικό τους.

Η χαρούμενη συγκέντρωση διαλύεται από μια ομάδα αγνώστων δολοφόνων, που φοράνε μάσκες ζώων κι αρχίζουν να σκοτώνουν ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειας.

H φράση «You’re Next», γραμμένη με αίμα πάνω στους τοίχους της απομονωμένης οικείας των Ντέιβισον, σκορπάει τον πανικό.
Ούτε οι δολοφόνοι, όμως, ούτε οι Ντέιβισον υπολόγισαν την Έριν, την αθώα, νεοφερμένη φιλενάδα του γιου της οικογένειας, που διαθέτει κι εκείνη το δολοφονικό ένστικτο της επιβίωσης.

Παίζουν: Σάρνι Βίνσον, Νίκολας Τούτσι, Γουέντι Γκλεν, Έι Τζι Μπόουεν, Τζο Σουάμπεργκ, Έιμι Σάιμετζ, Ρομπ Μόραν, Τι Γουέστ.

*Open, Σάββατο 13/08 στις 23:00

«Η Μέθοδος της Αράχνης» (2001) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Δράμα, θρίλερ – Ο ντετέκτιβ και ψυχίατρος Άλεξ Κρος εμπλέκεται στην υπόθεση της απαγωγής της 12χρονης κόρης ενός γερουσιαστή. Με μια πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών προσπαθεί να ανακαλύψει τα πραγματικά κίνητρα του απαγωγέα, ο οποίος αποδεικνύεται ένα διαβολικό μυαλό που κινείται μεθοδικά ως μια αράχνη.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Μόνικα Πότερ, Μάικλ Γουάινκοτ, Πενέλοπε Αν Μίλερ, Μάικλ Μοριάρτι, Ντάιλαν Μπέικερ.

*SKAI, Σάββατο 13/08 στις 23:00

«Μια Μέλισσα τον Αύγουστο» (2007) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Ελληνική Κωμωδία – Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας… ανελέητο πανικό.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Λουδάρος, Βίκυ Βολιώτη, Αλίνα Κωτσόβολου, Γιώργος  Κορμανός.

*Alpha, Σάββατο 13/08 στις 23:40

«Θα Ζήσω» (1995) σκηνοθεσία Τιμ Ρόμπινς

Αστυνομική Δραματική – Η αδελφή Έλεν Πρεζάν (Σούζαν Σαράντον), προσφέρει το κοινωνικό της έργο βοηθώντας άπορους Αφρο-αμερικανούς στην εκκλησία του Σεν Τόμας στη Νέα Ορλεάνη.

Όταν λαμβάνει ένα γράμμα από τον βαρυποινίτη Μάθιου Πόνσλετ (Σον Πεν), που έχει καταδικαστεί με θανατική ποινή, για βιασμό και ανθρωποκτονία, διαβάζει ότι της ζητά να μεσολαβήσει προκειμένου να αποφύγει το εκτελεστικό απόσπασμα.

Η αδελφή Έλεν απαντάει στο γράμμα του Πόνσλετ και έπειτα τον επισκέπτεται στη φυλακή. Παρά την απειρία της όσον αφορά την προσέγγιση των εγκληματιών, η αδελφή δέχεται να γίνει πνευματικός σύμβουλος του Πόνσλετ και τον φέρνει σε επαφή με τον δικηγόρο Χίλτον Μπάρμπερ, ο οποίος τον βοηθάει να κάνει έφεση στο δικαστήριο της Θανατικής Ποινής της Λουιζιάνα.

Η έφεση του Πόνσλετ όμως απορρίπτεται και ορίζεται ημερομηνία της θανατικής ποινής.
Προσπαθώντας να τον στηρίξει πνευματικά και να του χαρίσει τη λύτρωση λίγο πριν τον θάνατο, η Έλεν θα έρθει αντιμέτωπη με τα σκοτεινά βάθη της ψυχής του και θα δει τις δικές της αντοχές να δοκιμάζονται.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Σον Πεν, Ρόμπερτ Πρόσκι, Ρέιμοντ Τζ. Μπάρι, Πίτερ Σάρζγκαρντ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 13/08 στις 00:15

«Επτά Ζωές» (2008) σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δράμα – Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος κι ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε το δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο:με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί.

Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Ίλι.

*Mega, Σάββατο 13/08 στις 00:30

«Πολυθρόνα για Δύο» (1983) σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Κωμωδία – Οι αδερφοί Ντιουκ, ηλικιωμένοι χρηματιστές, διαφωνούν για το αν η διάνοια σχετίζεται με την κληρονομικότητα.

Αυτή η διαφωνία δύο έμπειρων χρηματιστών οδήγησε σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερο στοίχημα. Ο καλύτερος υπάλληλος τους, που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη, να πάρει την θέση ενός ζητιάνου και αντίστροφα εκείνος να πάρει τη θέση του.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Έντι Μέρφι, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Αμέτσι, Ραλφ Μπέλαμι.

*Open, Σάββατο 13/08 στις 01:00

«Ο Κυνηγός 2» (1990) σκηνοθεσία Στήβεν Χόπκινς

Δράσης, τρόμου – Λος Άντζελες 1997. Ο αστυνόμος Χάριγκαν έχει αφοσιωθεί στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Στο δυστοπικό Λος Άντζελες του 1997 ο αιματοβαμμένος πόλεμος μεταξύ του Κολομβιανού καρτέλ κόκας που υπακούει στον Βαρόνο ντρόγκας ‘Scorpio’ και της Τζαμαϊκανής Συμμορίας Βουντού του ‘King Willy’ αναστατώνει τα στενά της πόλης και τα κατακλύζει με αίμα συμμοριτών, αστυνομικών αλλά και αθώων πολιτών.

Το FBI αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα, αλλά ένας αστυνομικός αποφασίζει να βρει το δολοφόνο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να υποψιάζεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εξωγήινο πολεμιστή.
Ένα παιχνίδι γάτας – ποντικού ξεκινάει και όποιος έχει την ατυχία να βρεθεί στην μέση το πληρώνει με την ζωή του.

Παίζουν: Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Μπιλ Πάξτον, Άνταμ Μπόλντγουιν, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο.

*SKAI, Σάββατο 13/08 στις 01:00

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Ζεις Μονάχα Δυο Φορές» (1967) σκηνοθεσία Λιούις Γκίλμπερτ

Δράσης Περιπέτεια – Ένα άγνωστης προέλευσης διαστημόπλοιο «εξαφανίζει» ένα αμερικανικό και η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου!

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό κρύβεται η τρομοκρατική οργάνωση SPECTRE και ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την έρευνα ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία, όπου βρίσκεται το μυστικό αρχηγείο του Μπλόφελντ, αρχηγού της οργάνωσης…

Παίζουν: Σον Κόνερι, Λόις Μάξγουελ, Ακίκο Γουακαβαγιάσι, Ντόναλντ Πλέζανς, Τετσούρο Τάμπα, Μία Χάμα.

*Star, Σάββατο 13/08 στις 01:15