Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν πρόβλημα με την ψηφιακή άδεια οδήγησης

Πρόβλημα με την ψηφιακή άδεια οδήγησης στο gov.gr wallet, αντιμετωπίζουν ορισμένοι οδηγοί. Τι πρέπει να κάνουν για να το λύσουν.

Οι περισσότεροι πολίτες μπορούν πλέον να αφήσουν στο σπίτι την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους, καθώς πλέον διατίθεται η ψηφιακή τους εκδοχή, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα και γρήγορα στο κινητό μέσα από τη νέα εφαρμογή, Gov.gr Wallet.

Κάποιοι οδηγοί όμως, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ψηφιακό τους δίπλωμα. Πρόκειται κυρίως για εκείνους με τα παλιά ροζ τρίπτυχα και το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός πως πιθανότατα δεν έχει ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ.

Η λύση στο πρόβλημα

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι πολίτες την ενημέρωση του ΑΦΜ θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή, drivers-vehicles.services.gov.gr και να ακολουθήσουν τα σχετικά βήματα και τις οδηγίες.

Μόλις ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και να αποθηκεύσουν το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους οι ενδιαφερόμενοι.
Βέβαια, υπάρχει και μια μερίδα χρηστών που δεν μπορεί να «κατεβάσει» ούτε το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας λαμβάνοντας μηνύματα αποτυχίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλουν ένα αίτημα υποστήριξης μέσω του wallet.gov.gr/support.

Μάλιστα, εάν δεν έχουν εκδώσει δελτίο ταυτότητας ή εάν αυτό έχει δηλωθεί ως απολεσθέν, τότε δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το ψηφιακό δελτίο έως ότου εκδοθεί νέα ταυτότητα. Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.