13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμερς 

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Εκεί όπου όλοι αποτυγχάνουν…..εκείνοι τα καταφέρνουν! Πρόκειται για την επίλεκτη, απόρρητη ομάδα κομάντος G.I.Joe που συγκεντρώνει τους καλύτερους από όλο τον κόσμο. Όταν η μυστηριώδης, διαβολική οργάνωση Cobra κλέβει ένα μυστικό όπλο υψηλής τεχνολογίας, η ομάδα των G.I.Joe πρέπει να ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να τους εμποδίσει να το χρησιμοποιήσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στο χάος.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστοφερ Εκλεστον, Σιένα Μίλερ, Ρέιτσελ Νίκολς.

*SKAI, Κυριακή 14/8 στις 21:00

«Αττίλας ο Κατακτητής» (2001) σκηνοθεσία Ντικ Λόουρι

Η ζωή του Αττίλα, βασιλιά των Ούννων, ο οποίος οδήγησε την αυτοκρατορία σε ακμή και ο πόλεμος που άνοιξε με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατά τον 5ο αιώνα.

Οι πρώτοι στρατιώτες του Αττίλα ήταν κάτοικοι της Κασπίας, όμως σταδιακά ο χαρισματικός στρατηλάτης δημιούργησε μια ανθρώπινη πολεμική μηχανή, τόσο οργανωμένη και αποτελεσματική, ώστε οι Ρωμαίοι, θέλοντας να αποφύγουν ενδεχόμενη επίθεση των Ούννων και μια άμεση απειλή για την ακμάζουσα αυτοκρατορία τους, προτιμούσαν να τους παρέχουν πλουσιοπάροχες ετήσιες «δωρεές».

Βέβαια οι Ρωμαίοι ήταν φανερά ανήσυχοι γι’ αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό τελικά αποφάνθηκαν πως ο Στρατηγός Φλάβιος Αέτιος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ορδές του Αττίλα.

Ο Αέτειος αντιλήφθηκε τις ηγετικές ικανότητες του Αττίλα και συμπέρανε πως ο καλύτερος τρόπος για να τον εμποδίσει να επιτεθεί στη Ρώμη ήταν να… τον κάνει σύμμαχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως, παρόλο τον αμοιβαίο σεβασμό τους, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι μόνο ένας άνδρας θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος αυτοκράτορας της οικουμένης.

Παίζουν:  Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάουερς Μπουθ, Ρεγκ Ρότζερς, Πολίν Λιντς, Στίβεν Μπέρκοφ, Τόμι Φλάναγκαν, Τιμ Κάρι.

*Star, Κυριακή 14/8 στις 21:00

«Ρομπέν των Δασών» (1991) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Ρομπέν του Λόξλεϊ (Κέβιν Κόσνερ) συμμετείχε στην 3η Σταυροφορία με τον Βασιλιά Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο (Σον Κόνερι), αλλά μετά από μία ήττα οι Μουσουλμάνοι τον κρατούν αιχμάλωτο στην Ιερουσαλήμ. Από εκεί καταφέρνει να αποδράσει με τη βοήθεια του Αζίμ Ελ Σιρ Αλ Μπακίρ (Μόργκαν Φρήμαν), με τον οποίο γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι της επιστροφής στην Αγγλία.
Φτάνοντας στο σπίτι του καταλαβαίνει ότι για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του πρέπει να οδηγηθεί στην παρανομία..

Για το καλό όλων αλλά και την αγάπη του για τη Μάριαν (Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο), ο άνδρας που έμαθε το λαό να μάχεται υπέρ της ελευθερίας, έγινε θρύλος. Θα κάνει τα πάντα για να επικρατήσει το δίκαιο και η ελευθερία. Ακόμα και να γίνει παραβάτης υπέρ του κοινού καλού.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κόστνερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Σον Κόνερι, Άλαν Ρικμαν.

*Mega, Κυριακή 14/8 στις 22:00

«Υπόθεση Ανοιχτής Καρδιάς» (2014) σκηνοθεσία Ντομινίκ Λαντοζ

Ρομαντική κομεντί – Ο Ζαν-Πιέρ είναι ένας λαμπρός χειρούργος, άνθρωπος των πράξεων και όχι των συναισθημάτων. Τα προβλήματα των κοντινών του ανθρώπων δεν τον νοιάζουν, πόσω μάλλον αυτά των ασθενών του! Γιατί να τον νοιάξουν, από τη στιγμή που οι εγχειρίσεις ανοιχτής καρδιάς που κάνει σώζουν ζωές; Αλλά όταν ανακαλύπτει πως έχει μια σοβαρή καρδιακή ασθένεια που χρειάζεται εγχείριση, ο Ζαν Πιέρ ανακαλύπτει τι σημαίνει να είσαι ασθενής.

Παίζουν: Πιέρ Αρντιτι, Φερμίν Ρίτσαρντ, Μαρί Μπιουνέλ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 14/8 στις 22:00

«Ο Διαχειριστής» (2009) σκηνοθεσία Περικλής Χούρσογλου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Παύλος είναι ένας τυπικός Έλληνας μεσοαστός, κοντά στα 50. Έχει δύο παιδιά τα οποία κάθε πρωί πηγαίνει σχολείο, την πολυκατοικία όπου είναι διαχειριστής, την αποχέτευση ξεχαρβαλωμένη, τη μάνα του που δεν εννοεί να καταλάβει πως ο γιος της είναι παντρεμένος με άλλη γυναίκα, τη γυναίκα του που έπειτα από 10 χρόνια γάμου τον νιώθει ολοένα να απομακρύνεται.

Όμως ο Παύλος έχει ένα όραμα, να κάνει αυτόν τον μικρό κόσμο καλύτερο! Μέσα σε όλα αυτά μια κοπέλα, η Γιάννα, με τα μισά χρόνια του Παύλου, πρώτη θ αγγίξει το χέρι του και για πρώτη φορά ο Παύλος θα φιλήσει μια άλλη γυναίκα. Ο Παύλος σταδιακά θα αγγίξει τα όριά του, όμως, παράλληλα θα ανακαλύψει πως η λύση που ψάχνει, βρίσκεται μέσα του…

Θέλοντας να μιλήσει για καθημερινές καταστάσεις, οικείες συμπεριφορές και στιγμές που μπορούν να καθορίσουν τη ζωή μας, ο Περικλής Χούρσογλου δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια. Πρωτοτύπησε, επιλέγοντας για πρωταγωνιστή μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, κρατώντας ο ίδιος τον βασικό ρόλο.

Παίζουν: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βουτσάς, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Ιορδάνης Χούρσογλου, Νίκος Γεωργάκης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 14/8 στις 22:30

«Αλέξης Ζορμπάς» (1964) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δράμα – Ένας Βρετανός συγγραφέας κληρονομεί ένα ορυχείο στην Κρήτη και το οποίο έχει σκοπό να το επαναλειτουργήσει. Εκεί γνωρίζει τον Αλέξη Ζορμπά, έναν ξένοιαστο πολυταξιδεμένο τυχοδιώκτη που τον παρακινεί το ένστικτο του για ζωή. Ο Ζορμπάς δεν θα αργήσει να γίνει μέντορας του συγγραφέα και μαζί θα μάθουν από τις αποτυχίες τους πως να στέκονται και να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την ζωή.

Παίζουν: Άντονι Κουίν, Άλαν Μπέιτς, Ειρήνη Παπά, Λίλα Κέρντοβα, Σωτήρης Μουστάκας

*Open, Κυριακή 14/8 στις 23:00

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*SKAI, Κυριακή 14/8 στις 23:15

“Θαύμα” (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Tσμπόσκι, Στίβεν Κόνραντ, Τζακ Θορν

Δραματική – Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο.

Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Οουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι.

*Alpha, Κυριακή 14/8 στις 23:40

«Χωρίς διέξοδο» (2015) σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 14/8 στις 00:15

«Μετέωρο και Σκιά» (1985) σκηνοθεσία Τάκης Σπετσιώτης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η βιογραφία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεορομαντικής και νεοσυμβολιστικής ποίησης, ο οποίος έζησε και δημιούργησε μέσα σε μια περίοδο γεμάτη από συνταρακτικά γεγονότα για την ιστορία της Ελλάδας.

Παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.

Ο ποιητής Ναπολέων Λαπαθιώτης (Τάκης Μόσχος), γόνος του στρατιωτικού κατεστημένου, αναθεωρεί πολλές απόψεις του κατά τη στρατιωτική του θητεία. Εγκαταλείπει την κοσμική ζωή και συναναστρέφεται με απλούς ανθρώπους, όπου η ομοφυλοφιλία και τα ναρκωτικά είναι αποδεκτά. Αυτοκτόνησε, αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στρατιωτικού-πατέρα του στις 8 Ιανουαρίου 1944, μετά από αποτυχημένες απόπειρες που είχαν προηγηθεί, καθώς η ιδέα του θανάτου, που πάντα τον απασχολούσε, γίνεται έμμονη κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής και ιδίως μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1941.

Η αφήγηση φωτίζει κυρίως την προσωπική ζωή του ποιητή. Μια ζωή αντισυμβατική για τα δεδομένα της εποχής του και για την κοινωνική τάξη από την οποία προερχόταν. Το σενάριο βασίζεται σε μια σειρά αυθεντικών εγγράφων και εξελίσσεται με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα μιας περιόδου πολιτικών, πολιτισμικών και κοινωνικών ανακατατάξεων.

Παίζουν: Τάκης Μόσχος, Γιώργος Κέντρος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Αλεξίου, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Θάλεια Ασλανίδου, Λαμπρινή Δημητριάδου, Χρήστος Ευθυμίου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 14/8 στις 00:40

«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» (2018) σκηνοθεσία Ίταν Κοέν

Κωμωδία, Μυστηρίου  Ταξιδεύοντας πίσω στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1881, ο θρυλικός ντετέκτιβ και ο βοηθός του Δρ. Γουάτσον ετοιμάζονται για τη νέα τους αποστολή. Μόνος τους στόχος είναι η διαλεύκανση ενός μυστηρίου. Ωστόσο, η υπόθεση δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε κανείς…

Ο Ίταν Κοέν ξεφεύγει από τα στεγανά του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του δημιουργού των δύο δημοφιλών ηρώων, και μας παρουσιάζει την πιο αστεία εκδοχή τους.

Αυτή τη φορά, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Σέρλοκ Χολμς, Τζέιμς Μοριάρτι, απειλεί να σκοτώσει τη βασίλισσα της Αγγλίας! Θα καταφέρει, άραγε, το διάσημο ντουέτο να βρει τον επίδοξο δολοφόνο, σώζοντας το Στέμμα και τη φήμη του;

Παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Κ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρέιφ Φάινς.

*Mega, Κυριακή 14/8 στις 01:00

«Leon» (1994) σε σκηνοθεσία Λυκ Μπεσόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Λεόν είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ο οποίος δουλεύει μόνος, μετακινείται συχνά, ανάλογα με τις απαιτήσεις της δουλειάς και ζει λυτά σ’ ένα μικρό διαμέρισμα. Οι καταστάσεις φέρνουν στη ζωή του τη μικρή Ματίλντα, την πιτσιρίκα της διπλανής πόρτας και ο Λεόν πρέπει να μάθει να συμβιώνει μ’ έναν άλλο άνθρωπο, να τον φροντίζει και να τον προστατεύει, πράγμα καθόλου εύκολο για κάποιον, που έχει συνηθίσει στη μοναχική ζωή και δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην επικοινωνία.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Γκάρι Όλντμαν, Νάταλι Πόρτμαν, Ντάνι Αϊέλο.

*SKAI, Κυριακή 14/8 στις 01:15

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» (1985) σκηνοθεσία Τζον Γκλεν

Δράσης Περιπέτεια – Ένα μικροτσίπ, ικανό να αχρηστεύσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλανήτη, πέφτει στα χέρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και οδηγεί τον Τζέιμς Μποντ στον μεγαλοεπιχειρηματία Μαξ Ζόριν, ιδιοκτήτη εταιρείας ηλεκτρονικών. Ο Πράκτορας 007 θα ανακαλύψει ότι ο Ζόριν είναι ένας ιδιοφυής αλλά ψυχωσικός μεγιστάνας, που σκοπεύει να καταστρέψει με έναν μεγάλο τεχνητό σεισμό την περιοχή της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη του κόσμου στον τομέα της ηλεκτρονικής.

Μ’ αυτό το εφιαλτικό σχέδιο, που θα αφήσει πίσω του εκατομμύρια νεκρούς, ο μανιακός μεγαλοβιομήχανος υπολογίζει να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, καθώς θα είναι πλέον, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών στον κόσμο. Πρόκειται για την 14η ταινία της σειράς «Τζέιμς Μποντ» και την έβδομη και τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ στο ρόλο του Βρετανού πράκτορα της MI6. Παρόλο που δανείστηκε τον τίτλο από το μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ «From a View to a Kill», η υπόθεση είναι εντελώς διαφορετική.

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Τάνια Ρόμπερτς, Γκρέις Τζόουνς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Πάτρικ Μακνί, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Ρόμπερτ Μπράουν, Τζέφρι Κιν, Φιόνα Φούλερτον, Ντολφ Λούντγκρεν, Άλισον Ντούντι, Μάνινγκ Ρέντγουντ, Ντέιβιντ Γιπ, Γουίλομπι Γκρέι, Γουόλτερ Γκότελ.

*Star, Κυριακή 14/8 στις 01:15